To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - Zlot 2014 Propozycje konkursów

Lechfan - 09-05-2014, 15:37

Musi być mecz piłki nożnej, bo inaczej nie przyjeżdżam. :<
promatti - 10-05-2014, 10:59

Lechfan napisał/a:
Musi być mecz piłki nożnej, bo inaczej nie przyjeżdżam. :<

brać kompa :P ?

jafo2 - 10-05-2014, 13:17

Jeśli nie będzie oficjalnego przejazdu to będzie spontan jak w Żywcu
pod tytułem "wyjazd do sklepu" ;)
zawsze się zbierze grupka chętnych

a z tym przejazdem to problem z załatwieniem u władz??

_Slawek_ - 10-05-2014, 14:59

jafo2 napisał/a:
Jeśli będzie możliwe jak na poprzednich zlotach jazda terenówką na czas,
może być jazda z piłeczką w miseczce
i9i napisał/a:
Parkowanie w kopercie, slalom z piłką na masce

Jazda terenówką na czas raczej odpada ze względu na brak miejsca na taką konkurencję w ośrodku. Być może znajdzie się takowe na konkurs jazdy precyzyjnej, a na pewno zmieścimy gdzieś kopertę :)

JCH napisał/a:
Kiedyś na Zlocie MKP w Morsku był konkurs, powiedzmy że było to parkowanie ale polegał na podjechaniu przodem samochodu (Pajero) do pachołka, który w pewnym momencie znikał z oczu kierowcy.

Pomysł świetny, ale w myśl zasady jest ryzyko jest zabawa, większą widowiskowość zapewni jeśli zawodnik będzie parkował własnym samochodem, a pachołek będzie metalowym lub betonowym słupkiem. Ewentualnie dla zminimalizowania potencjalnych uszkodzeń może to być pachołek gumowy świeżo pomalowany farbą mocno kontrastującą z kolorem danego auta :D

jafo2 napisał/a:
proponuje piłkę nożną (i jakiekolwiek inne sporty drużynowe),

Miejsce, w którym na codzień taki mecz można by tam zorganizować na czas zlotu będzie pełniło funkcję głównego parkingu. Za to bez przeszkód będzie można zorganizować turnieje siatkówki plażowej i streetballa. Piłka nożna wchodzi w grę tylko w mocno okrojonym wydaniu, tj. mini-boisko i mini-drużyny. Można za to rozważyć np. konkurs rzutów karnych :)

Bamber napisał/a:
Kobiety rzut klockiem, faceci rzut tarczą hamulcową, pchanie miśka na czas z miejsca ok 15m, naj tuning Misiek, naj czysty silnik-sprawdza sie na zlotach.

Misiek :) napisał/a:
Może być konkurs w stylu wyciskania dojazdówki czy rzutu dojazdówką na odległość
Jeśi ktoś (np sponsor) poświęcił by auto konkurs zmiany koła na czas. Potrzeba by było ze 2-3 auta żeby się wyrobiło kilkanaście osób w 1 dzień.
Joann napisał/a:
Turlanie opony na czas (może być z przeszkodami)

Pchanie, rzucanie, ciągnięcie i wyciskanie jak najbardziej. Do ustalenia kto, czym, kogo, co i gdzie :D Zmiana koła na czas brzmi ciekawie, ale jak sam zauważyłeś byłaby dosyć czasochłonna.

Jassmina napisał/a:
1. Konkurs "Zgadywanie części" (to już tradycja) - prowadzący TRAWOR76 z Dżuniorem
2. Godzinka ZUMBY (Mitsu-Zumba)!!!! - prowadzący Jassmina.

Super, zwłaszcza że w/w można też w razie niepogody przeprowadzić wewnątrz. Odnośnie zumby, to rozumiem, że wygrywa ten kto dotrwa do końca? ;)

promatti napisał/a:
konkurs recytatorski na najlepszy wierszyk o Mitsubishi xD
promatti napisał/a:
albo konkurs malarski na najlepszy portret Mitsubishi

Świetny pomysł :!: MM o zacięciu artystycznym przeważnie byli pomijani przy konkursach zlotowych. Rozumiem, że konkurs malarski to uogólnienie i w grę wchodzą też inne narzędzia jak ołówek, węgiel itp, innymi słowy technika dowolna, ważne aby dzieło powstawało w trakcie zlotu :) Można też nie trzymać się samego portretu, tylko aby po prostu motywem przewodnim było Mitsubishi :)

jafo2 napisał/a:
A i jeszcze jedna sprawa może to już nie konkurs ale przejazd kolumną samochodów byłby mile widziany.
jafo2 napisał/a:
Jeśli nie będzie oficjalnego przejazdu to będzie spontan jak w Żywcu
pod tytułem "wyjazd do sklepu"
zawsze się zbierze grupka chętnych

Warunkiem organizacji tego zlotu przez lubelskich MM, podawanym już przy zgłaszaniu kandydatury, był definitywny brak kolumny. Ten temat nie podlega dyskusji, więc jakiekolwiek próby wpłynięcia w ten czy w inny sposób na powyższą decyzją są z góry skazane na porażkę. Jeśli ktoś zorganizuje spontaniczny wyjazd gdziekolwiek nikt przecież tego nikomu nie zabroni. Byle nie było to tylko pod szyldem MM i tego zlotu. Jako organizatorzy nie będziemy ponosić żadnej odpowiedzialności za tego typu akcje, zaś w przypadku jakichkolwiek problemów np. z policją - winni będą ponosić pełną odpowiedzialność za swoje działania. Należy tylko mieć świadomość, czym jest kolumna i jakie są prawne wymogi w zakresie jej zorganizowania.

Jutro będziemy w Firleju, także zweryfikujemy raz jeszcze możliwości ośrodka odnośnie w/w propozycji, także nic nie jest jeszcze przesądzone (poza oficjalną kolumną ;) ).

Miło widziane są wszelkie propozycje konkursów, zwłaszcza tych, które nie wymagają specjalnych sprawności w terenie, siły fizycznej i znajomości mechaniki :) Tak aby każdy bez skrępowania mógł spróbować w nich swych sił.

JCH - 10-05-2014, 21:01

_Slawek_ napisał/a:
może to być pachołek gumowy
Mogę wziąć pachołki jakby co, bo tak się jakoś złożyło, że mam 6 szt. w garażu ;) Tylko potrzebuję cynk wcześniej, żeby je wziąć.

_Slawek_ napisał/a:
Miło widziane są wszelkie propozycje konkursów, zwłaszcza tych, które nie wymagają specjalnych sprawności w terenie, siły fizycznej i znajomości mechaniki :) Tak aby każdy bez skrępowania mógł spróbować w nich swych sił.
Hm..... :? Mnie to się w ogóle widzi.....

MALKONTENT MODE ON
... że te wszystkie konkursy (rzut oponą, parkowanie takie owakie, zgadywanie części, piłka nożna, piłka wodna.... a nie, piłki wodnej nie było, jazda terenówką, jazda ciężarówką...) To wszystko już było. I żeby nie był to taki zlot jak zwykle (przyjazd, integracja, umieranie, odsypianie, integracja, umieranie, odsypianie, wyjazd) można by było zrobić inaczej.
Już chyba kiedyś o tym pisałem - na zlotach Subaru w soboty organizuje się konkurencje samochodowe z podziałem na kategorie:
- rajdowa
- off road
- turystyczno-krajoznawcza
Nie mówię, że mielibyśmy robić to samo, bo ani nie ma tylu "rajdowiczów", off roadowcy jeżdżą gdzie indziej ale.....
Na jednym ze zlotów, na których byłem (nie Subaru) fantastycznie zorganizowana była sobota. Mało kto pozostawał w ośrodku, gdyż organizatorzy przygotowali 3 trasy (w zasadzie wycieczki). Nie wnikając w szczegóły jako, że zlot miał miejsce w centralnej Polsce były to:
- zwiedzanie Warszawy
- zwiedzanie Mazowsza
- i trzecia trasa, która wg mnie była hitem - jazda wg roadbooka - (Przykładowy roadbook) po wyznaczonej trasie, po drodze do wykonania jakieś tam zadania (głównie chodzi o pozyskanie informacji, zdobycie wiedzy). I clou zadania było to, żeby wyznaczoną trasę przejechać nie jak najszybciej ale jak najkrótszą trasą. Przed wyjazdem i po przyjeździe spisywany jest licznik pojazdu. Generalnie chodzi o ,to by wykazać się orientacją na drodze, w terenie, by nie błądzić niepotrzebnie, nie zawracać gdy nie ma potrzeby, nie nadkładać drogi.....
Na to wszystko nie trzeba długiej trasy (ta, którą jechałem miała ok. 180 km ale myślę, że można to ogarnąć na krótszym dystansie) a zajmuje to kilka godzin i sobota jest fajnie spędzona.
MALKONTENT MODE OFF

Mam jednak świadomość, że do przygotowania czegoś takiego potrzebne jest niebywałe zaangażowanie organizatorów. No i nie wiem czy byłoby "zapotrzebowanie" na taką wycieczkę. Gdyby ktoś z Was miał możliwość uczestnictwa w czymś takim to polecam, bo zamiast leczenia kaca w ośrodku można na fajnej zabawie spędzić dzień :) A wieczorem, przy piwku można podyskutować kto gdzie odwalił jaką wajchę, że mu wyszło więcej kilometrów :badgrin: :badgrin: :badgrin:

Cytat:
Zmiana koła na czas brzmi ciekawie, ale jak sam zauważyłeś byłaby dosyć czasochłonna.
Niekoniecznie. Po prostu potrzebny jest kawałek parkingu i każdy robi zmianę koła na swoim aucie. Na 1 raz zmianę może robić 5-10 osób. I wcale czas nie musi być jedynym kryterium 8)
jafo2 - 14-05-2014, 09:07

Inną wersja zawodu z jazdą samochodem może być bieg na orientacje,
i tu może być kto pierwszy.

yaro1976 - 14-05-2014, 09:59

jafo2 napisał/a:
Inną wersja zawodu z jazdą samochodem może być bieg na orientacje,
i tu może być kto pierwszy.

z jakimiś zadaniami po drodze...tak aby było ciekawiej...

sieegurd - 24-07-2014, 18:48

Przepraszam, jeśli nie doczytałem, ale czy jest szansa na zorganizowanie karaoke? Wiem, że potrzeba sprzętu i prowadzącego, ale na karaoke jest świetna zabawa, no i można byłoby zrobić konkurs na najlepszy wykon :P Oczywiście tylko propozycja, więc proszę nie rzucać gromów :D
vendetta - 24-07-2014, 20:55

sieegurd, z planu wynika, że w sobotę ma być Karaoke :)

Jaro1974 - 24-07-2014, 22:05

Proszę tego planu który jest tu zamieszczony nie brać głęboko do serca bo on się na 100% zmieni. Konkurencje są już podane w osobnym temacie :wink:
Freya - 03-08-2014, 20:34

A na ten konkurs malarski, to będą jakieś materiały (np. farby), czy trzeba własny osprzęt wziąć?
Jaro1974 - 03-08-2014, 21:06

Raczej proponowałbym wziąć coś ze sobą choćby dlatego że każdy ma swój styl i sposób wyrażenia czegoś na papierze. A sam konkurs jest w stylu dowolnym czyli można wykorzystać do tego kredki, farby, węgiel itp. Myślę że kwestię papieru to ogarniemy my jako organizatorzy ale sprzęt to każdy uczestnik w własnym zakresie. Myślę że papier formatu A4 wystarczy ale jeśli ktoś ma jakąś inną wizję to niech zgłosi ją w miarę wcześniej aby nam logistyka nie padła :wink: