Nasze Miśki - a'la sportowe galantowate wozidło
wlodek93 - 25-04-2014, 08:53
moim zdaniem szkoda kasy na ten body kit;p ale to twoj samochod ale ladna maszynka i szkoda psuc ladnego avancea. a za te pieniadze co wydasz na zderzaki ja bym wlozyl w silnik i te stukania zeby wszystko elegansior chodzilo
dmi - 25-04-2014, 09:59
wielu chciało już mieć wyjątkowy samochód a tak na prawdę to zepsuło wszystko i są efekty w postaci jeżdżących syfów Słuchaj się innych!
dorianps2 - 25-04-2014, 10:06
Zamiast tandetnych plastików, które zaraz będą obdrapane od krawężników, progów zwalniających, kolein na drogach i innych dziur.... lepiej sobie zainwestować w oklejenie samochodu na jakiś oryginalny kolor, albo cały wzór carbon Auta nie oszpecisz, a i lakier oryginalny zachowa swój blask na dłużej
mientobisi - 25-04-2014, 12:13
ok rozumiem. no nie wiem zobacze jeszcze, narazie robie koła/podwozie, właśnie zarezerwowałem juz sprężyny eibach - 40 (jakieś wzmacniane) i amortyzatory pod te sprężyny KYB - w przyszłym tyg powinny być. Zastanawiam sie tylko jaki bedzie efekt bo pan od którego kupuje powiedział że w tym galu na którym są na 17stkach i oponach 215 prześwit między oponą a nadkolem jest ciut mniej niż 2 palce więc na 18stkach i oponach 225 chyba prześwit będzie aż za mały
kurcze no przydały mi by sie foty tych "syfów".. ktoś posiada takie ? naprawde aż tak tragicznie ? dorianps2, a warto wogóle bawić sie w oklejanie ? efekt jest porządny ? trzyma sie ta folia ? czyli ogólnie - warto ?
Piwor, broń Boże nie twierdze że ktoś sie nie zna, zamierzam poprostu spróbować
Marcelinho, w takim razie śliczny avance
Szwagroz - 25-04-2014, 12:45
mientobisi napisał/a: | a moze macie zdjęcia z gala z którymś z tych zderzaków, pragami albo maską ? przydało by mi się do wglądu jaki tego efekt jest...Fragu, postaram się oczywiście nie dla piwa, z miłości do samochodu |
tu masz http://netcarshow.bloog.p...ning,index.html
dla mnie to agrotuning, zresztą założę się że na forum nie znajdziesz nikogo komu się taka modernizacja spodoba, do tego jak dorzucisz na tylną klape półkę na książki typu F1 lub taka gdzie jej górna część bedzie na wysokości dachu, to ręki ci tutaj nikt nie poda
NIE RÓB Z GALANTA OPLA CALIBRY!!!
Tomek - 25-04-2014, 12:52
przedni by jeszzcze moze uszedł w jakims VR4 czy cos
ale tylny się nie obroni nigdzie
dorianps2 - 25-04-2014, 13:02
mientobisi, Jeśli dasz do normalnej firmy zajmującej się oklejaniem to będzie porządnie i z gwarancją.
Folii masz pełno różnych, wiadomo im lepsza tym droższa. Polecam strukturalną...raz stała taka piękna Audi oklejona białym strukturalnym coś ala carbonem i uwierz, każdy kto przechodził obok to musiał macnąć auto
mientobisi - 25-04-2014, 13:03
Szwagroz, przeglądałem kiedyś zdjęcia tego gala przedni zderzak obrzydliwy progi kiczowate ale nie potrafie wyjaśnić co mi sie podoba w tylnym zderzaku bo dalej mi sie podoba jestem stanowczym przeciwnikiem spojlerów jedyny spojler do galanta to z vr 4. nie zamierzam zwieśniaczyć samochodu nie jestem w stanie powiedzieć co mną kieruje, przypadłość pierwszego samochodu ? powinienem juz z tego wyrosnąć lada dzień koncze studia a zachowuje sie jak dziecko. co by złego nie było zderzaki z avancea nie rozpuściłyby sie w każdej chwili były by gotowe na podmianke, może w ten sposób choć troche wybrne z fal krytyki
dorianps2, oke tylko czy taka folia ma efekt połysku jak niby lakier czy ma raczej efekt matowy ?
krzychuzzz - 25-04-2014, 13:03
mientobisi napisał/a: | Zastanawiam sie tylko jaki bedzie efekt bo pan od którego kupuje powiedział że w tym galu na którym są na 17stkach i oponach 215 prześwit między oponą a nadkolem jest ciut mniej niż 2 palce więc na 18stkach i oponach 225 chyba prześwit będzie aż za mały |
A co ma piernik do wiatraka że tak się zapytam?
Chyba nie bardzo wiesz o czym piszesz
mientobisi - 25-04-2014, 13:09
krzychuzzz, według mnie kierując sie zasadami logiki większa felga czyli większa średnica do tego wyższa opona więc większy promień od otworu centralnego do końca opony czyli będzie bliżej nadkola, no chyba że sie myle
krzychuzzz - 25-04-2014, 13:13
Tyle że Ty pisałeś nie o wysokości opony tylko o szerokości....
Jakie masz ET w tych 18"?
Jeśli w oklicach 40 to opona 225/40/18 na eibachu wejdzie spokojnie i nic nie będzie ocierac
dorianps2 - 25-04-2014, 13:21
mientobisi,
To już sobie Ty wybierasz, czy chcesz mat czy połysk. Podjezdzasz do nich i sobie z palety wybierasz, albo sam sobie mozesz zamowic jakąś wybraną folie i sie z nimi dogadujesz zeby ci zalozyli
mientobisi - 25-04-2014, 13:22
krzychuzzz, mój błąd ET 40 w takim razie się nie martwie
czarny.marcin - 27-04-2014, 17:02
Fragu napisał/a: | W każdym razie jeśli wyciśniesz z 6A13 20KM wiecej i to udowodnisz to stawiam piwo |
20KM więcej - spokojnie - zrobi kapitalny remont to uzyska , wracając tym samym do serii
Fragu - 27-04-2014, 18:51
czarny.marcin, +20 od serii
|
|
|