To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] SWAP - 2.0TD>2,5V6

Marcino - 06-05-2014, 08:06

Ja bym cały zbiornik wymienił na ten od PB.
A rura ma inną średnice wlewową, i do PB nie nalejsz ON bo nie pasuje.

robertdg - 06-05-2014, 08:12

Rozchodzi się o klape wejsciową dla pistoletu, dodatkowo musisz uważać bo te rury strasznie gniją więc zwyczajowo po demontażu pewnie będziesz się musiał wesprzeć na pomocy jakiegoś slusarza.
Na wszelki wypadek proponuje sprawdzić na stacji benzynowej czy pistolet wejdzie zamiennie, bo często słyszy się, że ktoś nalal benzyny zamiast ropy, wtedy by to oszczędziło nieco roboty.

Dodatkowo w Dieslu masz trochę inne przewody paliwowe, inaczej umieszczony filtr paliwa, w zbiorniku nie ma pompki paliwowej, ale tak jak wspomniałem wyżej jest kilka tematow gdzie było to opisane ;-)

Owczar - 06-05-2014, 09:28

Ja zbiornik i wlew zostawiłem od diesla, razem z naklejką na klapce diesel :)

Przewody tak jak napisał Robert- są inne. Z tym było sporo rzeźby, ale da się przełożyć. Oczywiście razem z mocowaniami filtra paliwa itd.
Musisz dodatkowo doprowadzić odpowietrzanie zbiornika paliwa- ale bez tego też jeździ i nie ma wpływu na działanie. Po prostu się nie odgazowuje do kolektora.

Rozrząd zmień na podłodze, najlepszy dostęp.

Ja proponuję zakasać rękawy i czytać, a jak pojawi się problem, to wtedy pytać.

Aaa i na Twoim miejscu brałbym auto przedliftowe lub maks po I lifcie. Po II z elektryką będziesz musiał trochę posiedzieć, a może skończyć się na pomocy osób trzecich.

Dread87 - 09-05-2014, 05:20

Wczoraj zakupiliśmy dawce. Silnik igiełka:) juz mi sie podoba:D ahh i ten dzwiek mniam;):D :twisted: Skrzynia (manualna) w zeszlym roku oddana byla do regeneracji, sprzeglo wymienione na exide, olej jaki byl lany to full-syntetyk z rodziny mobil;) generalnie jesli chodzi o mechanike silnika i ukladu napedowego - nie mam zastrzezen. Natomiast zawieszenie i blacharka - tragedia... Nie bede sie nad tym rozpisywal bo nie to jest tematem dyskusji;)
Marcino - 09-05-2014, 09:10

Dlatego i cena była odpowiednia. Pokaż co można kupić za taką kase.
Dread87 - 09-05-2014, 10:18

[ Dodano: 09-05-2014, 10:26 ]
BTW - gdzie znajduje się czujnik ciśnienia oleju? Ma ktoś zdjęcie?

demoniszcze - 09-05-2014, 10:27

EEE piękny, po co SWAP :) tylko nadkola będą chyba do roboty za jakiś czas, bo coś tam powoli wyłazi ;)
Dread87 - 09-05-2014, 12:27

Tylna belka jest krzywa...
Po rozgrzaniu silnika taki oto dźwięk... Co to może być? Jakieś rolki? Popychacz co jakiś czas się odzywa na chwilkę, na filmiku akurat przemówił;)
https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be

milo - 10-05-2014, 22:59

Prawie jak diesel
Słychać popiskiwanie paska i rolki takie metaliczne ale ten stukot :shock: jak zwiększasz obroty tez dochodzi stukot? a na zimnym ?

Dread87 - 17-05-2014, 11:34

Czy to forum umarło?
Zna ktoś wagi silników? Ewentualnie gdzie mogę znaleźć dane? W manualu nie znalazłem...

Tomek - 17-05-2014, 12:38

Dread87 napisał/a:

Po rozgrzaniu silnika taki oto dźwięk... Co to może być? J

pytaj deejaya co to jest

Dread87 - 17-05-2014, 19:07

Oto postęp w pracach, wybaczcie jakosc zdjec ale obiektyw zabrudzil sie olejem:/

deejay - 17-05-2014, 20:47

Dread87 napisał/a:
Po rozgrzaniu silnika taki oto dźwięk... Co to może być? Jakieś rolki? Popychacz co jakiś czas się odzywa na chwilkę, na filmiku akurat przemówił;)

Dzwięk niskiego tonu przypominający panewkę korbowodu . Do spuszczenia olej silnikowy i jego weryfikacja pod kątem opiłków .

fj_mike - 18-05-2014, 13:32

Dread87 napisał/a:
BTW - gdzie znajduje się czujnik ciśnienia oleju? Ma ktoś zdjęcie?

Dread87 - 18-05-2014, 15:41

fj_mike, dzieki;) juz od tygodnia wiem gdzie sie znajduje;D