Nasze Miśki - Mitsubishi Galant 2,5 V6 Taty
bialyjayz - 20-05-2014, 22:21
Skrzypek napisał/a: | Czyli zupełnie jak mój Tato:). Teraz tylko znaleźć dobry egzemplarz:) dla kuzyna i będzie zadowolony, tylko ciekawe jaki silnik wybierze, bo coś mi mówił, że troszkę ponad 7 litrów Matizem to duże spalanie:D. |
no to chyba nic z rodziny Mitsubishi mniej przy normalnej jeździe nie spali
robertdg - 21-05-2014, 07:41
Pogratulować nabytku w takim stanie z takim przebiegiem
Skrzypek - 25-05-2014, 20:40
Kolejny weekend i znów wizyta w Czaplach u Mateusza. Jak zwykle w drodze "delikatny" deszczyk, ale jedziemy twardo oglądać maszynę dla kuzyna. Bartek tradycyjnie przez 2 godziny ładnie przetrzepał samochód i znów możemy się pochwalić kolejnymi Miśkiem w rodzinie. Tym razem czarny elegance z silnikiem 2 litrowym.
A przy okazji czarny Avance ojca czeka na wymianę rozrządu i założenie podtlenku azotu:D. Części już są: pasek Sun, rolki Koyo, pompa Gmb i Mobil 1 5w50 no i komplet uszczelek.
deejay - 25-05-2014, 20:49
Skrzypek napisał/a: | ak zwykle w drodze "delikatny" deszczyk, ale jedziemy twardo |
Tak lało że ledwo na 3-jce jechał
Fragu - 25-05-2014, 21:13
Tam jakieś anomalie pogodowe występują chyba jak ja byłem to było ponad 40*C
promatti - 25-05-2014, 21:30
czyli jednak Łukasz wział gratulacje nabytku
bialyjayz - 25-05-2014, 22:39
niedługo to cała rodzinka będzie jeźdźiła Galantami taką reklamę chyba robicie
ładnie się prezentuję, Gratulacje i jak zwykle Szerokośći tym razem dla kuzyna
trzmielu - 26-05-2014, 07:32
deejay napisał/a: | Skrzypek napisał/a: | ak zwykle w drodze "delikatny" deszczyk, ale jedziemy twardo |
Tak lało że ledwo na 3-jce jechał |
W drogę "tam" ładnie padało. Za to w drugą stronę było urwanie chmury, że wycieraczki nie dawały rady zbierać wody . W Czaplach suchutko i ciepło, w sam raz na ogledziny.
Ciekawe doświadczenie kiedy człowiek właśnie przesiadł się z matiza i ma niepełnosprawne hamulce
Jako nowy posiadacz tego Galanta muszę powiedzieć, że stan tego egzemplarza mnie zadziwił.
W ramach czynności "na już" wymaga zrobienia zestawu startowego, wszystkich hamulców i transplantacji fotela kierowcy. Chwilę później wyprania wnętrza bo poprzedni kierowca był fanem perfum samochodowych
Sunderland86 - 26-05-2014, 09:01
Ładny Elegance ile kosztował o ile to nie tajemnica?
trzmielu napisał/a: | wymaga transplantacji fotela kierowcy |
A co z nim nie tak? Aż tak zużyty?
Skrzypek - 26-05-2014, 09:45
No troszkę się połamał, ale w gratisie jest drugi. Do przełożenia została tapicerka. Z racji tego, że auto troszkę stało, to hamulce skorodowały. Ale to co najważniejsze - podłużnice zdrowe, kielichy również.
PS. Trzmielu zakładaj drugi wątek o swoim galu:P. Szkoda, że tak aktywnie nie jest w wątku mojej Carismy:D.
trzmielu - 26-05-2014, 10:32
Skrzypek napisał/a: | PS. Trzmielu zakładaj drugi wątek o swoim galu:P. Szkoda, że tak aktywnie nie jest w wątku mojej Carismy:D. |
Spoko. W czwartek bede miec wolne to zajme sie pierdolami
Skrzypek - 02-06-2014, 09:18
Galant Taty dostał nowy rozrząd.
Pasek Sun
Pompa GMB
Rolki Koyo
Olej Mobil 1 5w50
Z wymianą Bartek z Radkiem męczyli się do 1 w nocy, ponieważ jeden uszczelniacz przepuszczał olej.
Oto fotki z przeprowadzonej wymiany rozrządu:P
Skrzypek - 12-06-2014, 09:48
Pochwal się tym w dziale kupię/sprzedam ale najpierw przeczytaj jego regulamin.
promatti - 12-06-2014, 13:30
a takie Ci się podobają
deejay - 12-06-2014, 15:41
Bartek, pisz na PW. Please.
|
|
|