To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant 2,5 V6 Taty

bialyjayz - 20-05-2014, 22:21

Skrzypek napisał/a:
Czyli zupełnie jak mój Tato:). Teraz tylko znaleźć dobry egzemplarz:) dla kuzyna i będzie zadowolony, tylko ciekawe jaki silnik wybierze, bo coś mi mówił, że troszkę ponad 7 litrów Matizem to duże spalanie:D.

no to chyba nic z rodziny Mitsubishi mniej przy normalnej jeździe nie spali :P

robertdg - 21-05-2014, 07:41

Pogratulować nabytku w takim stanie z takim przebiegiem ;-)
Skrzypek - 25-05-2014, 20:40

Kolejny weekend i znów wizyta w Czaplach u Mateusza. Jak zwykle w drodze "delikatny" deszczyk, ale jedziemy twardo oglądać maszynę dla kuzyna. Bartek tradycyjnie przez 2 godziny ładnie przetrzepał samochód i znów możemy się pochwalić kolejnymi Miśkiem w rodzinie. Tym razem czarny elegance z silnikiem 2 litrowym.

A przy okazji czarny Avance ojca czeka na wymianę rozrządu i założenie podtlenku azotu:D. Części już są: pasek Sun, rolki Koyo, pompa Gmb i Mobil 1 5w50 no i komplet uszczelek.

deejay - 25-05-2014, 20:49

Skrzypek napisał/a:
ak zwykle w drodze "delikatny" deszczyk, ale jedziemy twardo

:mrgreen: Tak lało że ledwo na 3-jce jechał :wink:

Fragu - 25-05-2014, 21:13

Tam jakieś anomalie pogodowe występują chyba :shock: jak ja byłem to było ponad 40*C :P
promatti - 25-05-2014, 21:30

czyli jednak Łukasz wział :) gratulacje nabytku :)
bialyjayz - 25-05-2014, 22:39

niedługo to cała rodzinka będzie jeźdźiła Galantami taką reklamę chyba robicie :D
ładnie się prezentuję, Gratulacje i jak zwykle Szerokośći tym razem dla kuzyna :)

trzmielu - 26-05-2014, 07:32

deejay napisał/a:
Skrzypek napisał/a:
ak zwykle w drodze "delikatny" deszczyk, ale jedziemy twardo

:mrgreen: Tak lało że ledwo na 3-jce jechał :wink:

W drogę "tam" ładnie padało. Za to w drugą stronę było urwanie chmury, że wycieraczki nie dawały rady zbierać wody ;) . W Czaplach suchutko i ciepło, w sam raz na ogledziny.
Ciekawe doświadczenie kiedy człowiek właśnie przesiadł się z matiza i ma niepełnosprawne hamulce ;)

Jako nowy posiadacz tego Galanta muszę powiedzieć, że stan tego egzemplarza mnie zadziwił.
W ramach czynności "na już" wymaga zrobienia zestawu startowego, wszystkich hamulców i transplantacji fotela kierowcy. Chwilę później wyprania wnętrza bo poprzedni kierowca był fanem perfum samochodowych ;)

Sunderland86 - 26-05-2014, 09:01

Ładny Elegance ;) ile kosztował o ile to nie tajemnica?

trzmielu napisał/a:
wymaga transplantacji fotela kierowcy

A co z nim nie tak? Aż tak zużyty?

Skrzypek - 26-05-2014, 09:45

No troszkę się połamał, ale w gratisie jest drugi. Do przełożenia została tapicerka. Z racji tego, że auto troszkę stało, to hamulce skorodowały. Ale to co najważniejsze - podłużnice zdrowe, kielichy również.

PS. Trzmielu zakładaj drugi wątek o swoim galu:P. Szkoda, że tak aktywnie nie jest w wątku mojej Carismy:D.

trzmielu - 26-05-2014, 10:32

Skrzypek napisał/a:
PS. Trzmielu zakładaj drugi wątek o swoim galu:P. Szkoda, że tak aktywnie nie jest w wątku mojej Carismy:D.

Spoko. W czwartek bede miec wolne to zajme sie pierdolami ;)

Skrzypek - 02-06-2014, 09:18

Galant Taty dostał nowy rozrząd.

Pasek Sun
Pompa GMB
Rolki Koyo
Olej Mobil 1 5w50

Z wymianą Bartek z Radkiem męczyli się do 1 w nocy, ponieważ jeden uszczelniacz przepuszczał olej.

Oto fotki z przeprowadzonej wymiany rozrządu:P

Skrzypek - 12-06-2014, 09:48

Pochwal się tym w dziale kupię/sprzedam ale najpierw przeczytaj jego regulamin.
promatti - 12-06-2014, 13:30

a takie Ci się podobają :P

deejay - 12-06-2014, 15:41

Bartek, pisz na PW. Please.