To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Schowek na okulary

Uki_NH - 02-06-2014, 14:50

lurek napisał/a:
Jak ktoś z was zamontuje schowek bez klejenia, na klipsy to proszę o info jak to zrobił.

a dla wersji z szyberdachem, jest chyba schowek przykręcany w miejsce uchwytu nad drzwiami

ja montowałem bez klejenia na klipsy,
po prostu wyciąłem otwór według wcześniej zrobionego szablonu na kartce i wsadziłemschowek :)

lurek - 02-06-2014, 19:47

a jak wsadziłeś metalowe zaczepy aby chwyciły, podsufitka nie wgniatała ci się przy wciskaniu?

Po zamontowaniu nie lata? nie przesuwa się?

GTti - 02-06-2014, 21:20

Mam prośbę czy ktoś z szanownych mitsumaniaków może podać wymiary tego schowka, ponieważ zastanawiam się nad montażem do O3 :-)
Uki_NH - 03-06-2014, 07:42

lurek napisał/a:
a jak wsadziłeś metalowe zaczepy aby chwyciły, podsufitka nie wgniatała ci się przy wciskaniu?

Po zamontowaniu nie lata? nie przesuwa się?

nic nie lata i nic się nie przesuwa :)
podsufitka może się z 2milimetry ugina ale tam jest przecież rant około centymetra który zasłania podsufitkę, więc nic nie widać,
wyciągnijcie sobie oświetlenie między osłonami przeciwsłonecznymi jest montowane w ten sam sposób, czyli tylko na klipsach

[ Dodano: 03-06-2014, 07:44 ]
GTti napisał/a:
Mam prośbę czy ktoś z szanownych mitsumaniaków może podać wymiary tego schowka, ponieważ zastanawiam się nad montażem do O3 :-)

tutaj masz link do szablonu z ruskiej stronki, po kratkach sobie obliczysz wielkość schowka dokładną:) albo sobie przyłożysz do podsufitki i zobaczysz czy ci będzie pasować

http://faq.lancer-club.ru...nik05_large.jpg

GTti - 03-06-2014, 09:47

Dzięki, tylko czy ruska kratka odpowiada naszej polskiej ;-)
lurek - 03-06-2014, 12:38

Uki_NH napisał/a:

nic nie lata i nic się nie przesuwa :)
podsufitka może się z 2milimetry ugina ale tam jest przecież rant około centymetra który zasłania podsufitkę, więc nic nie widać

No nie wiem, ja miałem większą dziurę wyciętą, nie tak idealnie na styk, a mimo to podsufitka wyginała się bardzo, tak bardzo, że groziło załamaniu.

Uki_NH napisał/a:

tutaj masz link do szablonu z ruskiej stronki, po kratkach sobie obliczysz wielkość schowka dokładną:) albo sobie przyłożysz do podsufitki i zobaczysz czy ci będzie pasować

http://faq.lancer-club.ru...nik05_large.jpg

byłbym ostrożny z tym obrysem, lepiej zanim potniesz podsufitkę, wytnij go z kartonu i spróbuj schowek przez niego przepchać ;)

tyku - 03-06-2014, 13:08

W dziale outlandera II poprosiłem o schemat otworu w podsufitce, ale na razie cisza :(
mjsystem - 03-06-2014, 14:12

tyku napisał/a:
W dziale outlandera II poprosiłem o schemat otworu w podsufitce, ale na razie cisza

Tyku, nikt tak chętnie nie rozbierze schowka, aby zdjąć wymiary. Sam wiesz, że zdejmowanie elementów podsufitki wymaga małej wprawy. Może ktoś się skusi, ale nie licz na szybką odpowiedź. :roll:

tyku - 03-06-2014, 14:28

mjsystem napisał/a:
Sam wiesz, że zdejmowanie elementów podsufitki wymaga małej wprawy
- jak się ma dwie ręce to żaden kłopot :D (zapomniałem dodać, że ręce muszą być czyste, z racji jasnej tapicerki) :toothy10:
mjsystem, jak wyciągniesz schowek, to zawsze można go wyczyścić np : SmartWax Smart Dressing będzie wyglądał jak nowy :wink: , można jakieś wygłuszenie nakleić - jednym słowem dużo można poprawić po fabryce.

.swat. - 03-06-2014, 16:04

Chłopaki a co wy tak nagle z tymi okularami? :shock: :mrgreen:
mjsystem - 03-06-2014, 16:26

tyku napisał/a:
jak wyciągniesz schowek, to zawsze można go wyczyścić

U mnie nic nie było czyszczone już 5 lat :evil: I nic nie mam zamiaru rozbierać :mrgreen:

pablo diablo - 03-06-2014, 21:28

zabieram sie za szablon dokładny jak rozrysuje to wrzóce

Uki_NH - 04-06-2014, 11:42

i teraz mi powiedzcie co wy kleicie w tym schowku i po co?
z jednej strony są nóżki które się nasuwa, a z drugiej blaszki, które wszystko trzymają.
jak wam to nie trzyma to musieliście coś źle wyciąć ...
mi weszło idealnie bez żadnego klejenia itp. tak jak to jest montowane seryjnie w outlanderach

pablo diablo - 04-06-2014, 14:09

jak się dobrze wytnie potwierdzam nie trzeba nic kleić, warunkiem jest dopracowanie wycięcia i polecam kupić do tego nowy nożyk lub skalpel

[ Dodano: 05-06-2014, 11:46 ]

Ważne by wycięcie robić właśnie w tym miejscu bo z jednej strony idą kable a z drugiej zaczyna sie ocieplenie, więc ja tak z głupa wymierzyłem i sie udało,

dzibex - 16-06-2014, 14:31

A gdzie kupowaliście schowki szanowni forumowicze? Na aledrogo nic nie ma..