[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Schowek na okulary
Uki_NH - 02-06-2014, 14:50
lurek napisał/a: | Jak ktoś z was zamontuje schowek bez klejenia, na klipsy to proszę o info jak to zrobił.
a dla wersji z szyberdachem, jest chyba schowek przykręcany w miejsce uchwytu nad drzwiami |
ja montowałem bez klejenia na klipsy,
po prostu wyciąłem otwór według wcześniej zrobionego szablonu na kartce i wsadziłemschowek
lurek - 02-06-2014, 19:47
a jak wsadziłeś metalowe zaczepy aby chwyciły, podsufitka nie wgniatała ci się przy wciskaniu?
Po zamontowaniu nie lata? nie przesuwa się?
GTti - 02-06-2014, 21:20
Mam prośbę czy ktoś z szanownych mitsumaniaków może podać wymiary tego schowka, ponieważ zastanawiam się nad montażem do O3
Uki_NH - 03-06-2014, 07:42
lurek napisał/a: | a jak wsadziłeś metalowe zaczepy aby chwyciły, podsufitka nie wgniatała ci się przy wciskaniu?
Po zamontowaniu nie lata? nie przesuwa się? |
nic nie lata i nic się nie przesuwa
podsufitka może się z 2milimetry ugina ale tam jest przecież rant około centymetra który zasłania podsufitkę, więc nic nie widać,
wyciągnijcie sobie oświetlenie między osłonami przeciwsłonecznymi jest montowane w ten sam sposób, czyli tylko na klipsach
[ Dodano: 03-06-2014, 07:44 ]
GTti napisał/a: | Mam prośbę czy ktoś z szanownych mitsumaniaków może podać wymiary tego schowka, ponieważ zastanawiam się nad montażem do O3 |
tutaj masz link do szablonu z ruskiej stronki, po kratkach sobie obliczysz wielkość schowka dokładną:) albo sobie przyłożysz do podsufitki i zobaczysz czy ci będzie pasować
http://faq.lancer-club.ru...nik05_large.jpg
GTti - 03-06-2014, 09:47
Dzięki, tylko czy ruska kratka odpowiada naszej polskiej
lurek - 03-06-2014, 12:38
Uki_NH napisał/a: |
nic nie lata i nic się nie przesuwa
podsufitka może się z 2milimetry ugina ale tam jest przecież rant około centymetra który zasłania podsufitkę, więc nic nie widać |
No nie wiem, ja miałem większą dziurę wyciętą, nie tak idealnie na styk, a mimo to podsufitka wyginała się bardzo, tak bardzo, że groziło załamaniu.
Uki_NH napisał/a: |
tutaj masz link do szablonu z ruskiej stronki, po kratkach sobie obliczysz wielkość schowka dokładną:) albo sobie przyłożysz do podsufitki i zobaczysz czy ci będzie pasować
http://faq.lancer-club.ru...nik05_large.jpg |
byłbym ostrożny z tym obrysem, lepiej zanim potniesz podsufitkę, wytnij go z kartonu i spróbuj schowek przez niego przepchać
tyku - 03-06-2014, 13:08
W dziale outlandera II poprosiłem o schemat otworu w podsufitce, ale na razie cisza
mjsystem - 03-06-2014, 14:12
tyku napisał/a: | W dziale outlandera II poprosiłem o schemat otworu w podsufitce, ale na razie cisza |
Tyku, nikt tak chętnie nie rozbierze schowka, aby zdjąć wymiary. Sam wiesz, że zdejmowanie elementów podsufitki wymaga małej wprawy. Może ktoś się skusi, ale nie licz na szybką odpowiedź.
tyku - 03-06-2014, 14:28
mjsystem napisał/a: | Sam wiesz, że zdejmowanie elementów podsufitki wymaga małej wprawy | - jak się ma dwie ręce to żaden kłopot (zapomniałem dodać, że ręce muszą być czyste, z racji jasnej tapicerki)
mjsystem, jak wyciągniesz schowek, to zawsze można go wyczyścić np : SmartWax Smart Dressing będzie wyglądał jak nowy , można jakieś wygłuszenie nakleić - jednym słowem dużo można poprawić po fabryce.
.swat. - 03-06-2014, 16:04
Chłopaki a co wy tak nagle z tymi okularami?
mjsystem - 03-06-2014, 16:26
tyku napisał/a: | jak wyciągniesz schowek, to zawsze można go wyczyścić |
U mnie nic nie było czyszczone już 5 lat I nic nie mam zamiaru rozbierać
pablo diablo - 03-06-2014, 21:28
zabieram sie za szablon dokładny jak rozrysuje to wrzóce
Uki_NH - 04-06-2014, 11:42
i teraz mi powiedzcie co wy kleicie w tym schowku i po co?
z jednej strony są nóżki które się nasuwa, a z drugiej blaszki, które wszystko trzymają.
jak wam to nie trzyma to musieliście coś źle wyciąć ...
mi weszło idealnie bez żadnego klejenia itp. tak jak to jest montowane seryjnie w outlanderach
pablo diablo - 04-06-2014, 14:09
jak się dobrze wytnie potwierdzam nie trzeba nic kleić, warunkiem jest dopracowanie wycięcia i polecam kupić do tego nowy nożyk lub skalpel
[ Dodano: 05-06-2014, 11:46 ]
Ważne by wycięcie robić właśnie w tym miejscu bo z jednej strony idą kable a z drugiej zaczyna sie ocieplenie, więc ja tak z głupa wymierzyłem i sie udało,
dzibex - 16-06-2014, 14:31
A gdzie kupowaliście schowki szanowni forumowicze? Na aledrogo nic nie ma..
|
|
|