Nasze Miśki - Rekin bulwarowy
xor - 25-02-2007, 20:11
Dzięki za info, ale antenę od razu naprawiłem jak zacząłem jeździć Rozebrałem do zera - oczywiście pasek zerwany - pogrzebałem przy teleskopie, porzeźbiłem trochę i naprawiłem. Oczywiście pięknie działa. Natomiast niestety sam teleskop jest nie oryginalny - poprzedni właściciel wymienił na 'coś' od jamnika czy innego kasprzaka... Nie ma na szczycie 'grzybka' i musiałem ją podnieśc odrobinę aby woda się nie wlewaa, dziwnie niestety wygląda - wystaje piramidka... Więc muszę się rozglądnąć za czymś, co się złoży na płask - albo najlepiej za samym 'grzybkiem' o odp. średnicy.
ubek - 08-03-2007, 21:40
Fajne fajne. Mojej żonie się sedan podoba (ja za to jestem zwolennikiem kombi. xor, swees, jesteście z Bielska, może sie jakoś spikniemy i powymieniamy online uwagami o galach?
xor - 14-03-2007, 07:39
No, galuś ma wybielone uzębienie, założone aluski 17" i wymieniony rozrząd - w pełni, razem z hydraulicznym napinaczem. Okazało się, że akurat tutaj poprz. właściciel nie kłamał że wymieniał pasek - zdjęty wygląda jak nówka. Rolki też w doskonałym stanie, analogicznie napinacz. 900pln w sumie poszło w piach Rolki i nap. hydrauliczny może uda mi się sprzedać, jacyś chętni ??
Oprócz tego przelutowałem styki w zegarku - teraz chodzi jak bomba - odnowiłem też kierownicę, we wnętrzu została tylko gałka zmiany biegów.
Na zewnątrz miałem kilka wgnieceń - oddałem autko do ekspertów - w Bielsku jest firma http://www.mwalczak.com.pl/ zajmująca się usuwaniem wgnieceń bez lakierowania - zarówno w moim przypadku jak i brata absolutnie nie ma najmniejszego śladu. Gorąco polecam ! Teraz zostało mi tylko usunięcie 1 rysy i maciupkiego odprysku a potem polerowanie i woskowanie lakieru. I autko będzie jak z fabryki. No, nie licząc lewego nadkola do wymiany
Ubek --> napisz mi na priva skąd jesteś, umówimy się kiedyś we 3 ze Sweesem na spotkanko (jeszcze Jagrab czasami bywa w Czechowicach, to można by utrafić i zrobić w 4)
yaro1976 - 14-03-2007, 09:08
xor napisał/a: | No, galuś ma wybielone uzębienie, założone aluski 17" |
zapodaj nowe fotki w nowych "bucikach" oblookamy, na ładane auto zawsze miło popatrzeć.
pzdr
Anonymous - 14-03-2007, 09:44
XOR w jakiej cenie usuwanie wgnieceń?
xor - 14-03-2007, 10:06
za wgniecenie na masce i kilka na klapie bagażnika zapłaciłem 140PLN, brat za 2 duże wgniecenia po spadającym lodzie z dachu zapłacił 200PLN
Anonymous - 14-03-2007, 10:38
Dzieki XOR
Marcino - 15-03-2007, 10:08
xor napisał/a: | Teraz zostało mi tylko usunięcie 1 rysy i maciupkiego odprysku a potem polerowanie i woskowanie lakieru. I autko będzie jak z fabryki. No, nie licząc lewego nadkola do wymiany |
Nadkole masz na mysli tył???
Dowiadywałes sie jaka cena za wymiane nadkola i pomalowanie błotnika?
Czy sa dostepne reperaturki?
xor,
Czy napinacz był poprzednio wyminiany? Jak to mozna poznac, ja sie zastanawiam nad wymiana napinacza z paskami, ile ten twój ma przelatane?
Pozdrawiam
xor - 15-03-2007, 11:25
Nadkole miałem na myśli plastikowe z przodu (wewnętrzne).
Jeśli chodzi o hydrauliczny napinacz - obejrzę go może jest data prod., ale myślę, że nie był wymieniany od nowości, czyli ma ok. 130kkm.
A jak można poznać czy był wymianiany - nie mam bladego pojęcia... Może po oznaczeniach (oryginalne może mają numery zacz. się od MMC albo MP)
swees - 15-03-2007, 23:34
xor, ani słowa o tym czy spuszczenie oleju ze skrzyni pomogło...
pewnie powiesz, że magicsupermotohiperceramizodoktorowypełniaczmiędzyszczelinowy to lekarstwo na każdy problem ze skrzynią, a ja i tak nie uwierzę
pozdr
xor - 16-03-2007, 07:51
Spuszczanie oleju nie tylko nie pomogło, ale chyba zaszkodziło Coś mi się wydaje, że u Ciebie nie było płasko...
A na relację o ceramizerach jeszcze nie pora - za jakiś miesiąc napiszę.
I nawiasem - następnego dnia jak robiliśmy u Ciebie z autkiem zajrzałem pod maskę, i... miałem odetkaną zatyczkę od zbiorniczka płynu chłodzącego ! Odparowało mi go z pół litra...
No chyba, że jak ja siedziałem na dole to Ty mi podpiłeś
ubek - 16-03-2007, 08:05
Napisz cos o tym ceramizerze - ile się go daje i ile kosztuje
xor - 16-03-2007, 09:31
Tutaj masz o ceramizerach :
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=2762
swees - 16-03-2007, 22:04
ano podpiłem, a potem cały dzień rz... jak kot! już nigdy więcej płynu do chłodnicy
niejednoktornie było sprawdzane, że takie ustawienie jest płaskie. w razie czego zapraszam z poziomicą a dolałeś potem znowu ten olej?
mi się wydaje że po prostu ceramizer co ściema i od tego mogło ci się pogorszyć w skrzyni...
pozdr
xor - 19-03-2007, 10:29
No nie dolałem, ale doleję w najbliższym czasie.
Kilka zdjęć gala z białymi kier. i na 17" - i jednak coś chyba mam z przodu za wysoko zawieszonego...
|
|
|