To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Auto dla żony

mjsystem - 01-07-2014, 14:38

sampler napisał/a:
We francuzach nie ma żadnego kłopotu z korozją.

Na pewno? :wink: Nie piszę o karoserii :|

gulgulq - 04-07-2014, 06:39

Wczoraj stajnia powiększyła się Forda Fiestę 1.4 TDCi, 2010r. :)

Dziękuje wszystkim za porady i opinie.

sampler - 04-07-2014, 07:30

Silniczek z DPF-em czy masz szczescie i jest bez ustrojstwa?
mjsystem - 04-07-2014, 07:59

gulgulq napisał/a:
Wczoraj stajnia powiększyła się Forda Fiestę 1.4 TDCi, 2010r.

A my życzymy aby nigdy nie stał się turbofrytkownicą :mrgreen:
Gratki gulq. Pytanie jak od kolegi wyżej. :arrow:
sampler napisał/a:
z DPF-em

:?:

gulgulq - 04-07-2014, 08:17

bez dpf :)

ganeralnie historia nabycia jest smieszna bo pojechalismy po inny wóz a po drodze trafilo sie co to :P ...
niesamowita historia była z kasą bo wylozylem gotowke, facet przeliczyl, potwierdzil ze jest ok.. wracamy autkiem juz do domu i za 5 minut dzwoni czy chce nam sie wracac z powrotem :P bo jest ZA DUZO o 1100 złotych, oczywiscie wrocilem :P , przeliczylismy 3x razy jeszcze raz i faktycznie było za duzo.... totalnie nie wiem jak to sie stało ..
kłócilismy sie o 100 przy cenie koncowej a pozniej sie okazuje ze dopłaciłem 1100 gratis :P

sa jeszcze uczciwi ludzie na swiecie :)

Uwex - 04-07-2014, 08:39

gulgulq napisał/a:
sa jeszcze uczciwi ludzie na swiecie

pewnie, że są - ja bym też oddał :lol:

Niech się Wam spisuje nowy bolid :)

mjsystem - 04-07-2014, 11:16

gulgulq napisał/a:
bez dpf

:thumbleft:
gulgulq napisał/a:
sa jeszcze uczciwi ludzie na swiecie

To tylko oznacza dobry zakup. :wink: Niech przekręci licznik 8) A co!

gulgulq - 05-07-2014, 06:47

Zdjęcia :) :

krzychu - 05-07-2014, 11:12

Fajne, dość długo fiesta miała pierwsze albo drugie miejsce w rankingu warantydirect. Teraz spadła gdzieś w czeluście listy i Lancer wrócił :P Ale na pewno jedno z ładniejszych aut w tym segmencie.

http://www.reliabilityindex.com/

Fiesta - 14 miejsce.

eremita - 06-07-2014, 23:01

Moja żonka śmigała fiestą rok 2004 kochane autko przez dwa lata jak je miała nic się nie popsuło :) w sumie miała być zmiana na taką co Ty kupiłeś ale że moja połowica długo przyzwyczaja się do samochodu i przyzwyczaiła się do scenica którym ja jeździłem to odstąpiłem jej scenica a ja wróciłem do Gala :mrgreen:
Evka - 08-07-2014, 22:07

Lakier ładny ale jakby tak... parę naklejek, kolorowe alu i Żona będzie śmigała monsterem Kena Blocka :D
+ 100 KM więcej pod machą za sam wygląd ;)

Mjuszor - 11-07-2014, 02:19

No to żonka będzie śmigała. ;) Wątpie, żeby żonie podobały się kolorowe alu :P
Evka - 25-07-2014, 19:28

Troszkę opóźnione pytanko aalee czemu nikt np nie wspomniał o VW? na samo hasło disel pierwsze co vw i przyznam, że nie tylko ja tak mam bo już zdążyłam zrobić ankietę wśród znajomych hihi i co lepsza w pracy to samo jak ktoś już się uprze na diselka i proponuje coś innego poza audi czy vw to niee...
W przedziale cenowym
golf V w 1.9 już by się znalazł;) nie mówiąc o polówce V gdzie by można było kupić nawet dwie;)
hmm a audi a2? małe zwinne zwrotne ;) cenowo też się mieści;)
Przyznam szczerze , że nie jestem teoretyczką i znajomość rankingów awaryjności kończy się u mnie na Motorze, ale tak z praktyki sami przyznacie że niemieckie marki jednak konkretnie udoskonalają diselki hm?
Aczkolwiek vw czy audi desingiem przy focusie wypadają kiepsko ;) może to taka mentalność, że jak diesel to tylko niemiecki? ;)
Całe szczęście, że nie padło na volvo;)

sampler - 25-07-2014, 20:36

nie polecalismy grupy vag poniewaz są gorsze (ich silniki diesla to jednak krok do tylu w stosuku do konkurencji) a przy tym cena jest wyzsza. Wystarczy spojrzec na relacje niemieckie-francuzy-fordy. Oczywiscie wiekszosc Polakow wybierze Golfa dopłacając kilka tys wiecej i myslac ze maja najlepsza niemiecka technologie ktorej niestety ostatnimi czasy mit o niezawodnosci prysnął.
Golf z silnikiem 1.9 tdi? Szczerze nie polecam kultura silnika tragiczna a pompowtryski nie sa juz tak trwale jak zwykla pompa przy 90 KM.

Audi A2? Wpisz w Google ktore auta są zmora dla mechaników :)

krzychu - 26-07-2014, 18:09

Evka - bo w Polsce łatwo o jakieś takie dziwne mało logiczne wybory... Każdy chce mieć Audi albo VW... Widzę to w pracy... A są auta lepsze i do tego tańsze...

Poza tym diesel jest przereklamowany...