Forum ogólne - Auto dla żony
mjsystem - 01-07-2014, 14:38
sampler napisał/a: | We francuzach nie ma żadnego kłopotu z korozją. |
Na pewno? Nie piszę o karoserii
gulgulq - 04-07-2014, 06:39
Wczoraj stajnia powiększyła się Forda Fiestę 1.4 TDCi, 2010r.
Dziękuje wszystkim za porady i opinie.
sampler - 04-07-2014, 07:30
Silniczek z DPF-em czy masz szczescie i jest bez ustrojstwa?
mjsystem - 04-07-2014, 07:59
gulgulq napisał/a: | Wczoraj stajnia powiększyła się Forda Fiestę 1.4 TDCi, 2010r. |
A my życzymy aby nigdy nie stał się turbofrytkownicą
Gratki gulq. Pytanie jak od kolegi wyżej.
sampler napisał/a: | z DPF-em |
gulgulq - 04-07-2014, 08:17
bez dpf
ganeralnie historia nabycia jest smieszna bo pojechalismy po inny wóz a po drodze trafilo sie co to ...
niesamowita historia była z kasą bo wylozylem gotowke, facet przeliczyl, potwierdzil ze jest ok.. wracamy autkiem juz do domu i za 5 minut dzwoni czy chce nam sie wracac z powrotem bo jest ZA DUZO o 1100 złotych, oczywiscie wrocilem , przeliczylismy 3x razy jeszcze raz i faktycznie było za duzo.... totalnie nie wiem jak to sie stało ..
kłócilismy sie o 100 przy cenie koncowej a pozniej sie okazuje ze dopłaciłem 1100 gratis
sa jeszcze uczciwi ludzie na swiecie
Uwex - 04-07-2014, 08:39
gulgulq napisał/a: | sa jeszcze uczciwi ludzie na swiecie |
pewnie, że są - ja bym też oddał
Niech się Wam spisuje nowy bolid
mjsystem - 04-07-2014, 11:16
gulgulq napisał/a: | bez dpf
|
gulgulq napisał/a: | sa jeszcze uczciwi ludzie na swiecie |
To tylko oznacza dobry zakup. Niech przekręci licznik A co!
gulgulq - 05-07-2014, 06:47
Zdjęcia :
krzychu - 05-07-2014, 11:12
Fajne, dość długo fiesta miała pierwsze albo drugie miejsce w rankingu warantydirect. Teraz spadła gdzieś w czeluście listy i Lancer wrócił Ale na pewno jedno z ładniejszych aut w tym segmencie.
http://www.reliabilityindex.com/
Fiesta - 14 miejsce.
eremita - 06-07-2014, 23:01
Moja żonka śmigała fiestą rok 2004 kochane autko przez dwa lata jak je miała nic się nie popsuło w sumie miała być zmiana na taką co Ty kupiłeś ale że moja połowica długo przyzwyczaja się do samochodu i przyzwyczaiła się do scenica którym ja jeździłem to odstąpiłem jej scenica a ja wróciłem do Gala
Evka - 08-07-2014, 22:07
Lakier ładny ale jakby tak... parę naklejek, kolorowe alu i Żona będzie śmigała monsterem Kena Blocka
+ 100 KM więcej pod machą za sam wygląd
Mjuszor - 11-07-2014, 02:19
No to żonka będzie śmigała. Wątpie, żeby żonie podobały się kolorowe alu
Evka - 25-07-2014, 19:28
Troszkę opóźnione pytanko aalee czemu nikt np nie wspomniał o VW? na samo hasło disel pierwsze co vw i przyznam, że nie tylko ja tak mam bo już zdążyłam zrobić ankietę wśród znajomych hihi i co lepsza w pracy to samo jak ktoś już się uprze na diselka i proponuje coś innego poza audi czy vw to niee...
W przedziale cenowym
golf V w 1.9 już by się znalazł;) nie mówiąc o polówce V gdzie by można było kupić nawet dwie;)
hmm a audi a2? małe zwinne zwrotne cenowo też się mieści;)
Przyznam szczerze , że nie jestem teoretyczką i znajomość rankingów awaryjności kończy się u mnie na Motorze, ale tak z praktyki sami przyznacie że niemieckie marki jednak konkretnie udoskonalają diselki hm?
Aczkolwiek vw czy audi desingiem przy focusie wypadają kiepsko może to taka mentalność, że jak diesel to tylko niemiecki?
Całe szczęście, że nie padło na volvo;)
sampler - 25-07-2014, 20:36
nie polecalismy grupy vag poniewaz są gorsze (ich silniki diesla to jednak krok do tylu w stosuku do konkurencji) a przy tym cena jest wyzsza. Wystarczy spojrzec na relacje niemieckie-francuzy-fordy. Oczywiscie wiekszosc Polakow wybierze Golfa dopłacając kilka tys wiecej i myslac ze maja najlepsza niemiecka technologie ktorej niestety ostatnimi czasy mit o niezawodnosci prysnął.
Golf z silnikiem 1.9 tdi? Szczerze nie polecam kultura silnika tragiczna a pompowtryski nie sa juz tak trwale jak zwykla pompa przy 90 KM.
Audi A2? Wpisz w Google ktore auta są zmora dla mechaników
krzychu - 26-07-2014, 18:09
Evka - bo w Polsce łatwo o jakieś takie dziwne mało logiczne wybory... Każdy chce mieć Audi albo VW... Widzę to w pracy... A są auta lepsze i do tego tańsze...
Poza tym diesel jest przereklamowany...
|
|
|