[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Osłona termiczna - aluminiowa.
superges - 19-09-2014, 17:32
ta osłona tłumika to to samo co ta osłona termiczna? Dobrze rozumiem, że pod nią jest katalizator ?
mjsystem - 19-09-2014, 19:11
Są dwie osłony. Jedna jest pod katalizatorem (pod siedziskiem kierowcy), druga z tyłu.
el_diablo - 19-09-2014, 19:41
U mnie odpadła ta tylna. Może bagażnik mi się nie stopi...?
mjsystem - 19-09-2014, 19:43
Cytat: |
U mnie odpadła ta tylna. Może bagażnik mi się nie stopi...? | Pewnie się nie stopi. Spróbuj jednak coś znaleźć na alle czy gdzieś tam i załóż. Profilaktycznie.
rondzik - 16-10-2014, 00:02
Witam. Mam ten sam problem, w ostatni weekend zauwazylem ze ten kawal blachy wlasciwie 'lezy' na ukladzie wydechowym. Nie mam kiedy podjechac do warsztau zeby to naprawic przed weekendem a w weekend musze smignac w trase (ok 300 km). Czy myslicie ze to bezpieczne jechac bez tej oslony?
Uwex - 16-10-2014, 08:50
producenci max. obniżają koszty produkcji, więc bez powodu raczej tej osłony nie montują.
mjsystem - 16-10-2014, 09:17
Cytat: | Czy myslicie ze to bezpieczne jechac bez tej oslony? |
Oby nie spadła Ci pod koła. Nie masz gdzie na szybko jej zamocować(choćby ad hoc)?
rondzik - 16-10-2014, 09:24
Heja.
Dzieki za odpowiedzi. Mysle ze moge ja wyciagnac calkowicie (musze sprawdzic). Szukalem nawet jakiegos kanalu w Krakowie gdzie mozna podjechac i to zalatwic ale bezskutku. popatrze jeszcze. Oglonie nie chce sie jej pozbywac calkowicie, tyulko nie wiem czy wyrobie sie z przykreceniem przed weekendem.
Edit: Dla tych co jeszcze nie widzieli, tak wyglada w/w oslona. Troche jak tacka do grilla na razie lezy w bagazniku, mysle ze chwile moge pojezdzic bez niej, ale jak znajde podkladki/kanal to przykrece dla swietego spokoju.
Pozdrawiam
Silverrr - 24-11-2014, 19:06
E tam, mi spadła parę miesięcy temu i od tamtego czasu jeździ ze mną w bagażniku i nic się nie stało. Raz już terkotała i była przykręcana, a teraz całkiem odpadła i mam to gdzieś
rondzik - 24-11-2014, 21:47
Mi uczynni Panowie z Auto Kraka przykrecili przy okazji wizyty w salonie wiec na razie mam zamontowana (chyba jeszcze )
waldinio - 24-11-2014, 23:21
Hm... widzę, że nie tylko mi ta osłona spadła też mi w AutoKraku przykręcą na nowo przy okazji wymiany paska i rolek. Póki co w bagażniku wożę.
gaciar - 28-05-2015, 12:43
U mnie brzęczała obudowa termiczna rury łączącej silnik z katalizatorem. Przypominaj rękaw wielkości puszki od piwa - puściła jedna śluba i przy odpowiednich obrotach silnikach wpadała w rezonans. Panowie coś podgięli i jest ok, ale zapewne dopóki migo magiem tego się nie złapie lub nie wymieni na nową to za jakiś czas problem powróci.
Robert_N - 08-06-2015, 12:11
Witam,
u mnie ostatnio brzęczała osłona termiczna nad końcowym tłumikiem. Założyłem dwie ogromne podkładki 2cmx5cm dla pewności i jest ok.
A tutaj zdjęcie oberwanej osłony http://www.fotosik.pl/pok...9375a37c1c.html
tyku - 08-06-2015, 12:18
Robert_N napisał/a: | Założyłem dwie ogromne podkładki 2cmx5cm dla pewności i jest ok. | Ja po zakupie samochodu od razu wstrzyknąłem piankę montażową i nawet bez śrub się będzie trzymała osłona (nie rezonuje).
lurek - 04-04-2016, 19:49
Dziś odpadłą mi osłona, terkotała po kostce leżąc szczęśliwie na wydechu. W pierwszej sekundzie myślałem, że mnie szczyści. Dopiero co zakończyłem walkę z zaciskiem hamulca a tu blacha lata ale z tego co czytam to norma i aż dziw że nadal ją miałem
Pytane do osób które wymieniały podkładki na większe, jakie są tam śruby?
|
|
|