To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Perłowa Śliwka

chudy771 - 23-08-2014, 17:16

Mały update:

Galant dostał instalację LPG:
- Sterownik LPG Tech
- Reduktor KME Gold
- Wtryski Barracuda
- Zbiornik w kole i zawór pod klapką

Pierwsze 1000km jako tako - 2x zapalił się check engine. Po regulacji wszystko ok. Jak na razie zrobione 3.5tyś km z LPG i bez żadnych problemów poza w/w. Instalacja zakładana w Auto Flesz w Lubiczu. Spalanie ok 10-11l/100km

Zakończona walka z klimatyzacją - rozszczelnione przewody przy parowniku. Jeden udało się pospawać, drugi musiał zostać wymieniony. Profilaktycznie wnętrze wyozonowane. :)

Odpala nadal jak chce, nowa teoria to przestawiony zapłon. Trzeba będzie sprawdzić.

Poza tym czasami terkocze mi skrzynia biegów na wolnych obrotach. Jak wcisnę sprzęgło to ucicha. Podbicie obrotów przez klimę też sprawia że przestaje terkotać. Objawia się to tylko czasami.

P.S. Miał ktoś taki dziwny problem, że przy automatycznym zamykaniu okna kierowcy stwierdzi ono, że coś je blokuje i otworzy się z powrotem do połowy? Upierdliwy problem..

Tomii - 23-08-2014, 22:01

chudy771 napisał/a:

Poza tym czasami terkocze mi skrzynia biegów na wolnych obrotach. Jak wcisnę sprzęgło to ucicha. Podbicie obrotów przez klimę też sprawia że przestaje terkotać. Objawia się to tylko czasami.

P.S. Miał ktoś taki dziwny problem, że przy automatycznym zamykaniu okna kierowcy stwierdzi ono, że coś je blokuje i otworzy się z powrotem do połowy? Upierdliwy problem..

terkoczą łożyska na wałku sprzęgłowym w skrzyni.

Też mi czasami szyba wróciła ale tylko jak było bardzo gorąco i nie wiem czy to czasem nie przez owiewki.

Marcelinho - 24-08-2014, 09:47

Dokładnie jak pisze Tomii to przez owiewki.Jak nie miałem,to szyby zamykały się normalnie.Jak założyłem,to szyba czasem wraca.
chudy771 - 25-08-2014, 12:19

Z tym, że ja nie mam owiewek :?
Problem występuje tylko z szybą kierowcy, przy końcu zamykania zaczyna drżeć i otwiera się z powrotem jak dojdzie do końca

Tomii - 25-08-2014, 12:47

chudy771 napisał/a:
Z tym, że ja nie mam owiewek :?
Problem występuje tylko z szybą kierowcy, przy końcu zamykania zaczyna drżeć i otwiera się z powrotem jak dojdzie do końca

czuje opór i wraca (takie zabezpieczenie dla dzieci)
Trzeba sprawdzić prowadnice szyby, mechanizmy itp.

chudy771 - 04-09-2014, 18:23

Fotki, fotki, fotki :)

...a tak wygląda pod maską z założonym LPG

chudy771 - 27-09-2014, 19:23

Spsułem.. manetkę od świateł :mrgreen: coś nie łączy, gasną światła pozycyjne z tyłu i rozświetla się podświetlenie klimatronika, zegarka itp. Jak poruszam to czasem wraca do normy :p

157 000km na liczniku, niedługo wymiana oliwki. Po wypłacie będzie zrzucana skrzynia.
Po mału rozglądam się za zimówkami, kupione z autem to szmelc, na deszczu łatwo o poślizg

iparts - 02-10-2014, 09:25

No o zimówkach już trzeba zacząć myśleć bo nie wiadomo kiedy zima zaskoczy.. :)
chudy771 - 11-10-2014, 16:17

158000 - wymiana oleju (Motul X-Cess 8100 5w40) i filtra (Bosch)

Mała plecionka do wymiany - sie przetarla :P

Bizi78 - 11-10-2014, 17:52

chudy771 napisał/a:

Mała plecionka do wymiany - sie przetarla :P

Chyba przerdzewiała :P .

chudy771 - 11-10-2014, 18:20

No właśnie nie, chyba niedawno praktycznie cały układ wydechowy był wymieniany :shock: plecionki, tłumiki, wszystko wygląda na w miarę świeże
Plecionkę przetarłem bodajże w Żmigrodzie, krótko po zakupie auta, zjeżdżając z drogi prosto w dziurę i solidnie przy tym obcierając podwoziem :roll:

edit:
Udało się naprawić manetkę, ciekawe na jak długo.. Bezpośrednio do manetki dochodzą kabelki w czarnej osłonie, poruszałem trochę i się naprawiło :D Ciekawe czemu nie są one w kostce razem z resztą?

btw. Zna ktoś wymiary tej małej plecionki?

mkm - 13-10-2014, 03:17

chudy771 napisał/a:
btw. Zna ktoś wymiary tej małej plecionki?

Pewnie są tu:
http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0
Może ktos Cie bezpośrednio skieruje do właściwej strony.

chudy771 - 03-11-2014, 20:13

Dobrze, że się wstrzymałem z zakupem zimówek. Dzisiaj dostałem kupon od Allegro ze 100zł na zakup opon i zamówiłem komplet Nokianów WR D3 195/65 R15 za 670zł z dostawą :D
Fragu - 03-11-2014, 20:38

super :wink:

chudy771, może jakiś spot w połowie listopada?

Lipa - 03-11-2014, 20:52

Ładny Misiek,podoba mi się:) kolor taki jaki mój,a instalacja pod maską jak to mówi mój znajomy "ma gaz bez gazu"