Tuning - przyciemnienie tylnych lamp
cwaniak - 23-07-2014, 18:00
robertdg napisał/a: | , ważna jest barwa światła, kieunkowskaz ma być pomarańczowy a nie czerwony |
A jak ja miałem cale czerwone światła tylni, a auto to Ford Aerostar i przechodził badania kolega miał Infiniti FX35 tez na czerwonych i nie było problemów
Bizi78 - 23-07-2014, 18:04
cwaniak napisał/a: | A jak ja miałem cale czerwone światła tylni, a auto to Ford Aerostar i przechodził badania |
Bo diagnosta dupa .
robertdg - 23-07-2014, 18:07
cwaniak napisał/a: | A jak ja miałem cale czerwone światła tylni, a auto to Ford Aerostar i przechodził badania kolega miał Infiniti FX35 tez na czerwonych i nie było problemów | Co było a nie jest, prawda jest taka, że takie auto nie powinno przejść badań technicznych a każdy stróż prawa co stwierdzi taką niezgodnośc powinien zatrzymać dowód rejestracyjny. Miałeś/mieliście dużo szczęścia tyle na ten temat
apg2312 - 23-07-2014, 18:12
robertdg napisał/a: | cwaniak napisał/a: | A jak ja miałem cale czerwone światła tylni, a auto to Ford Aerostar i przechodził badania kolega miał Infiniti FX35 tez na czerwonych i nie było problemów | Co było a nie jest, prawda jest taka, że takie auto nie powinno przejść badań technicznych a każdy stróż prawa co stwierdzi taką niezgodnośc powinien zatrzymać dowód rejestracyjny. Miałeś/mieliście dużo szczęścia tyle na ten temat |
Szczęścia ? Szczęście to mieli, że nie było kolizji/wypadku. Z nieprawidłowymi lampami pojazd nie może poruszać się po ulicach - czyli ubezpieczalnia może regresem ściągnąć wypłacone komuś ubezpieczenie. Pół biedy, gdy to tylko naprawa auta, chociaż to może być spory wydatek. Ale płać komuś odszkodowanie za utratę zdrowia i dożywotnią rentę...
Ale amatorzy wiejskiego tjuninku o tym akurat nie myślą
cwaniak - 23-07-2014, 19:02
robertdg napisał/a: | Co było a nie jest, prawda jest taka, że takie auto nie powinno przejść badań technicznych a każdy stróż prawa co stwierdzi taką niezgodnośc powinien zatrzymać dowód rejestracyjny. Miałeś/mieliście dużo szczęścia tyle na ten temat |
''Nie ma dostępnych zamienników na rynek europejski'' w tym przypadku lamp tylnych i mogłem jeździć na oryginalnych czerwonych, tak powiedział diagnosta
apg2312 napisał/a: | Ale amatorzy wiejskiego tjuninku o tym akurat nie myślą |
A ty próbujesz zabłysnąć na forum czy przyjaciół szukasz
tpodsiadlo - 23-07-2014, 19:51
Panowie, sorry, nie znalazlem przepisu w googlach, nie szukalem zreszta... radioodtwarzacz jest wyposazeniem samochodu, a nawigacja na szybie nie.
Przepis ktory mowi o niedotykaniu nawigacji w czasie jazdy jest ten sam ktory zabrania grania na playstation podczas wyprzedzania, nie pamietam numerku, ale jesli dobrze kojarze to nie krd tylko w czymstam od wykroczen (sorry, nie pamietam, mialem to na kursie na taksowke, nawet costam notowalem, jednak samych cyferek nie mam), ale zeby nie bylo, playstation tez zapewne nie bedzie wymienione tam z nazwy jakos ogolnie o urzadzeniach elektronicznych.
fakt, jest to przepis martwy, policjant za to mandatu nie da,tak samo jak za jazde bez katalizatora tudziez z katalizatorem uszkodzonym, ba, nawet z uszkodzona sonda lambda powinien policjant zabrac dowod..
A jak jest juz wywod o lampach. Mam eclipsa usa, z czerwonymi kierunkami z przodu i przeglad przeszedl. Ba, nawet kilkukrotnie ze spotkania z wladza wyszedl z dowodem
Z mila checia przyznam Wam jednak racje
robertdg - 23-07-2014, 20:21
cwaniak napisał/a: | ''Nie ma dostępnych zamienników na rynek europejski'' w tym przypadku lamp tylnych i mogłem jeździć na oryginalnych czerwonych, tak powiedział diagnosta | Nie wiem w jakich latach to uzywałes, ale koło 12lat temu rodzice kolegi ze szkoły kupili Aerostara i jestem na 100% pewien że miał trój-segmentowa lampe tylną, auto było z połowy lat 90. Teraz są inne czasy i wiadomo, że do bardziej popularnych aut dokupisz europejskie oświetlenie homologowane, jednak nie do kazdego i istnieja pewne wyjatki od reguły, a przeszło dekade temu to wiadomo nie było takiego nacisku
JCH - 23-07-2014, 22:16
tpodsiadlo napisał/a: | Panowie, sorry, nie znalazlem przepisu w googlach, nie szukalem zreszta... | Jak mogłeś znaleźć skoro nie szukałeś Normalnie...
Podpowiem https://www.google.pl/?gw...hu+drogowym+pdf
Masz dokument w formacie PDF. Łatwo można go przeszukiwać lub..... przeczytać. Ale trzeba chcieć
meydey000 - 26-08-2014, 19:23
robertdg napisał/a: | Do gruchy CB tez się czepią jak przyłapią. |
nieprawda. cb można używać bez problemu.
robertdg - 27-08-2014, 08:31
meydey000 napisał/a: | robertdg napisał/a: | Do gruchy CB tez się czepią jak przyłapią. |
nieprawda. cb można używać bez problemu. | Normalnie tak, dopóki przez korzystanie z CB nie zakłocasz porządku ruchu drogowego, wtedy możesz dostać mandat podpięty pod art 42 czyli korzystanie z telefonu wymagające trzymania słuchawki...
|
|
|