[97-04]Galant EAxA/W - Dorabianie zaślepek zderzaka SE
Anonymous - 06-03-2007, 11:22
kscman napisał/a: | a czy do galantów z 90 roku pasuje ? |
niestety nie... są to zaślepki tylko do EA w wersji SE i podobne są do Avance.
xor, napisał że jak będzie zamówienie na większą ilość zaślepek to można wyrobić i twój model, tylko musisz albo zamówić dla siebie więcej albo zebrać pare osób zainteresowanych.
Anonymous - 06-03-2007, 13:41
tzn napewno kumpel ma tego samego i tez by zamawiał, nikt wiecej tu na forum nie chce do tych aut????
a jakka minimalna ilosc jest potrzebna by wyprodukowali??
xor - 08-03-2007, 10:54
Legano, legano !
Poczekajcie jak będą zrobione zaślepki do gali SE, wtedy się okaże jaka wyjdzie znajomemu jakość, spasowanie, etc.
EDIT:
Yaro1976 zobowiązał się mi wysłać zaślepkę do SE, powinienem ją dostać na dniach. Będę relacjonował na bieżąco sytuację.
xor - 31-03-2007, 20:13
Uhm... widziałem już pierwszy, eksperymentalny model, i wyglądał kieepsko.
Zrobiony z laminatu, grubego (trzebaby przed lakierem walnąć jakiś gruby podkład, lekko szpachla czy coś), ale najgorsze jest to, że cieńsze niż oryginał.
Ale kombinuję dalej, stay tuned !
Wiktor - 07-05-2007, 14:07
dopisuje sie do tematu,
tez jestem zainteresowany zaślepką do wersji avance
yaro1976 - 07-05-2007, 14:54
A właśnie xor-ku jak ci tam idzie z tymi zaślepkami, coś się ruszyło?
bo juz mnie zaczyna kłuć w oczy dziura na przednim zderzaku!
pzdr
yaro
Anonymous - 14-05-2007, 16:21
ja mam avance i moja zasielpa ma juz wylamane te bolce podtrzymujące - gostek w "spawalni" plastików doklejal mi je ale po zalozeniu od razu jeden pizgnął teraz chyba przykleje to na superglue
Anonymous - 16-05-2007, 14:20
Siemka ja tekze pisze sie na 2 sztuki mam galanta 2.5 sport
xor - 17-05-2007, 11:46
Napiszę co i jak, bo mnie bardziej niż Was &^*wica trafia...
Zaślepki miał dorobić znajomy, robi w włóknach szklanych/węglowych (jest szefem prod. w firmie się tym zajmującej).
Zaręczał żę ok tygodnia od dostarczenia mu wzoru będą pierwsze sztuki... to było chyba z 2.5 miesiąca temu ! Od tamtego momentu akurat ciągle wyjeżdża służbowo za granicę i notorycznie go nie ma.
Jako, że pierwsza sztuka 'eksperymentalna' wyszła pupowato to czekam aż dostanę z powrotem oryginał zaślepki i jeszcze postaram się załatwić gdzie indziej, już plastikowe nie z włókna.
Yaro - przepraszam Cię za tak długie przetrzymywanie zaślepki. W życiu bym nie przypuszczał, że akurat ten kumpel tak mnie zawiedzie. Cóż, jednak faktycznie z rodziną i znajomymi najlepiej wychodzi się na zdjęciu. Nie martw się o samą zaślepkę - nic jej nie jest, gdyby nawet ją gdzieś myszy zjadły po drodze, to bym Ci sprawił nową z ASO.
yaro1976 - 17-05-2007, 12:17
xor napisał/a: |
Yaro - przepraszam Cię za tak długie przetrzymywanie zaślepki. W życiu bym nie przypuszczał, że akurat ten kumpel tak mnie zawiedzie. Cóż, jednak faktycznie z rodziną i znajomymi najlepiej wychodzi się na zdjęciu. Nie martw się o samą zaślepkę - nic jej nie jest, gdyby nawet ją gdzieś myszy zjadły po drodze, to bym Ci sprawił nową z ASO. |
uffff to mnie pocieszyłeś, już wyobrażałem sobie że będę na zlot musiał jechać niekompletnym Miśkiem
nic czkam dalej z niecierpliwością.
pzdr
Anonymous - 30-09-2007, 14:27
witam i co ruszly cos z tymi zaslepkami?? a jesli nie to prosze powiedzcie mi gdzie mozna takie cudo nabyc?
xor - 08-10-2007, 14:55
No nie bardzo
Z tymi z włókna szklanego nic nie wyszło.
Na razie szukam możliwości z termoplastycznym tworzywem.
W tej chwili nie mam czasu się bawić, ale tematu nie zarzuciłem.
Anonymous - 10-10-2007, 00:14
XOR jak jest taka mozliwosc to tez bym sobie zamówił 2 sztuki zaslepek do avance
pozdrawiam
krzychu 79
Anonymous - 10-10-2007, 20:34
Witam ,
widzę, że co jakiś czas odgrzebujecie z popiołów temat zacnych zaślepek do zderzaczka SE, jak dotąd nieudolnie. Nie wiem jak wygląda dokładnie owa zaślepka i nie chcę składać obietnic bez pokrycia, gdyż bardzo tego nie lubię (zapewne jak większość), ale jeśli jest jakaś osoba z Wrocławia lub okolic będąca zainteresowana aby wspomóc "wasz" temat i użyczyłaby mi na weekend zaślepkę, to w miarę możliwości i wolnego czasu mogę wam taką zaślepkę dorobić z maty i żywicy poliestrowej bądź epoksydowej. Jakość zaślepki ocenicie sami, jeśli uznacie że jest ok. wówczas mogę dorobić wam ich na pęczki (oczywiście w miarę możliwości i wolnego czasu, a sprowadza się to do tego, kiedy po prostu będę u rodziców na wiosce , przeważnie bywam co drugi weekend). Chciałbym od razu zaznaczyć, że zaślepka była by przygotowana pod lakier, a dysponując nieco większym buforem czasu i znając nr lakieru to dla zainteresowanych mogę je polakierować.
Mając zaślepkę (na czas ok. tygodnia, max. dwóch tygodni) mógłbym się zorientować, czy znajomi dorobią mi ją z odpowiedniej blaszki, ew tworzywa (pominę szczegóły), wówczas była by idealna , tylko podkład i lakier.
Pozdrawiam
Marcin
szalekrem87 - 01-12-2011, 12:32 Temat postu: postanowiłem odświeżyć temat:) Witam!
Na forum jestem chyba od 2 tygodni, zakupiłem Galanta 2,5 v6:) tak jak innym brakuje mi zaślepki halogenu, dzwoniłem do ASO z zapytaniem, odpowiedzieli mi że 160zł.
Cena niższa niż wyceniali wcześniej, ale mam pytanie. Czy mógłby ktoś ewentualnie podesłać nr katalogowy tej części?? Bo nie wiem czy podali mi dobrą cenę, tzn. czy za taką zaślepkę jaką potrzebuje. Dodam że wersja to SPORT EDITION halogen soczewkowy.
Z góry wielkie dzięki,
szerokiej drogi i taniego paliwa:))))
Szalekrem87
|
|
|