Chcę kupić Galanta! - Mitsubishi Galant 2.5v6 Szwajcaria - pilna pomoc potrzebna :
ulferus - 01-09-2014, 22:49
McCoy napisał/a: | Nie skupiaj sie na ksiązce tylko na aucie.Mam kilku magików co zrobia Ci ksiazke jaka chcesz.Sprawdz jaki jest olej w skrzyni automatycznej to Ci troche podpowie czy auto naprawde widzialo serwis. Jak bedzie czarny to nie widzialo.Nie wiem do kiedy ma przeglad techniczny to auto ale jezeli ma wazny a amorki czy tez zawieszenie wyjdzie niezbyt dobrze,to znaczy ze jakas radziecka reka tam maczala paluchy.Kiedys gdzies pisalem,ze przebieg najlepiej potwierdzic w serwisie w którym dane auto bylo serwisowane.Na zachodzie po podaniu VINu nie robia z tym problenów,tak jak to bywa w repubilce polskiej. |
czyli jaki ma mieć w skrzynie olej? czerwony?
co do przeglądu w Szwajcarii to był w 2012
McCoy - 01-09-2014, 22:58
Olej ma byc czysty,czerwony lub bursztynowy.Nie moze zalatywac spalenizna.Jezdzilem tiptronikiem kolegi i bylem pod wrazeniem jak ten automat plynnie zmienia biegi.Zwróć na to uwage.
ulferus - 01-09-2014, 23:50
McCoy napisał/a: | Olej ma byc czysty,czerwony lub bursztynowy.Nie moze zalatywac spalenizna.Jezdzilem tiptronikiem kolegi i bylem pod wrazeniem jak ten automat plynnie zmienia biegi.Zwróć na to uwage. |
zmieniac biegi - zmienia pieknie - płynnie i jest ładne przyspieszenie. Tutaj nie mam zastrzeżeń.
co do oleju... w FAQ jest napisane cytuje:
Cytat: |
f) w skrzyni biegów nie powinno być czerwonego oleju... jeżeli jest to lipa i ryzykujesz... przy okazji sprawdź poziomy oleju w skrzyni i w silniku... jak zobaczysz jakiekolwiek nieprawidłowości (grudki, zanieczyszczenia wskazujące na złe użytkowanie,...) to możesz albo sobie darować albo pohandlować o niższą cenę |
to do cholery jaki ten olej ma być?
demoniszcze - 02-09-2014, 00:02
Kolego, wg mnie nie ma co szukać "świętego grala"... w każdym aucie, znajdziesz coś co Ci nie będzie pasowało... Jak Ci się podoba, i jesteś gotowy na inwestycje na starcie, które Cię nie ominą przy aucie sprowadzonym (np. te amory i pewnie jakieś tuleje z tyłu) to BIERZ! Bo nigdy nie kupisz, porobisz co trzeba trochę kasy włożysz i będziesz wiedział co masz
ulferus - 02-09-2014, 16:28
Furka kupiona
obecnie jestem posiadaczem
Mitsubishi Carismy 1.8 GDI(może ktoś chce kupić ?
i Galanta
fj_mike - 04-09-2014, 20:36
ulferus napisał/a: | Furka kupiona
|
Graty, w końcu, bym rzekł.
Produkcja (już twojego) sierpień 2002.
Czekam na temat w "Naszych Miśkach" i zadowolenia
Zamykam.
|
|
|