To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - EA5W KONIECZNIE 5 koniecznie W i ASB

polaff - 02-09-2014, 14:39

Cytat:
Witamy znowu :)
myślałem, że łykniecie, że nowy jestem :P :):P
A co do Tojki to trochę za nudna marka jak dla mnie a Lex do roboty za drogi w utrzymaniu by był... Co ja piszę drogi w utrzymaniu a Gala chcę kupić - nic przez te lata się nie nauczyłem...

[ Dodano: 02-09-2014, 14:40 ]
misza116 napisał/a:
Vectra B 2,5 V6
to ja już wolę Hondę nawet Jazz bym wolał od tego...
misza116 - 02-09-2014, 15:03

polaff napisał/a:
Cytat:
Witamy znowu :)
myślałem, że łykniecie, że nowy jestem :P :):P
A co do Tojki to trochę za nudna marka jak dla mnie a Lex do roboty za drogi w utrzymaniu by był... Co ja piszę drogi w utrzymaniu a Gala chcę kupić - nic przez te lata się nie nauczyłem...

[ Dodano: 02-09-2014, 14:40 ]
misza116 napisał/a:
Vectra B 2,5 V6
to ja już wolę Hondę nawet Jazz bym wolał od tego...

Niby tak, ale 1500 PLN za 170 koni, klimatronic, full elektryka i nawet domykanie szyb z pilota :D , w przeliczeniu na jednego PLN'a to taniej niż cebula na wagę :D

Marcino - 02-09-2014, 15:37

He he, stara miłość nie rdzewieje..... tylko buda EA,
Sam dochodze do wniosku że po co mi inne auto, jeżdzi całkiem żwawo, wyposażenie ok, niezawody.... tylko gnije, ale to trzeba zaakceptować.

robertdg - 02-09-2014, 22:40

Tego z wrocławia trzeba zweryfikowac po VIN bo wyposazenie się nie zgadza z rocznikiem a sama barwa wygląda na A71 czyli co najwyżej 2000
Ten z gryfina ktos tutaj opisywał, ale znależć nie mogę

polaff - 03-09-2014, 06:15

Ten z Wrocławia na zdjęciach to wygląda trochą jak by każdy element był w innym odcieniu.
A ten z Gryfina/Szczecina to... wczoraj dzwonił do mnie właściciel bo pisałem do niego. Mówił, że drzwi zaczynają korodować i maska, a rok temu go (cyt.) "obmalował" więc pewnie się słabo zapowiada... widzę, że z kombi będzie ciężko...
Ciekawe jak się honda sprzeda... - dowiem się w przyszłym tyg.
Dzięki robertdg, za podpowiedzi:)

sampler - 03-09-2014, 10:54

A mozesz cos napisac na temat tego accroda? Co to za opcja wady zalety? Wiele osób po galancie bierze pod uwage accorda w tym ja ale nie jest to dla mnie opcja nr 1 :)
Tomek - 03-09-2014, 11:05

polaff napisał/a:
Poza tymi zaletami to nawet 3.5 V6 w legend to straszny muł.

a to ciekawe
jeździłem dwoma starymi accordami 3.0
i Acura RL 3.5 litra
poza tym jeszcze dwoma Acurami TL 3.2 litra

wszystkie silniki V6 i żaden nie był mułem
i na pewno 300 koni w Legendzie jedzie lepiej niż Galant
to wiem na pewno :lol:

imho polaff, znowu piszesz, jak Ci akurat pasuje
jak szukałeś auta, to pisałeś jakie to Galanty złe, i drogie w utrzymaniu :mrgreen:

polaff - 03-09-2014, 12:59

tomek84, kolega kupił legend v6 i dupy nie urywa. nie pisze jak mi pasuje bo powyżej napisałem, że galant idealny nie jest, a że akurat podoba mi się wizualnie to chyba będę musiał przymknąć oczy na jego wady. Czytaj zanim zaczniesz oceniać ludzi. Co do legend to chętnie bym kupił tylko przeraża mnie ogólna opinia o hondzie i o
tomek84 napisał/a:
lejo żernych silnikach. Gdyby nie to, to bym pewnie legend rozważył, albo accord coupe 3.0 bo auto mi się podoba. W swoim życiu zajechałem sporo aut i nigdy nie miałem auta zużywającego olej, aż do niedawna - głównie w tym problem. Silnik accorda jest do przyjęcia pod warunkiem, że nie boli serce jak słucha się co chwilę 6500RPM, no i nie wyciąga się bagnetu z silnika....
Jeśli chodzi o samą jednostkę napędową to galant moim zdaniem jest ok, gorzej natomiast wypadają hamulce, zawieszenie i korozja.

Na chwilę obecną zaczynam się znów wahać czy galanta brać pod uwagę bo od ponad tygodnia szukam i nie za bardzo jest w czym wybierać. Nie chce mi się jechać do potomków hitlera po auto za 6 czy 8 tyś pln i później jeszcze bujać się z tą całą biurokracją... z resztą w dojczach też za bardzo nie ma w czym wybierać. Dla mnie problem polega na tym, ze jak się pozbędę hondy (o ile się uda) to kolejne auto musze mieć na zaraz i do tego gotowe do jazdy...

Cytat:
wszystkie silniki V6 i żaden nie był mułem
i na pewno 300 koni w Legendzie jedzie lepiej niż Galant
to wiem na pewno :lol:

to jeszcze napisz czy olej palą.

tomek84 napisał/a:
imho polaff, znowu piszesz, jak Ci akurat pasuje
jak szukałeś auta, to pisałeś jakie to Galanty złe, i drogie w utrzymaniu :mrgreen:

staram się pisać sprawiedliwie, ale trudno być obiektywnym w tak emocjonalnie nacechowanej chwili jak wybór auta...

Fragu - 03-09-2014, 13:50

polaff napisał/a:
gorzej natomiast wypadają hamulce, zawieszenie i korozja

Hamulce no ok chociaż można zmienić, ruda wiadomo..ale zawieszenie? Chodzi o trwałość? :roll:

polaff - 03-09-2014, 15:35

Chodzi właśnie o trwałość. Może to wina nie trafiony zamienników miko tego ze brałem raczej drogie części to podroby są na każdym kroku i to pewnie przyczyną. Fragu,
fj_mike - 04-09-2014, 20:51

polaff, przyznaj się, nie mogłeś wytrzymać bez nas :P
polaff - 04-09-2014, 20:53

fj_mike, oczywiście. PRzecież, nie o galanta chodzi... :)
ale, ale mieliście mi doradzać w kwestii auta:) A nie udzielać porad psychologicznych... :P

fj_mike - 04-09-2014, 21:00

Pierwszy, ogłoszenie nieaktualne.
Drugi jest tutaj, kontynuuj wątek, zatem sorry :P
http://forum.mitsumaniaki...t=88711&start=0

polaff - 04-09-2014, 21:10

żartowałem, z reszta cały ten wątek trochę żartem jest bo chcę kupić gala, chyba, że nie sprzedam hondy, albo sprzedam i nie znajdę nic co mnie zainteresuje - a przyznać trzeba, że ciężko jest. Jednak celowo nie napisałem tematu zgodnie ze schematem - trochę po "starej znajomości":)
fj_mike - 04-09-2014, 21:12

polaff napisał/a:
Jednak celowo nie napisałem tematu zgodnie ze schematem - trochę po "starej znajomości":)

Spoko ;)
Rozliczmy się przy najbliższym spotkaniu :P