To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Mitsubishi Space Star już w Polsce

mkm - 04-09-2014, 19:15

Nie ma co zapominać, że auta projektuje się "pod Świat", a nie Polskę :roll:
My nadal tkwimy w PRL-u, gdzie do Fiata 126p podpinało sie przyczepkę pakowało rodzinę i jechało do Bułgarii w weekendy woziło cement na budowę, a zimą zdobywało szczyty górskie :wink: .
Już się dużo zmieniło, bo juz w rodzinie jest często więcej niz jeden samochód, ale "uniwersalność zadaniowa" aut pozostała :wink:

Jogurt - 04-09-2014, 19:23

mkm, to wygląda jak artykuł sponsorowany, co Ci do Coltów obiecali? :P
mkm - 04-09-2014, 19:27

Wiedziałem :mrgreen:
Autentycznie ten malec zrobił na mnie piorunujące wrażenie.
Ostatnim "nowym maluchem" jeździłem Oplem Adam-em i tam jakos bez szczególnego WOW :wink:
Może dlatego, że ten nowy Space Star taki skromny... zyskuje przy poznaniu, a i droga zaczyna być chyba słuszna (wrażenia z jazdy)... cholera, faktycznie to brzmi jak sponsorowane... :P

cabaniarz - 04-09-2014, 19:31

W temacie:

nowy Space Star

Bizi78 - 04-09-2014, 20:22

Na forum jest już posiadacz nowego Space Stara: krolik .
Teraz trzeba go tylko zmotywować aby założył temat w Naszych Miśkach :D .

mjsystem - 04-09-2014, 21:26

cabaniarz napisał/a:
W temacie:

nowy Space Star

I wszystko jasne:
Japoński producent przedstawia to auto jako następcę colta
CAO wróć do nas....

viader - 05-09-2014, 09:56

Pomijam kwestię przyjemności z jazdy, w którą nota bene nie wierzę oraz przyspieszenia w przeliczeniu na cenę (na które większość klientów nie zwraca uwagi) ale bez wątpienia jest to najbrzydsze auto w klasie. Konkurencja jest całe lata świetlne do przodu jeśli chodzi o wygląd i możliwe wyposażenie. Nigdy bym takiej szkarady nie kupił. Nie wiem co się stało z firmą mitsubishi ale po roku 2000 robi coraz brzydsze i coraz bardziej przeciętne samochody. W latach 80 i 90-tych rozwiązanie techniczne budziły zachwyt a standardowe wyposażenie miażdżyło konkurencję. Teraz ta firma nie ma do zaoferowania nic czego nie ma konkurencja. Naprawdę chciałem mieć jakieś następne mitsubishi ale po roku 2000 nie ma ani jednego modelu, który by mnie interesował, smutne to.
krzychu - 05-09-2014, 10:09

viader - pomijając kwestie wyglądu (mnie się podoba jako jedyny samochód segmentu B poza Fordem Fiestą).

To pokaż mi proszę:
- lepsze "przyspieszenia w przeliczeniu na cenę"
- "całe lata świetlne do przodu jeśli chodzi o (...) możliwe wyposażenie"

Ogólnie dziwię się malkontentom z tego wątku. Fakty jakby Wam zaprzeczają. Oczywiście może się nie podobać, ale na razie jest problem z wyprodukowaniem wystarczającej ilości egzemplarzy, sprzedaje się w ilości 4000 sztuk/miesiąc. W trzeciej fabryce zwiększają moce przerobowe aby sprostać zapotrzebowaniu. Więc model moim zdaniem trafiony w dychę.

Tomek - 05-09-2014, 10:19

krzychu napisał/a:

Ogólnie dziwię się malkontentom z tego wątku. Fakty jakby Wam zaprzeczają. Oczywiście może się nie podobać, ale na razie jest problem z wyprodukowaniem wystarczającej ilości egzemplarzy, sprzedaje się w ilości 4000 sztuk/miesiąc. W trzeciej fabryce zwiększają moce przerobowe aby sprostać zapotrzebowaniu. Więc model moim zdaniem trafiony w dychę.

Fiat Multipla też miał nabywców
Dacia Logan, Łada Samara, można by wymieniać i wymieniać

oczyście nie ma co porównywać tych aut

pomijam wygląd zewnętrzny, który mnie się totalnie nie podoba

środek to już masakra
tylna kanapa bez zadnych przetłoczeń :P wygląda jakby ktoś zapomniał zdjąć z niej plastikową pokrywę
to samo oparcie
przednie fotele nie lepsze

kształt tylnego dywanika sugeruje mi, że z miejscem na nogi też nie jest dobrze

krzychu - 05-09-2014, 10:24

Taka Fiesta Titanium z silnikiem 1,0 80KM kosztuje 48550 w promocji do tego
- jakieś radio ze sterowaniem w kierownicy 2950zł
- regulacja fotela góra-dół 450zł
- klimatyzacja automatyczna 1600zł
- czujnik deszczu 750zł
- tempomat 1000zł
- KeyLess 1800zł
Suma: 57100zł

To tak na szybkie porównanie. SpaceStar kosztuje 44000 w Intense bez promocji!

Fiesta przyśpiesza w tej wersji do 100km/h w 14,9sec i pali średnio 4,6l
SpaceStar przyśpiesza w 11,7sec i pali średnio 4,3-4,5l

Będę miał czas to się przyglądnę, może przejadę nawet.

viader napisał/a:
Pomijam kwestię przyjemności z jazdy, w którą nota bene nie wierzę

Przejedź się proszę Toyotą Yaris (z forów wynika, że to świetny samochód) i potem porozmawiamy o przyjemności z jazdy samochodem z segmentu B. OK?

RalfPi - 05-09-2014, 11:26

To co pisze Krzychu - w tym gabarycie, w tej cenie, z tym wyposażeniem i silnikiem - pokażcie jakiegoś konkurenta...
Jakiegokolwiek!

viader - 05-09-2014, 11:33

Samochód z segmentu B ma być przede wszystkim tani w utrzymaniu, ma być praktyczny a do tego fajnie jakby przyjemnie wyglądał. Znając ceny serwisów mitsu tani w utrzymaniu to on nie będzie na tle konkurencji. Może i będzie praktyczny ale jest paskudny i kropka, ja bym go nie kupił i tyle. Fiesta, Corsa, Clio, 208, wszystkie te auta są o niebo ładniejsze. Co do wyposażenia, nie pisałem jakie jest w standardzie a jakie jest możliwe. Nowe mitsu wygląda jak model sprzed 10-ciu lat, takie też ma wyposażenie i stąd też pewnie niższa cena - poprostu produkt przestarzały na wyprzedaży. A co do przyspieszenia to zarówno 11,7 jak 15s to są żałosne wartości ale na miasto wystarczające. Jak ktoś chce emocji to kupuje mocniejszą wersję i tyle a konkurencja ma bogatą gamę silników i są też wersje usportowione Gti, ST itp. Do wyboru, do koloru. Każdy znajdzie coś dla siebie. Nie mówię, że mitsu to totalny niewypał ale jest to produkt trącący już myszką na starcie. Stare colty (te przed CZ) miały pazur, wyróżniały się stylistyką, prowadzeniem, osiągami. A to coś nowego wygląda jak produkt dla trzeciego świata stąd i cena z trzeciego świata. Dacia też robi bardzo praktyczne auta w niskiej cenie i jak widać mitsu aspiruje do tej klasy aut.
krzychu - 05-09-2014, 11:51

viader - no tak same przypuszczenia, puste slogany i zero konkretów. Spoko może Ci się nie podobać, ale nic poza tym nie pokazałeś.

A co do przyśpieszenie to pokaż mi auto w tej cenie (a nie w cenie 2 SpaceStarów) o lepszym przyspieszeniu.

Poza tym Tobie się wydaje, że wszyscy chcą mieć milion koni, a statystyki sprzedaży mówię, że statystyczny kowalski szuka samochodu do przejechania z punktu A do B... Konie go nie interesują szczególnie w segmencie B...

viader napisał/a:
takie też ma wyposażenie i stąd też pewnie niższa cena - poprostu produkt przestarzały na wyprzedaży

O tym to nawet nie chce się mi dyskutować. W tym samochodzie chyba wszystko jest nowe....

viader - 05-09-2014, 11:59

krzychu napisał/a:
Poza tym Tobie się wydaje, że wszyscy chcą mieć milion koni, a statystyki sprzedaży mówię, że statystyczny kowalski szuka samochodu do przejechania z punktu A do B... Konie go nie interesują szczególnie w segmencie B...

Zupełnie nie zrozumiałeś mojego przekazu. Sądzę wręcz przeciwnie, większość klienteli tego typu aut ma przyspieszenie kompletnie w d...Dlatego uważam argument najlepszego przyspieszenia za cenę za nietrafiony. Jak ktoś szuka osiągów to i tak go taka wersja nie zainteresuje albo zapłaci więcej i pójdzie do konkurencji po wersje usportowione albo kupi używany samochód o kilka klas wyżej.

Kupno auta to jednak są emocje a nie tylko kalkulacje, który mniej spali albo jakie ma wyposażenie. Tak podchodząc do auta space star jest idealny-bez dwóch zdań. Ale szczerze wolałbym np. clio golasa niż ten paskudny twór w full wypasie. Ile osób tyle opinii i to jest piękne w świecie motoryzacji, że każdy znajdzie coś dla siebie. I możecie sobie darować wasze "twarde dowody" w postaci cen i katalogów bo wygląd tego auta dla mnie przekreśla wszystko. Ja jako potencjalny kupiec nigdy bym go nie kupił i mam do tego prawo. Auto musi mi się choć trochę podobać a pod tym wzdlędem mitsu ze swoimi obecnymi modelami jest w czarnej d.

[ Dodano: 05-09-2014, 12:10 ]
krzychu napisał/a:
viader napisał/a:
takie też ma wyposażenie i stąd też pewnie niższa cena - poprostu produkt przestarzały na wyprzedaży

O tym to nawet nie chce się mi dyskutować. W tym samochodzie chyba wszystko jest nowe....

Porównaj ilość możliwego wyposażenia u konkurencji wtedy zrozumiesz dlaczego mitsu jest produktem z poprzedniej dekady. Nawet do dacii można kupić kombajn multimedialny z dotykowym wyświetlaczem i nawigacją (i to za 900zł) a jakoś tego u mitsu nie widzę.

krzychu - 05-09-2014, 12:13

viader napisał/a:
Nawet do dacii można kupić kombajn multimedialny z dotykowym wyświetlaczem i nawigacją (i to za 900zł) a jakoś tego u mitsu nie widzę.

Zerknij do katalogu akcesorii tam znajdziesz :finga: Zerknij na film z początku tematu od mkm tam zobaczysz w akcji.

Jeszcze Ci czegoś brakuje w stosunku do konkurencji?