To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Techniczne - [1.8DI-D] Wieszające się usb

cwaniak - 25-11-2014, 18:06

Tyku ja mam cos takiego

mazzi81 - 25-11-2014, 18:45

dariopa napisał/a:
Jutro go rozbieram nie ma mocnych coś jest nie tak ,tylko jedno mnie dziwi że jak wkładam USB do gniazda to na nim dioda miga tak jakby startował a na radiu nic :cry:

Miałem podobnie - niby wszystko działało tylko muzyki nie było :)
Okazało się, że pendrive nie ten (tzn 3 pod rząd nie te) - widać ten model radia wybiera sobie pen z jakim może działać. Po zmianie pen na inny wszystko ruszyło. Obyło się bez rozbierania a też myślałem, że kabel.

cwaniak - 25-11-2014, 20:10

tyku napisał/a:
Po każdym dograniu na pendrive nowego utworu mp3, stacja czyta mp3 od 1 utworu.

Tak, bo u mnie dopiero zaczęło sie kłopoty jak dograłem muzę na pendrive

tyku - 25-11-2014, 20:10

cwaniak, Wiem, że jak nagrasz mp3 na nowego pena, to będzie odtwarzał od utworu jaki ostatnio słuchałeś. Od czego to zależy jeszcze nie wiem, ale dojdę do tego na swoim MMCSie. Niestety twojego radia 6.1" touchscreen nie znam. Jak ta stacja jest bez nawigacji to lepiej wymienić na MMCS HDD lub nowszego MMCS SD.
mhds - 26-12-2014, 22:51
Temat postu: Re: Wieszające się usb
marcin.plonsk napisał/a:
Witam. Mam taki problem od jakiegos czasu w moim ASX wersja 2014 "wiesza się port usb w podlokietniku. Objawia się to tym iż w momencie przelaczania piosenek poprostu dalej nie odtwarza i pokazuje załóżmy czas 00:02 i tak stoi. Pomaga wyjecie i wlozenie pendrive jeszcze raz. Uprzedzam pytanie iż probowalem na trzech roznych pendrive i jest to samo. Nie dzieje sie to w tym samym momencie zawsze tylko roznie czasami można sluchac muzyki i dluzszy czas a czasami wiesza sie odrazu.

U mnie tez potrafi podwiesic sie port USB. Mam w rootcie ze 100 kawalkow. Czasami (co prawda rzadko) zdarza sie, ze piosenka sie zawiesza (w polowie utworu) i na ekranie pokazuje sie napis loading. Trwa to kilka-kilkanascie sekund i zaczyna grac dalej. Te zwiechy zdarzaja sie krotko po odpaleniu samochodu (gdy w aucie jest zimno...?). Pozniej gra bez problemu. Za miesiac mam przeglad i nadam to w serwisie.

krzychu - 27-12-2014, 08:54

Może odtwarzajcie po kolei (nie random) i jak się zwiesi usuńcie poprzednią i następną jaka miła iść. Może po prostu któreś pliki macie uszkodzone? Komputer sobie radzi, a sprzętowe odtwarzanie już nie?
Staford - 19-01-2015, 19:18

tyku napisał/a:
cwaniak, Wiem, że jak nagrasz mp3 na nowego pena, to będzie odtwarzał od utworu jaki ostatnio słuchałeś. Od czego to zależy jeszcze nie wiem, ale dojdę do tego na swoim MMCSie.

tyku, czekam z niecierpliwością na info jak się z tym uporasz, bo za każdym razem ładuje całą listę i puszcza od nowa (mam radio "zwykłe", nie stację multimedialną). Troszkę to upierdliwe.

Mark442 - 20-01-2015, 12:24

Moim zdaniem wszystko zależy od nazewnictwa i sortowania na Pendrivie. Spróbujcie muzykę pogrupować nie w foldery, a np. po wykonawcy. Ja nie mam takich problemów. Próbowałem grupować w foldery (po wykonawcy) i też nie mam problemów, o ile...

Problemy występują w przypadku plików uszkodzonych. Standardowy Windows Media Player na kompie daje sobie z tym radę odtwarzając z przeskokiem (czasem lekko zauważalnym) taki utwór, czego nie zrobi odtwarzacz samochodowy. WMP poinformuje w przypadku większych uszkodzeń pliku, a odtwarzacz samochodowy nie posiada takiej funkcjonalności.

Zawsze można przyciskiem w kierownicy (odtwarzaczy samochodowym) wybrać kolejny utwór, omijając taki plik.

Błędem jest porównywane zachowania kompa z odtwarzanymi mp3 z odtwarzaczem samochodowym i wymaganie od tego drugiego takiego samego zachowania jak w przypadku kompa (nie ten system, nie ten procesor, itp., itd.).

tyku - 20-01-2015, 12:38

Staford napisał/a:
bo za każdym razem ładuje całą listę i puszcza od nowa
Przegraj utwory na innego pendrive i po problemie. :P
Ja nie tworzę folderów na pendrive, tylko wszystkie utwory wrzucam bezpośrednio do katalogu głównego i wszystko chodzi jak należy(może nie trafiłem na uszkodzony utwór mp3).

Staford - 20-01-2015, 13:40

Tyku, ale to działa do kolejnego dogrania jakiegoś utworu. Tak jak ktoś już to napisał: przy nowym gwizdku, nie ma problemu. Kłopot powstaje w momencie dogrywania na tego samego pen'a. Wszystkie kawałki mam w katalogu głównym. Próbowałem też z różnymi pojemnościami nośników (od 512MB do 16GB) - nic to nie dało. Zgłaszałem to w ASO. Jedyna rada jaką otrzymałem, to poczekać do aktualizacji firmware radia... która może będzie, może nie... ;-) Pewnie, że da się z tym żyć, ale szkoda że nie działa to tak jak należy.
tyku - 20-01-2015, 14:02

Staford napisał/a:
Kłopot powstaje w momencie dogrywania na tego samego pen'a.
Zgadza się.
Nie znam radyjek fabrycznych w mitsubishi, ale może trzeba zresetować do ustawień fabrycznych radyjko. Wtedy może będzie odtwarzało poprawie peny, które były użyte i dograno na nie utwory.

Staford - 20-01-2015, 14:15

Dzięki - poszukam jak to zrobić i może będzie ok.