Nasze Miśki - Za(Avance)owany Srebrny EA5A by mjsystem
Marcino - 28-09-2014, 19:10
Niech się dobrze sprawuje!!
Fragu - 28-09-2014, 19:16
Ooo no i pięknie !
mjsystem - 28-09-2014, 21:20
Ledwo kupiony a już tyle wpisów Dzięki koledzy za miłe słowa. Po kolei postaram się na nie odpowiedzieć Jak napisał Robert (ojciec chrzestny auta) jest sporo do zrobienia.
Zaraz postaram się powklejać kilka fot, które udało się na szybko strzelić.
Przede wszystkim chcę podziękować Tomkowi i Robertowi, bo dzięki nim mam ten egzemplarz.
Bizi78 - 28-09-2014, 21:28
mjsystem napisał/a: | Jak napisał Robert (ojciec chrzestny auta) jest sporo do zrobienia. |
Czyli będzie miał przy nim co robić .
Jaro1974 - 28-09-2014, 21:38
Gratulacje Sławku i niech się prowadzi (aby dobrze )
mjsystem - 28-09-2014, 22:02
Taki jest z daleka:
A tak z bliska:
Do zrobienia jest sporo w zawieszeniu i hamulcach. Blacharka to standart.
Będę go opisywał w etapach, jakie prace zostały wykonane.
Fragu - 28-09-2014, 22:14
Bardzo fajnie się prezentuje:) Tylko wywal te swiecace paski
mjsystem - 28-09-2014, 22:24
Fragu napisał/a: | Tylko wywal te swiecace paski |
Do wywalenia i paski i pseudo chińskie xenony
Tak w ogóle to muszę dodać fotkę z drugiej strony tyłu. Tam , gdzie będzie reperaturka, jest spore obtarcie z wgniotką.
robertdg - 28-09-2014, 22:27
Fragu napisał/a: | Tylko wywal te swiecace paski | Nawet nie działają, z elektrycznego punktu widzenia to trzeba pousuwac nieco zbędnych kabelków i nieszczęsne ksenony które się spsuły w drodze
mkm - 28-09-2014, 22:29
mjsystem napisał/a: | Ledwo kupiony a już tyle wpisów |
W końcu to Galant Jutro będziesz miał więcej stron niż przez lata w Lancerze
mjsystem napisał/a: | Do zrobienia jest sporo w zawieszeniu i hamulcach. Blacharka to standart.
Będę go opisywał w etapach, jakie prace zostały wykonane. |
Spox...
Lancera sprzedasz to na pierwsze ruchy wystarczy
Gupi dżołk oczywiście
mjsystem - 28-09-2014, 22:40
sveno napisał/a: | Zamieniasz Lancera na Galanta? I słusznie |
Tak też sądzę
robertdg napisał/a: | Prościej opisac czego nie trzeba robić |
Coś w tym jest
No tak wyszło Piotrek
Tomek napisał/a: | Gratuluję |
Teraz w Wierchomli.... będą same Gale
Bizi78 napisał/a: | Gratulacje Sławku .
Czyli auto na Elbe już mamy .
robertdg napisał/a:
Prościej opisac czego nie trzeba robić
Chyba aż takiego strucla to nie kupiliście .
_________________ |
Rafał, no mamy czym jechać Do strucka mu daleko, ale do ideału tyle samo drogi
eremita napisał/a: | GRATULACJE |
Dzięki
Jogurt napisał/a: | gratki, niech się sprawuje |
Dzięki
tresorex napisał/a: | Gratulacje |
Podziękować
fj_mike napisał/a: | Graty emdżej |
Dzięki Michał, sorry za piątkowy bałagan w "chcę kupić...."
Uwex napisał/a: | mjsystem- gratuluję - auto z charakterem |
Oj ma ten pomruk
Marcino napisał/a: | Niech się dobrze sprawuje!! |
No mam nadzieję
Fragu napisał/a: | Ooo no i pięknie ! |
Jeszcze będzie piękniej Będzie na rej CSW.....
Jaro1974 napisał/a: | Gratulacje Sławku i niech się prowadzi (aby dobrze ) |
No musi
mkm napisał/a: | W końcu to Galant Jutro będziesz miał więcej stron niż przez lata w Lancerze |
Na to wygląda
mkm napisał/a: | Lancera sprzedasz to na pierwsze ruchy wystarczy |
Nic z tego. To inny portfel
mjsystem - 28-09-2014, 22:42
No dobra. Dżołk numer jeden: nie działa wysuwana antena
KsiadzRobak - 28-09-2014, 22:49
Pęknięty bat. Wymiana na bat od Daewoo na przykład.
sveno - 28-09-2014, 23:41
mkm napisał/a: | mjsystem napisał/a:
Ledwo kupiony a już tyle wpisów
W końcu to Galant | eee a po co ta emotikonka?
Tak to Galant! I trzeba pogodzić się z tym, że to podforum opanowane jest przez ten model i jego właścicieli.
Ja znalazłem się tu przez Galanta, nie przez sympatie do marki, nie przez sympatie do kraju pochodzenia marki, ale właśnie przez ten jedyny konkretny model! I podejrzewam, że jest tu masa osób takich jak ja. Jedni po latach wracają do Galanta, inni marzyli o nim od zawsze, a jeszcze inni przesiadają się w niego z nowszego Lancera Nie czarujmy się, Mitsu na tle konkurencji wypada blado, no może poza Evo i Pajero. Tak Galant też wypada blado, ale kurcze ma to coś, coś za co go polubisz lub znienawidzisz. Jak znienawidzisz to pozbywasz się szybciej niż kupiłeś, ale jak przełkniesz wszystkie jego niedoskonałości (a jest ich trochę) to stajesz się maniakiem. Galant ma to "łał" (z czasem coraz mniej) kilka lat temu duża grupa osób odwracała za nim głowę na ulicy, za SpaceStarem czy Coltem już nie (z całym szacunkiem dla posiadaczy, nie chcę nikogo urazić) . To auto którego nie kupujesz kierując się rozsądkiem (kierując się rozsądkiem wybrałbyś Passata czy Avensisa) kupujesz go bo Ci się podoba, a reszta ma drugorzędne znaczenie, to chyba podchodzi pod definicję "Maniaka". Druga kwestia to to niecodzienne zjawisko z mojego podpisu oprócz Galanta to chyba tylko Multiple tak mają
Tak, tematy o Galantach cieszą się największą popularnością i nie ma się tu co dziwić i kręcić głową. Nie jest już egzotyką i stał się "autem dla ludu" bo jest w przystępnych cenach, a co za tym idzie jest masowo ściągany do Polski i jest go coraz więcej na forum.
A to, że inne modele schodzą na dalszy plan to naturalny stan i.... też trochę Twoja wina Pamiętasz jak skomentowałem GTO, jaka była Twoja reakcja?
A piszę o tym wszystkim bo coraz częściej widzę w tematach o nieGalancie "pocisk" na Galanta taki jak Twój mkm, lub coś w stylu: ktoś zrobił coś w nieGalancie i nie ma żadnych oh i ah potem ktoś od innego nieGalanta napisze, że jakby to był Galant to temat urósłby o 2 strony. Zazdrość? (tu jest znak zapytania, co oznacza pytanie, a nie stwierdzenie!) Nie ma czego zazdrościć, bo 90% wpisów jest o awariach i rdzy, a kolejne 9% to przepychanki rodem z piaskownicy typu:
-bierz ABC są super
-ABC to fekalia, brat szwagra siostry kuzyna od strony pasierbicy ojca miał i po 30 metrach pękł, lepiej weź XYZ
-ja zrobiłem zylion kilometrów na ABC i nawet nie stukają, za to kolega iksiński z forum miał XYZ i rozsypały się jak ememensy po podłodze, kiedy sprzedawca w sklepie zdejmował je z półki i kładł na ladę
Podobno kiedyś były tu same Colty (tak tylko słyszałem), teraz pałeczkę przejął Galant, a wróżbitą nie trzeba być by stwierdzić, że za kilka lat jak Colty i Galanty się zbiodegradują prym wiodły będą tematy o Lancerach X - taka karma, tylko po co te docinki o tym?
Ale się rozpisałem dosyć tego, bania i do spania, Wasze zdrowie.
mkm - 28-09-2014, 23:52
sveno, edytuj wulgaryzm i ochłoń , bo Cię fantazja poniosła.
|
|
|