To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - Głośniki bez wzmacniacza

xluki - 08-10-2014, 20:15

Fabryczne głośniki wysokotonowe mają kondensatory. Ma to tanim sposobem zastąpić zwrotnice.
paweldm - 18-10-2014, 11:47

Na fabryczny głośnik "niskotonowy" idzie całe pasmo. Głośnik niskotonowy z zestawu dwu drożnego podłączony pod całe pasmo może brzmieć gorzej.
Można również eksperymentować i włożyć zestaw dwu lub 3 drożny ale współosiowy.

eremita - 20-10-2014, 22:17

Maty już mam, dzisiaj zamówiłem helixy teraz tylko czas potrzebny, dam znać jak zagra :D
WreX - 22-10-2014, 10:55

eremita, wg mnie decyzja o braku wzmacniacza trochę błędna, też długo jeździłem bez, na "super" przednich głośnikach w drzwiach (morel tempo 6) ale dopiero jak mi coś odbiło i trafiła się okazja to kupiłem dobry wzmacniacz to powiem Ci, że pasmo i dynamika wzrosła ze 2 razy? Najbardziej mnie dziwiły początki i końcówki utworów, których nigdy nie słyszałem albo brzmiały "inaczej" albo tak jak powinny w końcu. Naprawdę polecam. I tak btw za 200zł szau nie bedzie serio, lepiej wziąć z drugiej ręki tak jak ja głośniki za 400 i wzmak też za 400 trochę używane w świetnym stanie ale opłacało się jak nie wiem co.
eremita - 01-12-2014, 13:31

wie ktoś może ile jest miejsca pomiędzy drzwiami a tapicerką w miejscu głośnika?
Mam dystanse do głośników 4cm i nie wiem czy tam wejdą czy muszą węższe?

paweldm - 12-12-2014, 13:58

Odciągnij tapicerkę w okolicy głośników i będziesz wiedział.