Carisma - Ogólne - Oryginalne Radio z Kaset na CD
plecho1 - 15-10-2014, 22:33
Wszystko jak z każdym innym. Montujemy półkieszeń, do instalacji potrzebna przejściówka z mitsu na ISO http://allegro.pl/przejsc...4698057249.html i tyle. W przejściówce jest czarny kabel masowy z oczkiem który należy połączyć z masą auta bo w oryginalnej kostce Mitsubishi nie ma masy. Wybrałem to radio głównie przez USB na przewodzie a nie w panelu jak jest w większości odtwarzaczy. Z dźwięku oraz ze wszystkich jego możliwości jestem bardzo zadowolony choć wcześniej miałem Alpine.
benton66 - 16-10-2014, 10:48
Głośniki tez wymieniałeś czy gra na fabrycznych?
plecho1 - 16-10-2014, 10:57
Nie jestem jakimś audiofilem i fabryczne mi wystarczają.
nasty - 16-10-2014, 12:17
Witam, kupiłem ostatnio radio i przejsciowke. Podłaczyłem przed chwila radio za pomoca przejsciowki ( zostały jakieś fabryczne 2 kostki + przewód antenowy), podłaczyłem mase do tego bolca z tyłu radia. Odpalam radio i co? Nie działa. Kopniete radio, czy czegoś nie zrobiłem
Kris1980_147 - 16-10-2014, 19:13
Ja też się ostatnio zastanawiam nad wymianą sprzętu audio w mojej Cari.
Zaczęło się od charczącego lewego głośnika z przodu przy głośniejszej muzyce.
Tak więc głośniki do wymiany, a skoro głośniki wsadzę jakieś lepsze to może i radio warto by było zmienić.
Proszę wypowiedzcie się apropo głośników i radia, zanim jeszcze nie podjąłem decyzji co kupić.
Głośniki w drzwi: mam dwa typy (priorytet to płytki montaż, abym niczego nie musiałbym przerabiać.)
- Hertz DCX 170.3
- JBL GTO 6528s
A co do radia to Pioneer albo Alpine w cenie ok 300 zł
Co myślicie o takim połączeniu ???
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
Bizi78 - 16-10-2014, 19:24
nasty napisał/a: | podłaczyłem mase do tego bolca z tyłu radia. Odpalam radio i co? Nie działa. Kopniete radio, czy czegoś nie zrobiłem |
Czarny kabel z oczkiem z przejściówki podłącz do masy auta.
Batmanikus - 16-10-2014, 20:13
Ja mam połączony czarny kabel z oczkiem z tą prostokątną czarną wtyczką - wcześniej mi się radio resetowało, po podłączeniu jest ok.
Bizi78 - 16-10-2014, 20:54
Batmanikus napisał/a: | Ja mam połączony czarny kabel z oczkiem z tą prostokątną czarną wtyczką |
Jak dobrze kojarzę to mam tak samo .
|
|
|