To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - 7 lat gwarancji Kia

Anonymous - 15-02-2007, 14:18

arturro napisał/a:
dodam ze cee'd zostal autem roku playboya w kategorii "auto na kazdy dzien"

...a ja dodam, że zupełnie zasłużenie.
Bo to naprawdę fajne autko jest :finga:

Anonymous - 16-02-2007, 10:16

markus78 napisał/a:
No, KIA nieźle zabiła klina swoim konkurentom. Bardzo odważne posunięcie ale moim zdaniem opłaci się koncernowi. Szczerze wątpię, że Cee'd nie odniesie sukcesu (no, może poza Niemcami, bo oni ciągle będą kupować Golfa :lol: ) bo dlaczego miałby go nie odnieść? Świetnie wygląda, jest ponoć dobrze wykonane, przestronne. Do tego mamy naprawdę sporo silników do wyboru, bogate wyposażenie i przystępne ceny. A jako as z rękawa występuje wspomniana gwarancja :biggrin:

Sukces w Polsce wróżyłbym raczej 'ostrozny'. Bo cena, przestronność, gwarancja... ale serwisy Kii nie cieszą się raczej niczym, a napewno nie opinią w miarę przyzwoitych ASO. Opinie zamieszczane w róznych miejsacach wyrażane sugerowałyby że jest to koszmar znacznie poniżej poziomu standardowego koszmaru w autoryzowanym serwisie. Co więcej, jest ich niewiele. Czyli jak wpadłeś to jestes skazany...
A IMO ludzie jednak czytają coraz wiecej.

Pzdrw.

Anonymous - 16-02-2007, 11:36

szkoda ze ci ludzie rowniez nie czytaja tego ze auta na gwarancji wcale nie musisz serwisowac w aso.
saphire - 16-02-2007, 15:22

Jest już wersja kombi Kia Cee'd ale nie specjalnie mi się widzi - zwykła chyba ładniejsza.
Marcin-Krak - 16-02-2007, 17:39

Tył ma taki a'la Octavia+Laguna+ 407 :arrow: ogólnie mogę taką dostać :mrgreen:
saphire - 16-02-2007, 19:26

Przód trochę jak Avensis, ogólnie jednak może być choć jak już wspominałem zwykła wersja jakoś mi ładniej wygląda ze względu na inne proporcje.
Anonymous - 17-02-2007, 16:08

arturro napisał/a:
szkoda ze ci ludzie rowniez nie czytaja tego ze auta na gwarancji wcale nie musisz serwisowac w aso.

A czytają, czytają :-)
Tylko czytają tez, że tylko ASO zrobi im naprawy gwarancyjne :-)

No i dostępnośc części do KII jest średnionajeżaoszłamiająca :-)
I z nowy modelem do warsztatu, który jeszcze go w życu nie widział... odwaznyś :-)

Pzdrw.

Pieniek - 17-02-2007, 18:29

nawiązując do Kijanki to niedawno miałem okazję poujeżdżać nowego Sportaga 2.0 CRDI/140KM full wypas. Po pierwszych kilometrach nie mogłem wyjść z podziwu jak to chodzi a gdy po tygodniu musiałem go oddać to aż żal było wysiadać. W zasadzie nie ma żadnych fajerwerków ale wszystko jest na miejscu i działa jak należy. A silnik ciągnie jak lokomotywa już od 1500rpm - rewelacja.
Koreańczycy w końcu odrobili lekcje.

Anonymous - 17-02-2007, 21:21

Robert Bryl napisał/a:
No i dostępnośc części do KII jest średnionajeżaoszłamiająca :-)

Myślę, że to zmieni się na lepsze biorąc pod uwagę, że Cee'd jest produkowany w Europie.

Anonymous - 18-02-2007, 16:05

Muszę powiedzieć że samochody Kia wcale nie są złe.Ja mam Sportage 2.0 "dizelka" od roku i jedyna rzecz co może zniechęcić do tego autka to spalanie.Poza tym to samochód idealny dla kobiety,wieszaczki ,schowki ,rozkładane tylne siedzenia , 4x4- automat i mnóstwo przestrzeni.Warto się zastanowić nad Kia.Mamy jeszcze Kia K2500 ciężarowy ale nigdy nie było problemu z serwisem .Pozdrawiam.Kaśka.
JCH - 18-02-2007, 18:37

tymcio napisał/a:
Poza tym to samochód idealny dla kobiety .... rozkładane tylne siedzenia
No ciekawe, ciekawe .... :wink: :lol: 8)
A jak z tym spalaniem wygląda i z tym 4x4, bo nie powiem, wizualnie Sportage podoba mi się :?:

Pieniek - 20-02-2007, 14:34

spalanie przy bardzo ostrej jeździe po mieście wychodziło w granicach 9,5-10 litrów ale myślę, że przy spokojnym stylu jazdy można zejść do 8-8,5 l/100km.
Napęd niestety rozdzielany automatycznie. Zasadniczo ciągnie przód a przy uślizgu przodu dołącza się tył. W sumie działa to dość sprawnie i szybko a przy odrobinie wprawy i śliskiej nawierzchni moża nieco chodzić bokami. Niestety brak reduktora.

Anonymous - 20-02-2007, 16:43

Pozwolę sobie nie zgodzić się z kolegą. Według wbudowanego miernika spalanie wychodzi po mieście 11,6 a na vervie wyszło mi 12,2.Być może jest takie spalanie z powodu dużej ilości elektroniki( tak słyszałam) podgrzewane siedzenia,lusterka,klima,czujniki cofania ,system kontroli trakcji nawet kompas w lusterku. A co do samej jazdy to im wolniej się jeździ tym więcej pali .Jest jeszcze blokada jak się zagrzebiesz w śniegu włączasz blokadę i wszystkie koła ciągną równo. Jeśli chcesz popiszczeć na krzyżówkach to nic z tego chyba że wyłączysz system kontroli trakcji (osobiście nie próbowałam ).Mój mąż mówi że na trasy jest lepsza od miśki ale na miasto woli swoje auto .Pozdrawiam .Kaśka.
JCH - 20-02-2007, 19:57

tymcio napisał/a:
Według wbudowanego miernika spalanie wychodzi po mieście 11,6 a na vervie wyszło mi 12,2
Kia Sportage 2.0 diesel pali 12 litrów :shock: :roll: :?:
To nie, dziękuję, postoję :? 8)

Anonymous - 20-02-2007, 22:07

Ja piszę o swoim aucie może inne tyle nie palą tego nie wiem , warto zapytać.Kaśka. :mrgreen: