Pajero Pinin - uszczelka pokrywy zaworów 1.8 GDI ? skąd ?
figi - 13-10-2014, 14:45
Polecam jako ciekawostkę profil FB firmy Sportmile Polska - specjalizują się we wszelkich Audi, głownie ze znaczkiem S/RS i pokazują np. takie fotki jak poniżej. Powstawanie takich nagarów jest przypadłością wszystkich silników z bezp. wtryskiem się zdaje.
Pozdr
FiGi
cezare - 13-10-2014, 17:01
plecho1 napisał/a: | To właśnie ta uszczelka ale do końca nie wiem czy nie wykonana z masy uszczelniającej. | no już się dowiedziałem - masa uszczelniająca dookoła - uszczelka w środku konieczna..
Piotrek4 - 14-10-2014, 15:20
Ah te nasze paliwo. Ciekaw jestem jak czarno by było za autem przez pierwsze kilometry jakby taki silnik na LPG zrobił.
Hubeeert - 06-11-2014, 22:37
techsm napisał/a: | Decyzję o ew. planowaniu głowicy podejmuje się po POMIARZE płaszczyzny. |
cezare napisał/a: | moi mechanicy twardo obstają ze jak się ściągnie już głowicę to planować trzeba |
Ehhh.... Zabielić czyli inaczej mówiąc zdjąć kilka setnych milimetra, żeby uszczelka lepiej do głowicy dolegała....
Piotrek4 - 08-11-2014, 17:25
Hubeeert napisał/a: | techsm napisał/a: | Decyzję o ew. planowaniu głowicy podejmuje się po POMIARZE płaszczyzny. |
cezare napisał/a: | moi mechanicy twardo obstają ze jak się ściągnie już głowicę to planować trzeba |
Ehhh.... Zabielić czyli inaczej mówiąc zdjąć kilka setnych milimetra, żeby uszczelka lepiej do głowicy dolegała.... |
Jak chcesz zabielać głowice to lepiej jej nie ruszaj. Ewentualnie daj do splanowania, najlepiej komuś kto posiada i umie obsługiwać szlifierkę do płaszczyzn.
techsm - 09-11-2014, 01:25
Nie planuje się głowicy profilaktycznie !!
Dokonuje się POMIARU i tej podstawie przesądza jej dalszy los !!
Hubeeert - 09-11-2014, 11:47
Ehhh... Znafcy znad klawiatury....
|
|
|