Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Co kupiłem w Czapli, Łęknica woj. Lubuskie
Marcino - 15-10-2014, 08:21
i9i napisał/a: | Już kilka razy pojawiały się paździe od nich, ale zawsze znalazła się grupa, która temat zbywała na nieuwagę właściciela |
Dokałdnie tak...
Tomii - 15-10-2014, 08:25
ile dałeś za auto ? jeśli to nie tajemnica.
eremita - 15-10-2014, 09:23
Przykre jest to że dla większości problem tkwi w tym że chłopak źle sprawdził samochód, a nie w tym że handlarze to oszuści.
W tym kraju handlarze robią co chcą i są bezkarni, bo pomijając fakt że sprzedają złomki z Europy to nie mogę zrozumieć gdzie jest Policja, Straż Celna, Urząd Skarbowy skoro wystarczy wejść na którykolwiek portal z ofertami samochodów a tam większość samochodów bez blach, umowa wypisywana na tego kto jest w Brifie a o handlarzu nigdzie nie wspomniane w żadnym dokumencie. A szczyt szczytów ostatnio widziałem ogłoszenie hondy sport 2005 rok z 8700 bez dokumentów to już można kradzione sprzedawać no chyba że mu dziewczyna wyrzuciła dokumenty jak sprzątała.
Zamiast łatać dziurę budżetową nowymi fotoradarami zabrali by się za tych oszustów więcej by na tym zarobili i było by bezpieczniej na drogach jak by złom europy nie śmigał po Polskich drogach.
Ale jak widać po komentarzach nie tylko władze nie widzą problemu
Tomii - 15-10-2014, 09:39
eremita masz rację ale handlarze poprostu się dostosowują do rynku, mówią to co większość klientów chce usłyszeć. Dla nas tutaj jest jasne że samochód np 15 letni to nie jest igła i wiadomo że coś trzeba przy nim zrobić ale dla przeciętnego Kowalskiego 15 letnie auto ma być "igłą" z przebiegiem max 160000km i jak najniższą ceną i tak też robi, pisze, mówi handlarz bo inaczej to bo sprzedał tylko znikomy procent tego co ma - jak by był uczciwy lub nic jeżeli by sprowadzał naprawdę dobre auta tylko że w dużo wyższych cenach.
McCoy - 15-10-2014, 09:57
To,że go oszukali to jest problem jak najbardziej.Nie każdy się musi znać na samochodach.Uwierzył,że są to dobroczyńcy ludziom z forum.Pojechal i był pewien,że kupuje prawdziwy okaz za dobre pieniądze.Co się pojawi ogłoszenie od nich,to całe forum wręcz krzyczy.....JEDŻ bo taka sztuka nie stoi tam długo,oni mają prawie nowe auta,kontygenty z salonami Mitsubishi w DE oraz układy z pierwszymi właścicielami niemcami(dziadek,doktor,sędzia,były kapitan u-bota).Jak to mówi dr House....Wszyscy kłamią czy to będzie Niemiec,Ruski czy Polak. Kasa,to kasa...
eremita - 15-10-2014, 10:05
Tomii napisał/a: | eremita masz rację ale handlarze poprostu się dostosowują do rynku, mówią to co większość klientów chce usłyszeć. Dla nas tutaj jest jasne że samochód np 15 letni to nie jest igła i wiadomo że coś trzeba przy nim zrobić ale dla przeciętnego Kowalskiego 15 letnie auto ma być "igłą" z przebiegiem max 160000km i jak najniższą ceną i tak też robi, pisze, mówi handlarz bo inaczej to bo sprzedał tylko znikomy procent tego co ma - jak by był uczciwy lub nic jeżeli by sprowadzał naprawdę dobre auta tylko że w dużo wyższych cenach. |
To ja wiem tylko dziwi mnie że z tym nikt nic nie robi.
W tym też jest problem że ludzie kupują auto za kwotę jaką mają odłożoną albo na jaką wzięli kreskę nie mając bufora na pakiet startowy
Rozumiem polecanie samochodu z forum który ma jeszcze opis w dziale nasze miśki lub od znajomego którego znamy i wiemy że dba o auto, ale polecanie handlarza tego to nie ogarniam
Tomii - 15-10-2014, 10:10
McCoy napisał/a: | Co się pojawi ogłoszenie od nich,to całe forum wręcz krzyczy.....JEDŻ bo taka sztuka nie stoi tam długo,oni mają prawie nowe auta,kontygenty z salonami Mitsubishi w DE oraz układy z pierwszymi właścicielami niemcami(dziadek,doktor,sędzia,były kapitan u-bota).Jak to mówi dr House....Wszyscy kłamią czy to będzie Niemiec,Ruski czy Polak. Kasa,to kasa... |
hehe, samo prowda
A opinie pozytywne pewnie biorą sie z nieświadomości stanu auta - mam nadzieję znikomy procent kupujących, lub właśnie wręcz przeciwnie - jadę, kupuję, wiem że auto ma swoje lata, wystwione jest za 14 koła, drugie tyle dołożę i będzie git.
eremita - 15-10-2014, 10:10
McCoy napisał/a: | były kapitan u-bota) | hehe dobre
Bartek - 15-10-2014, 10:19
eremita napisał/a: | polecanie handlarza |
Na Forum nigdy nie było i nie będzie "polecanych" handlarzy. Polecać mogą zadowoleni klienci, alr do takich "poleceń" też trzeba odnosić się ze sporym dystansnem, zwłaszcza jak chodzi o handlarza, który też nie prześwietla tych samochodów, a nawet jak coś znajdzie, to przecież w jego interesie jest tuszowanie wad a nie ich wytykanie.
misza116 - 15-10-2014, 10:42
W sumie wszystko zostało napisane, jak można miec pretensję o nieszczelność pod pokrywą....o reszcie nie wspomnę
Ogłoszeni już zniknęło, ale z tego co rozumiem z przebiegiem coś nie tak? To akurat jest karalne, jeśli dodatkowo zapewniali Cię, że jest bezwypadkowy - to gdzie jest problem? Składasz najpierw propozycje im, nie wezmą rodzyna z powrotem to do sądu i tyle
eremita - 15-10-2014, 10:50
Bartek napisał/a: | eremita napisał/a: | polecanie handlarza |
Na Forum nigdy nie było i nie będzie "polecanych" handlarzy. Polecać mogą zadowoleni klienci. |
To to ja wiem
Zasady na tym forum są bardzo pilnowane i za to szacun
Chodziło mi o ogół nie o forum, już nie raz słyszałem "bo ja znam uczciwego handlarza" "on sprowadza same igły jak dla siebie"
McCoy - 15-10-2014, 10:55
Jesli mnie pamiec nie myli to w tym ich ogloszeniu przebeig oscylowal coś w okolicach tylko 100tys. km. Do sądu nie pójdzie,bo pewnie ma umowe napisaną z Niemką pismem małego gościa.
misza116 - 15-10-2014, 11:42
A to pozamiatane, czli rzeczywiście pozostaje pożalenie się na forum
Myślałem, że na Niemca się już przeciętnie świadomy kupujący nie daje brać...
Tomek - 15-10-2014, 11:57
McCoy napisał/a: | bo pewnie ma umowe napisaną z Niemką pismem małego gościa. |
misza116 napisał/a: |
Myślałem, że na Niemca się już przeciętnie świadomy kupujący nie daje brać... |
póki co domniemujecie, że umowa na niemca
ja zadałem pytanie, jaka forma zakupu, niech założyciel tematu najpierw napisze, czy była faktura, czy "na niemca" i będzie można dalej rozmawiać
Marcino - 15-10-2014, 12:07
A jakie umowy zazwyczaj w Czplach dawali innym kupującym? Jak mają w ogłoszeniach?
|
|
|