Carisma - FAQ - [Cari 1.8 GDI] Cari Brak Obrotów powyżej 4 tyś
ikar - 13-11-2014, 21:30
Panowie jutro zaczynam poszukiwania Warsztatu z MUT III lub Evoscanem
Może tez znajde Mechanika który będzie umiał jeszcze to obsługiwać bo z tym czasami tez jest problem .
A na pompie WC widziałem że jest regulacja ciśnienia może bym sie pobawił tą śrubką ???
Chyba gorzej nie będzie ???? Co myślicie
MichciuGT - 13-11-2014, 22:38
ja bym nie radził bawić się tą śrubka dopóki nie masz odczytu wysokiego ciśnienia
a jak chcesz to możesz też sam kupić przejściówkę na ftdi, przeczytać temat o evoscanie i będziesz wiedział o co biega
Hubeeert - 14-11-2014, 10:59
EVOSCAN i MUT III odczytają te same wartości z czujnika. MichciuGT napisał/a: | service manual prawdopodobnie podaje żeby zmierzyć to ciśnienie | Odczytać za pomoca MUT. To są rzeczywiste wartości.
ikar - 14-11-2014, 22:00
Dobry pomysł z tą śrubką żeby nia nie kręcić tylko juz nia pokręciłem
I powiem Wam Panowie że bez zmian czy kręcę nią w lewo czy w prawo chyba że kręce nie ta co trzeba ? Ale według zdjęć z któregoś tematu to kręciłem właściwą taką na klucz Torx żadnych zmian w aucie nie zauważyłem ani lepszych ani gorszych ale coś jeszcze sprawdziłem a mianowicie napięcie jakie wychodzi z czujnika ciśnienia wg instrukcji z tego forum powinno być około 3 volty co daję ciśnienie około 50 bar a u mnie jest 0,75 volta więc jakby trochę za mało Sam się dziwie że to auto w ogóle jeździ a czasami nawet jedzie 100 km/h jak sie długo rozpędzi
Chyba zgodzę się z moimi przedmówcami że to będzie pompa WC może uda mi się dostać taką w poniedziałek to zmienie i dam wam znać czy pomogło
MichciuGT - 14-11-2014, 23:46
chciałbym jeszcze przypomnieć że przed wymianą pompy wysokiego ciśnienia, dobrze jest zmierzyć jakie jest ciśnienie manometrem na wejściu pompy - jest chyba nawet miejsce do niego przygotowane przy filtrze paliwa który jest przy lewym nadkolu, a jak tam niema filtra to oznacza że filtr paliwa jest w zbiorniku paliwa, no i jeszcze są filtry w pompie wysokiego ciśnienia...
jak masz filtr paliwa za lewym nadkolem to warto go wymienić
zobacz jeszcze jakie masz napięcie przy 2k rpm
Hubeeert - 15-11-2014, 00:18
ikar kilka uwag.
1. Pompa nie pada sama z siebie.
2. Zajrzyj do baku i sprawdź czy nie jest zardzewiały od środka
3. Jeżeli jest - wymień również pompę paliwa w baku i przepłucz przewody paliwowe prowadzące z pompy w baku do pompy WC
4. Nie słuchaj mądrości z internetu tylko rób swoje wg service manuala
GrzesiekP - 27-07-2015, 12:42
Witam, moi zdaniem należy wyczyścić kolektor ssący, przy tej okazji wyjąć zawór egr i również wyczyścić. Wymienić filtr paliwa oczywiście dobry nie tanie dziadostwo. Ma to pomóc ale gdyby nie pomogło wymienić dwa małe filterki w pompie WC.Piszę o tym ponieważ przerobiłem to i pomogło.
Piwor - 31-07-2015, 18:09
Rok auta i kody błędów, jak już mamy wróżyć z fusów, to je nam daj.
|
|
|