Nasze Miśki - Galant Avance Czarna Perła by komarsnk
komarsnk - 08-11-2014, 22:57
Uff... Resztę postaram się pisać na bieżąco
Hugo - 09-11-2014, 09:17
Nadkola tylne jak nadkola, ale ten próg to katastrofa. Bez urazy, ale roczniki 1996 mają może z 20% z tej rdzy co u Ciebie. Generalnie progi w tym modelu nie gniją, chyba, że były robione i nie zostały odpowiednio zakonserwowane. Jak już zaczynają się sypać to rant na łączeniu z podłogą i z tyłu przed kołem od spodu.
komarsnk - 09-11-2014, 09:25
Hugo, co ją poradzę... był jaki był... ważne że próg zrobiony i wszystko zakonserwowane
Bizi78 - 09-11-2014, 09:57
Czarny sedan miód malina .
Niech się zdrowo chowa .
Tomii - 09-11-2014, 11:54
Hugo napisał/a: | Nadkola tylne jak nadkola, ale ten próg to katastrofa. Bez urazy, ale roczniki 1996 mają może z 20% z tej rdzy co u Ciebie. Generalnie progi w tym modelu nie gniją, chyba, że były robione i nie zostały odpowiednio zakonserwowane. Jak już zaczynają się sypać to rant na łączeniu z podłogą i z tyłu przed kołem od spodu. |
oczywiście że gniją, a woda z dziurawych nadkoli gdzie się zbiera ? w progach właśnie. Wygląda to w sumie podobnie jak u mnie tylko ja mam dziury bliżej koła.
Wiele osób jest nieświadomych co tam się dzieje pod nakładkami
komarsnk gratulacje i zadowolenia z autka
komarsnk - 09-11-2014, 12:00
Tomii napisał/a: | komarsnk gratulacje i zadowolenia z autka |
Dzięki - pomimo sporych inwestycji jestem zadowolony
Przecież mam auto marzeń
arturj123 - 10-11-2014, 10:57
komarsnk napisał/a: | I dalej ten ostry smrodek przy pałowaniu :/ Sam się dziwił co jest grane ale w sumie doszliśmy do wniosku, że to raczej nie skrzynia tylko niestety któryś kat się kończy :/ I dojdź tu teraz który Niestety na razie nie będę tego zgłębiał - jeździ to jeździ... W sumie nie wiem co gorsze... Kat czy skrzynia... |
Pewnie ta poprzednia instalacja LPG narobiła tyle złego.
Kolega MKV przerabiał problem przytkanego katalizatora, na hamowni ze zlotu miał jeden ze słabszych wyników. Winne były pre-katy które rozsypały się i przytkały katalizator.
Temat: http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=915
Podobno upalający kat śmierdzi jajkami
Felgi z kombiaka uszkodzone? Ciekawe jak w Perle by się prezentowały.
Zadowolenia z jazdy i bezawaryjności
komarsnk - 10-11-2014, 13:28
arturj123 napisał/a: | Pewnie ta poprzednia instalacja LPG narobiła tyle złego. |
Tego się właśnie boję...
arturj123 napisał/a: | Winne były pre-katy które rozsypały się i przytkały katalizator. |
Też to obstawiamy :/
będę czytał temat MKV bo nie wiem jak ugryźć ten temat z prekatami - wycięcie na chama nie wchodzi w grę bo sondy itd...
arturj123 napisał/a: | Podobno upalający kat śmierdzi jajkami |
Tak własnie śmierdzi - jak milion zgniłych jaj zamkniętych w piwnicy...
Otwierasz drzwi i.... to jest taki właśnie smród
arturj123 napisał/a: | Felgi z kombiaka uszkodzone? |
Niestety uszkodzone ale planuję je (tzn. jedną) naprawić bo mamy tutaj w okolicy takiego magika od felg
arturj123 napisał/a: | Ciekawe jak w Perle by się prezentowały. |
Żebyś wiedział jak mnie to pytanie korci
Pewnie w zimie ogarnę ten temat - trochę więcej wolnego czasu będzie
komarsnk - 10-11-2014, 14:27
arturj123 napisał/a: | http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=73004&postdays=0&postorder=asc&start=915 |
No ten temat nie napawa mnie optymizmem...
Nie ma innej opcji na te prekaty jak tylko wymiana na używki?
Uprzedzę odpowiedź - nie - nowe mnie nie interesują
komarsnk - 15-11-2014, 00:35
Ej potrzebuje pomocy bo trochę odpadłem :-\
Od zakupu nie grzeją mi fotele. Kontrolki świecą w obu pozycjach ale fotele zimne więc bezpiecznik wg mnie jest ok ale postanowiłem jeszcze sprawdzić czy dochodzi prąd do wtyczki. Niestety przez pośpiech i nieuwagę zwarłem kolce z miernika i pstryknęło "coś" z przodu auta. Jednak sprawdzam bezpiecznik 30A w kabinie i oba całe :-\ sprawdziłem jeszcze wybiórczo niektóre większe i nieopisane - wszystkie całe. Pod maską chyba też... Wszystko w aucie działa oprócz foteli.Kontrolki w przełączniku też nie świecą więc coś się spaliło, tylko co...
1. Czy jest jeszcze jakiś bezpiecznik o którym nie wiem?
2. Czy mógł się spalić przekaźnik i jeśli tak to który to jest? :-\
Jeszcze jedno pytanie: dlaczego we wtyczce są trzy kable? Jedna masa i dwa plusy - jeden na siedzisko drugi na oparcie?
Bo sprawdzałem miernikiem to między środkowym (masa) a jednym z bocznych jest przejście z drugim nie ma obwodu :-\
Na razie muszę naprawić to co popsułem - potem będę dochodził dlaczego nie grzeje...
Marcino - 15-11-2014, 01:29
Trzy przewody bo są dwie opcje grzania słaba i mocna wiec i dwa obwody.
Czy możesz rozwinąć temat dlaczego na wtryskach MagicJet gazownik powiedział ze będzie przelewać przy wyższych obrotach ? W naszych Vkach tak Jest ze przy wysokich obrotach podlewa paliwem ktoś o tym pisał.
komarsnk - 15-11-2014, 02:19
Marcino napisał/a: | Czy możesz rozwinąć temat dlaczego na wtryskach MagicJet gazownik powiedział ze będzie przelewać przy wyższych obrotach ? |
Nie mówił ogólnie o Magicach tylko o moich które mu przywiozłem. Nie były pierwszej świeżości...
robertdg - 15-11-2014, 08:21
Sprawdź dokładniej bepzieczniki
Sunderland86 - 15-11-2014, 08:29
Może masz przepalone maty i dla tego nie grzeją, innej opcji nie widzę. Może pod maską są bezpieczniki odpowiedzialne za fotele, sprawdź.
komarsnk - 17-11-2014, 19:56
Dziś Galant dostał nową uszczelkę korka wlewu oleju

oraz zmieniłem mu kapcie na zimowe na odmalowane felgi.
Niestety to już jest ostatni sezon tych opon... Bieżnika jeszcze sporo zostało ale twarde są już jak letnie
Za to felga fajnie się prezentuje Zastanawiam się tylko co myślicie o tych deklach...

Niestety brudny jest masakrycznie
|
|
|