[92-96]Galant E5xA - [E54A 2.0V6]Wahacze REGENERACJA CZY WYMIANA?
Anonymous - 03-03-2007, 10:34
No i po sprawie! Oddałem do regeneracji wszystkie wahacze przedniego zawieszenia oprócz dolnych wygietych. Pan mechanik z warsztatu na Rydla w Szczecinie zrobił je w jeden dzień. O 10 zawiozłem a o16 już były gotowe! Wmontowałem i co...? BAJKA!!! zupełnie inna jazda i tylko 50 złociszów od sztuki! gwarancja 1rok, reklamacja w każdej chwili i od ręki. Polecam ten zakład. Nigdy więcej żadnych podrób, zresztą zamontowany po mojej przygodzie tani wahacz SHIN SZJANK (czy jakoś tak) po 1.5 miesiąca już ma luz - tragedia te podróby! Teraz w końcu podczas jazdy nie będę myślał o tym czy zaraz mi się nastepny wahacz nie urwie! No to wszystko, taki finał przygody.
Pozdrawiam Wszystkich
Anonymous - 03-03-2007, 12:08
Dokladnie tak samo zapamietalem ten zaklad (zapomnialem tylko o gwarancji, ktora pan daje) ale to dla tego, ze nie bylo potrzeby z niej korzystac. Napisz tylko jeszcze kiedys ile wytrzymaly i bedzie pelny obraz chyba takiej prawidlowosci - ze albo kupic oryginal, albo regenerowac w odpowiednim miejscu
Anonymous - 03-03-2007, 20:35
Szkoda, że z Krotoszyna jest tak daleko do Szczecina. Szczęściarze jesteście bo macie dobrego fachowca pod nosem
Anonymous - 04-03-2007, 00:01
Zadzwon do niego i dowiedz sie czy obsluguje wysylki (zawsze mozesz wyslac towar, a on Ci odesle zrobiony) jesli nie, to przyslij go do mnie i ja podjade do niego z danym elementem.
Anonymous - 16-03-2007, 11:10
Gdzie mozna kupic tuleje gumowe i sworzeń do wahacza dolnego prostego przod- bo umnie stuka gdy jade po bruku - i piszczy podczas długich deszczowych dni-wtedy WD40 i cichnie...ale jezdzic sie tak za bardzo nie da....
Anonymous - 17-03-2007, 15:50
piosa napisał/a: | sworzeń do wahacza dolnego prostego przod- |
nie da sie tego wymienic caly wachacz
Anonymous - 17-03-2007, 16:09
o tuleje popytaj tutaj :
http://www.tedgum.pl/ aczkowliek slyszalem rozne opinie o nich
a o sworzen tutaj , chociaz podejzewam ze bada mili tylko caly wahacz:
http://www.japauto.pl/
http://www.bhmd.pl/dynamic.php
http://www.japancar.pl/czesci_nowe.php
http://www.motocom.pl/
sworzen mozliwe ze dostaniesz tutaj : http://www.aktyw.pl/firma.php
Do tej ostatniej dokladnie opisz czego potrzebujesz , najlepiej jak bys mial jeszcze zdjecia tych elementow.
A wymienic sworzen i tulejki da sie, tylko potrzebna jest do tego odpowiednia prasa.
Nowy wahacz firmy NIPPARTS to koszt ok 200zl, podroba SH nie polecana na formu to koszt 100zl
pozdrawiam
Anonymous - 17-03-2007, 16:54
Moim zdaniem mozna wymienic sam sworzeń odpoiwiedz dla ravo...- wczesniejsze posty...- gumy mam ok, ale sworzeń juz stuka przy hamowaniu....wczesniej trzeszczał tylko....
Anonymous - 21-03-2007, 20:35
Kochane Panie, Kochani Panowie. Mam Galancika u mechanika, robię mu całe zawieszenie, nie mam pieniążków na nowe elementy i dlatego mój mechanik oddaje wahacze do regeneracji.
Przeglądałem kilkanaście stron w necie i również manual dostępny u nas na forum; uwagę moją zwróciły malutkie obrazki przy zawieszeniu. Chodzi o to, że firma nakazuje smarować sworznie kuliste. Na taką uwagę nakierował mnie mechanik, który powiedział mi, że po założeniu wahaczy, nawierci otwory w przegubach i założy kalamitki (smarowniczki). Reasumując - zawieszenie dużo dłużej pożyje jeśli będziemy przestrzegali zaleceń producenta. Może mój post nie jest odkrywczy, ale dla mnie oznacza powrót do malucha gdzie sworznie smarowało się co 5 tys. km, zdziwiłem się bardzo, że tak prosty zabieg może zaoszczędzić wiele złotówek.
Pozdrawiam wszystkich -ptwardy-
Anonymous - 03-04-2007, 18:40
kochajj, witam mam prozbe jestem z jeleniej gory i potrzebuje namiarów na warsztat gdzie zregeneruje wahacz , moze byc w wrocławiu
Anonymous - 03-04-2007, 20:16
Witam,
Ja właśnie wysłałem dwa do regeneracji i jutro wysyłam kolejne dwa. Nie wiem jeszcze jak to będzie zrobione (pod względem jakości) ale wg zapewnień na forum firma vacom.pl robi to dobrze i szybko. Z tego co rozmawiałem przez telefon z właścicielem to bardzo przyjemny i kontaktowy człowiek i bez problemu "obsługuje" wysyłki. Koszt naprawy wahacza to 50 zł a wysyłka 2 szt. (6 kg a przedział cenowy jest chyba do 10 kg) to 17 zł. Odbiór za pobraniem więc dla mnie jest to fajne załatwienie regeneracji. Jedyne co muszę zrobić to spakować i wysłać towar
Pozdrawiam EciQ
Ps. Zamówiłem na allegro wahacze tejże opisywanej tu Chińskiej firmy ale po późniejszym odnalezieniu tego tematu natychmiast odmówiłem aukcję - same problemy teraz mam z tym bo towar został wysłany i takie tam... - nie wiem co mnie podkusiło (znaczy chyba wiem - cena) ale zamiast skorzystać z szukajki robię takie głupie rzeczy. Pozdrawiam cieplutko i życzę sobie i wam rozsądnych i przemyślanych decyzji.
Ps.2 Jak dostanę spowrotem zregenerowane to napiszę swoją, mam nadzieję dobrą, opinię Oczywiście właścicielowi nie omieszkam dodać, że wiadomość o zakładzie pochodzi z naszego forum Może zniżki w przyszłości będą dla MM
[ Dodano: 03-04-2007, 20:30 ]
Czy napisałem jak bardzo jestem Wam wdzięczny? Nie? Bardzoooooo! Dzięki!
Anonymous - 03-04-2007, 20:49
Miesiąc temu założyłem wahacze regenerowane w tym zakladzie, przejechałem 3,5 tys. km. i wszystko w porządku, ni grama luzu jeżdzi się jak na nowych a te pierońskie podróby wywaliłem do smieci.
Pozdrawiam
Anonymous - 04-04-2007, 10:43
ja właśnie czekam na kuriera z moimi wahaczami.
Wymieniam większość elementów
Amorki, łączniki i gumy pod stabilizator, wymieniłem wahacze dolne proste (555) i regeneracja górnych i dolnych giętych.
Ciekawi mnie jak będzie po zmontowaniu :D
Anonymous - 06-04-2007, 15:56
Ja też wymieniam. Jeśli tulejka to tylko ją. Przy swożniu zmieniam wachacz. Mam świetnego dostawcę części Szuka mi rzeczy której nigdzie nie można dostać tak długo aż zbierze ze trzy źródła. Czasem wystarczy jedno (555) znane i decyzję podejmuje sam. Z 3 ofertami dzwoni, podjeżdżam i wymieniamy poglądy na temat czy to marek, firm importujących czy też już konkretnych części które doszły(dealerzy wiedzą że dobrać coś do tego Galanta to trzeba czasem obejrzeć na żywca, przymierzyć, pokrywają koszt transportu,a właściwie koleś wiezie tonę części to mu 1 wachacz nie zawadzi i wiadomo że będzie tylko 1, bo nikt nie jest takim szaleńcem by porywać się na utrzymywanie Galanta ). Wybieramy najlepszą część i w 90% jest to ta najdroższa. Jeśli żadna nie budzi zaufania, jadę na szrot. Mają tam Galanta z zawiechą w niezłym stanie. Niestety wiedzą o tym i sobie liczą odpowiednio. Nigdy nie zawiodłem się na żadnej części nieoryginalnej ani ze szrotu, spośród tych które wybraliśmy. Co do ceny to chłopak prędzej oleje zarobek firmy niż da mi o 1zł za wysoką cenę (ale sza ). Znamy się niemalże od urodzenia więc wiadomo jaki to jest układ Ciekawych świąt i układów takich jak ten Życzę Wszystkim!!!
Anonymous - 07-04-2007, 18:30
jest gites
Zbieżność ustawiona i tylko hulać
|
|
|