Pajero III - 3,2 DID brak mocy po wymianie pompy
Heilsberg - 28-11-2014, 22:00
Se poczytaj o tym JAS jacy to nie są idealni. Rzekłbym bardzo nie idealni.
http://forum.mitsumaniaki...t=89400&start=0
piotrulec - 01-12-2014, 12:05
zawiozłem mechanikowi fragment z manuala jak wyregulować podciśnienie, tą śrubą o której pisał zbyszekm2.
Wygląda na to że udało się usunąć usterkę, ale dziś rano zapalił się check i przełącza w tryb awaryjny.
Więc jest lepiej ale nie idealnie .....
Mój mechanik pasuje, więc muszę poszukać innego warsztatu, o JASie słyszałem wiele złego i wole nie korzystać z ich usług.
KrzysG - 01-12-2014, 19:27
Bedac w okolicach Warszawy, umowilem sie na wizyte w JAS bo auto nie mialo mocy, po podlaczeniu do komputera i jezdzie probnej okazalo sie ze byl problem ze szczelnoscia ukladu dolotowego. Faktycznie maja problem z terminowoscia bo szef ciagle cos zalatwia, ale chlopaki z warsztatu znaja sie na rzeczy. Jesli byc przy naprawie to nie powinno byc problemow.
Co do postu o gwarancji na pompe to dziwi mnie ich postawa, bo to nie oni regeneruja pompe i daja gwarancje.
Dodam ze wczwesniej Proftec z Miedzyrzecza tez usuwal ta usterke i wykonal regeneracje pompy i wtryskiwaczy za blisko 8 tys. zl i nic nie pomogl.
piotrulec - 02-12-2014, 12:45
odebrałem dziś auto od swojego mechanika, nie chciał nawet złotówki za czas jaki zmarnował przy moim aucie, stwierdził jedynie że go to przerosło i nie może znaleźć przyczyny.
Od razu pojechałem do JASa po 10min. teście kompa znaleźli uszkodzony czujnik podciśnienia, umówiłem się na czwartek na wymianę, przy okazji sprawdzili resztę, pompa i jej montaż zrobiony prawidłowo, wszystkie parametry pompy w normie.
Jestem bardzo ciekawy czy to już finał w usuwaniu usterek pajero
piotrulec - 09-12-2014, 08:41
wczoraj odebrałem auto z JASa kosztowało mnie to 780pln ale wszystko działą , musieli wymienić pamsensor i poprawić podciśnienia po poprzednim mechaniku, zamontowali mi też magnes neodymowy w baku do łapania opiłków i syfu.
Wracając jeszcze do komputera to po odłączeniu aku, na ekranie komputera mogę dokonać wyboru jaki mam silnik są 3 do wyboru dwa benzynowe i jeden diesla.
Ale i tak nie pokazuje zużycia paliwa, może przez zepsuty pływak w baku...
TangoKK - 09-12-2014, 16:08
piotrulec napisał/a: | wczoraj odebrałem auto z JASa kosztowało mnie to 780pln ale wszystko działą , musieli wymienić pamsensor i poprawić podciśnienia po poprzednim mechaniku, zamontowali mi też magnes neodymowy w baku do łapania opiłków i syfu.
Wracając jeszcze do komputera to po odłączeniu aku, na ekranie komputera mogę dokonać wyboru jaki mam silnik są 3 do wyboru dwa benzynowe i jeden diesla.
Ale i tak nie pokazuje zużycia paliwa, może przez zepsuty pływak w baku... |
No i nie będzie pokazywał zużycia bo tylko w benzynie działa ta funkcja
Hubeeert - 09-12-2014, 16:18
piotrulec napisał/a: | zamontowali mi też magnes neodymowy w baku do łapania opiłków i syfu. | Owszem łapie, ale nie wszystko a już na pewno nie rdzę w płynie.
Ostatnio był u mnie Forumowicz na oględziny PIII + wymianę filtra paliwa. Po rozcięciu niestety okazało się, że opiłki w miejscu przymocowania (przyłożenia) magnesu sie trzymają, ale na dnie filtra jest rdzawy szlam w którym też są duże kawałki...
Inwestycja w nowy zbiornik (jakikolwiek) jest w Waszym (właścicieli PIII) przypadku mocno wskazana.
Grzegorz76 - 09-12-2014, 19:30
Robiłem testy z opiłkami warstwy ochronnej zbiornika i niestety magnes ich nie przyciąga, te najmniejsze przebijają się nawet przez filtr paliwa.
Georg - 10-12-2014, 13:26
Hubeeert napisał/a: | na dnie filtra jest rdzawy szlam w którym też są duże kawałki... |
Potwierdzam - przy którejś wymianie filtra też to zauważyłem, Kawałki były tak duże, że na pewno nie mogły przeniknąć nieuszkodzonego papieru filtrującego. Any idea skąd się tam wzięły?
- Pozdrawiam
zbyszekm2 - 10-12-2014, 13:35
Dysponujemy badaniami dlaczego filtr nie zatrzymuje opiłków. Pęd paliwa jest tak duży, że drobne elementy metalowe (ostre) przebiją filtr bibułowy. (a takie są wszystkie filtr).
Georg - 10-12-2014, 19:16
zbyszekm2 napisał/a: | Dysponujemy badaniami dlaczego filtr nie zatrzymuje opiłków. Pęd paliwa jest tak duży, że drobne elementy metalowe (ostre) przebiją filtr bibułowy. (a takie są wszystkie filtr). |
To, co znalazłem w pierwszym, wstępnym filtrze raczej nie wyglądało na opiłki, to były rdzawe grudki i jakieś okruchy czegoś tam... Tylko jeden raz spotkałem się z czymś takim i co ciekawe - na pewno miało to związek z obecnością wody w filtrze.
- Pozdrawiam
bluecd - 11-12-2014, 19:38
199 kkm.
Przy wymianie filtra: rdzawa woda, kilo rdzy na dnie (w srodku filtra slad po magnesie)
/Dzieki uprzejmosci Mitsumaniaki-Wawa/
Georg - 12-12-2014, 13:40
bluecd napisał/a: | 199 kkm. |
Czy należy rozumieć, że dopiero po dwóch stówach, ktoś się zlitował nad autem i uwolnił go od tego filtra.
- Pozdrawiam
Hubeeert - 12-12-2014, 14:06
Georg napisał/a: | Czy należy rozumieć, że dopiero po dwóch stówach, ktoś się zlitował nad autem i uwolnił go od tego filtra. |
Nie, właściciel dba i wymienia filtr dużo częściej niż by należało, ale i tak obraz jest jak widać na zdjęciach. Zresztą wizyta już umówiona, zbiornik od Zbyszka lada moment dojdzie i będziemy działać
bluecd - 12-12-2014, 14:11
Georg napisał/a: | bluecd napisał/a: | 199 kkm. |
Czy należy rozumieć, że dopiero po dwóch stówach, ktoś się zlitował nad autem i uwolnił go od tego filtra.
- Pozdrawiam |
Eee, nieee )))
Filtr zmieniany 2x/rok plus magnes.
ALE w koncy zdecydowalem sie na wymiane zbiornika-po rozcieciu filtra.
/nienawidze tych finansowych strzalow w plecy-jeszcze przed swietami../
|
|
|