Śląskie - Dyskusja o śląskim OT na Śląskim
JCH - 19-11-2014, 17:10
mjsystem napisał/a: | OK. Wróćmy do tego, co było do końca sierpnia. Nikt tu nie będzie pisał. Nikt tu nie będzie zaglądał. | Pisz. Zaglądaj. Ale nie bij piany. Od mieszania herbata nie stanie się słodsza.
Sławek, Twój post musi zostać wyedytowany i niestety muszę Ci dać RB, by ktoś nie uznał, że są równi i równiejsi....
Seichan - 19-11-2014, 17:13
mjsystem napisał/a: | Nikt tu nie będzie pisał. Nikt tu nie będzie zaglądał. |
Amen.
JCH napisał/a: | Tak więc podsumowując posty zawierające jedynie powitanie czy pożegnanie będę przenoszone do kosza. |
tyku - 19-11-2014, 17:35
Pogoda na Śląsku się popsuła. Proponuję przenieść się do Małopolski, tam spokojnie, cichutko i bez zwrotów grzecznościowych
Uwex - 19-11-2014, 19:08
tyku napisał/a: | Pogoda na Śląsku się popsuła. |
wyraźnie ! I widać, że na niektórych działa to baaardzo źle- zrobili się zgryźliwi, złośliwi, aspołeczni, i.t.d (można sobie wybrać.) .
I tak się zastanawiam- co znaczy dopisek pod tematem :
¤ [OT Śląski]
z sensem i bez.
chyba zostało już tylko "bez".
apg2312 - 19-11-2014, 19:30
JCH napisał/a: | Od mieszania herbata nie stanie się słodsza |
I tu się mylisz Herbata jest słodka od mieszania, a cukier sypiemy po to, żeby wiedzieć kiedy przestać mieszać
A serio, to IMHO nie warto być świętszym od papieża, nieprawdaż ?
Dokładnie przeczytałem sobie Zasady Forum , i jakoś nie zauważyłem w nich niczego, co zabraniałoby się kilka razy dziennie witać, a wręcz przeciwnie (8.1)
Więc nie za bardzo rozumiem, cóż Cię tutaj aż tak bulwersuje ?
Oczywiście, możesz zastosować "podstawowy regulamin moderatora" (przyznaję, sam go czasami stosuję, oczywiście na innym forum)
pkt 1 Moderator ma zawsze rację
pkt 2 Jeśli moderator nie ma racji, patrz pkt 1
Ale nawet powyższe powinno być umotywowane regulaminem Forum.
JCH - 19-11-2014, 20:20
apg2312 napisał/a: | JCH napisał/a: | Od mieszania herbata nie stanie się słodsza | I tu się mylisz Herbata jest słodka od mieszania, a cukier sypiemy po to, żeby wiedzieć kiedy przestać mieszać | W takim razie pozostańmy przy swoich zwyczajach - jeśli chcę napić się słodkiej to i słodzę, i mieszam
apg2312 napisał/a: | Dokładnie przeczytałem sobie Zasady Forum , i jakoś nie zauważyłem w nich niczego, co zabraniałoby się kilka razy dziennie witać, a wręcz przeciwnie (8.1)
Więc nie za bardzo rozumiem, cóż Cię tutaj aż tak bulwersuje ? | Nie wszystko było, jest i będzie uregulowane. Oprócz naszego Regulaminu w necie obowiązuje tzw. netykieta, a to, co tu obserwuję to zwykły SPAM - nic lub niewiele wnoszące do życia posty.
Powtarzam - chcesz zrobić coś sensownego - zrób to z głową. Masz coś do powiedzenia - powiedz.
apg2312 napisał/a: | Ale nawet powyższe powinno być umotywowane regulaminem Forum. | Wystarczy, że będzie podyktowane zdrowym rozsądkiem.
tyku napisał/a: | Proponuję przenieść się do Małopolski, tam spokojnie, cichutko i bez zwrotów grzecznościowych | Dokładnie tak - bez zbędnych zwrotów grzecznościowych
Seichan - 19-11-2014, 20:34
Jacek, dopóki nie pojawiały się suche i nic nie wnoszące w Twojej opinii przywitania i pożegnania, Wasz region wymierał. Sam zobacz kiedy ten temat został utworzony.
Ja pojawiłam się na forum w 2010 r. i od tamten pory zrobiliśmy 10 OT. Spam? Bezsensowne gadanie? I CO Z TEGO? Ale zdobyliśmy od tego 2010 r. puchar za najliczniejszy spot, byliśmy w stanie zorganizować ogólnopolski zlot, mamy swoje wyjazdowe spoty regionalne, bez konieczności posiłkowania się MM z innych regionów, żeby zapełnić luki w zakwaterowaniu (proszę o nieodbieranie tego personalnie - wszystkich serdecznie zapraszam do Suśca ) Jesteśmy zgrani.
To samo zadziało się z Zachodniopomorskim. Też na początku tylko ja, Sylwia i chyba Jarek albo Andrzej z Lubelszczyzny tam pisaliśmy. A teraz? Mają to samo co my - puchar, organizację zlotu i super zgraną ekipę.
Chcieliśmy to samo zrobić tutaj. Do początkowego pisana mojego, Rafała, Sławka i Magdy, stopniowo dołączało się coraz więcej osób.
I tylko Tobie to się nie podoba.
Chcesz zabić region? Twoja wola, jesteś tu moderatorem. Ale to Ci nie daje władzy absolutnej, a to starasz się zrobić. Bo Tobie się coś nie podoba. Czy ktokolwiek z regionu Cię w tym poparł? Bo czytam i jakoś nie widzę szczerych oklasków dla Twojego działania. Wręcz przeciwnie.
Tylko się nie dziw, że region jest podzielony, nie ma zgrania i jest jak jest.
Zasłużyłam na RB za wycieczki personalne? Proszę uprzejmie, nie będę czuła urazy. Z całym szacunkiem i sympatią dla Ciebie Jacku - to co robisz jest błędne i bezzasadne.
Jaro1974 - 19-11-2014, 20:56
Jacku sorry ale ja też podzielę stronę Renaty i wszystkich tych którzy myślą tak jak ona. Pisanie choćby głupot w jakiś sposób spaja region i nie powiesz mi że tak nie jest bo jest. Udowodnione naukowo. Mamy wspólny język, wspólne tematy które właśnie niekiedy rodzą się w trakcie pisania tzw. spamu. Ja do niczego Cię nie będę namawiał, zrobisz jak uważasz. Ale mnie zawsze uczono że jeżeli kogoś zobaczysz to bez względu na to czy go znasz czy nie należy się przywitać. A że tu się nie widzimy to po prostu piszemy to suche "dzień dobry" z szacunku do drugiej osoby która to przeczyta. Masz prawo się z tym nie zgodzić ale mojego toku myślenia już nie zmienisz
Pazdrawliaju
JCH - 19-11-2014, 20:57
Renata,
masz oczywiście prawo do swojej opinii i swojej koncepcji jak ma wyglądać podforum regionalne. Ja mam nieco inną.
Czy ja komuś zabraniam pisać
Apeluję jedynie, proszę by darować sobie tę zbędną kurtuazję - masz coś do powiedzenia/napisania "na śląskim" - napisz. Ale daruj sobie samo "dzień dobry", bo skoro wielokrotnie zdarzało się, że nikt na nie nie odpowiadał to znaczy, że to nic nie wnosi do tematu.
Nie wchodzisz przecież na wszystkie podfora i nie piszesz tam codziennie "dzień dobry"? Tak jak i nie zaglądasz za każde drzwi w firmie/urzędzie/sklepie..... (wstaw cokolwiek), wchodzisz, mówisz "dzień dobry" i drzwi zamykasz.
Wchodzisz tylko tam gdzie masz coś do powiedzenia/załatwienia, witasz się i załatwiasz. Nieprawdaż
Seichan napisał/a: | Zasłużyłam na RB za wycieczki personalne? Proszę uprzejmie, nie będę czuła urazy. | Ależ kompletnie nie wiem, w którym momencie
Renata, dajże spokój Za kogo mnie masz?
BTW.... z tego co mi wiadomo, to ŚLĄSKIE też miało puchar za najliczniejszy spot. Bez 10 OT. Można? Można
Ale uwierz mi - nie zależy nam na kolejnym. Inaczej powiem, bo nie powinienem wypowiadać się za wszystkich - mnie nie zależy by "gonić tego króliczka" i licytować, kto więcej spotów, kto więcej OT, kto więcej "dzień dobry".....
.....
Jaro1974, bo jak odpowiadałem Renacie to dopisałeś posta.....
Ale w moim zawarta jest również odpowiedź dla Ciebie
apg2312 - 19-11-2014, 21:05
JCH napisał/a: | Renata,
masz oczywiście prawo do swojej opinii i swojej koncepcji jak ma wyglądać podforum regionalne. Ja mam nieco inną.
|
Tyle, że Twoja koncepcja się nie sprawdza. Ale przyznaję, że gdybym był na Twoim miejscu to też bym się upierał przy swoim zdaniu, byle tylko nie przyznać się do błędu...
JCH napisał/a: | Ale uwierz mi - nie zależy nam na kolejnym. Inaczej powiem, bo nie powinienem wypowiadać się za wszystkich - mnie nie zależy by "gonić tego króliczka" i licytować, kto więcej spotów, kto więcej OT, kto więcej "dzień dobry"..... |
Skoro Ci nie zależy, to po prostu olewaj wszystko, co się tutaj dzieje. Zrezygnuj z funkcji moderatora. Opuść Forum. I tak Ci przecież nie zależy...
Seichan - 19-11-2014, 21:05
JCH napisał/a: | masz oczywiście prawo do swojej opinii i swojej koncepcji jak ma wyglądać podforum regionalne. Ja mam nieco inną. |
I to dla mnie jest wystarczające.
Nie będę się wpychała z Twoje podforum regionalne i nie będę pisała, chyba że będę miała coś ważnego do powiedzenia. A widać - skoro mam 12k postów i to w większości spamowych, bo mechanik/specjalista ds. samochodów ze mnie żaden, nic mądrego do powiedzenia nie mam w 99% przypadków. 1% stanowią kwestie prawne
Zatem - powodzenia i niech region się kręci w/g koncepcji moderatora
A chętnych do "spamowania" -> czytaj: przywitania się, rozmowy, mniej lub bardziej mądrych tekstów, zapraszam na Lubelszczyznę
Jaro1974 - 19-11-2014, 21:15
Jacku doczytałem Ale powiem Ci że czasami trzeba być elastycznym w niektórych tematach z zaznaczeniem "niektórych". Masz rację pisząc że jak idziesz do urzędu to nie otwierasz wszystkich drzwi i nie mówisz dzień dobry żeby tylko powiedzieć. I dalej nie wiem co mam napisać więc zaprzestanę na tym.
JCH - 19-11-2014, 21:21
Renata, wybierasz z treści mojego posta to, co dla Ciebie wygodne. Nie odnosisz się do meritum Można i tak
apg2312 napisał/a: | Ale przyznaję, że gdybym był na Twoim miejscu to też bym się upierał przy swoim zdaniu, byle tylko nie przyznać się do błędu...
| I vice versa....
Wiesz co.... widzę, że krótko jesteś na Forum, mało o mnie wiesz, nie znamy się osobiście więc racz przyjąć do wiadomości, że zanim jeszcze się pojawiłeś to Forum i Region Śląski funkcjonował - raz lepiej, raz gorzej - taka jest kolej rzeczy.
Zrezygnować z funkcji Moderatora potrafię, bo już raz to zrobiłem. Zaś nie Ty będziesz sugerował czy mam opuścić Forum.
I proponuję trochę "poluzować warkocze" lub gumkę w majtkach (nie wiem co tam Cie uwiera ) - Forum to nie sprawa życia czy śmierci. No chyba, że zamierzacie się ciąć Ale widzę, że jednak nie
Seichan - 19-11-2014, 21:26
Spoko Jacku
Clue moich ostatnich wypowiedzi jest jedno - powodzenia dla Ciebie i regionu Nie będę się wytrącała i kwestionowała Twoich rozwiązań
Od tego są Ślązacy
JCH - 19-11-2014, 21:29
Jaro1974 napisał/a: | Ale powiem Ci że czasami trzeba być elastycznym w niektórych tematach z zaznaczeniem "niektórych". | Jak dobrze wiesz to pojęcie winno działać w obie strony Jaro1974 napisał/a: | I dalej nie wiem co mam napisać..... | No właśnie
A sprawa jest banalnie prosta - cokolwiek - jeśli tylko masz na to ochotę
Ja mam świadomość, że połowę ludzi w tym momencie zniechęciłem, druga połowa ma to w
Zobaczymy czy celem było ożywienie regionu, czy po prostu łatwiej obrazić się i zabrać z zabawkami do innej piaskownicy
|
|
|