To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Biały dym lub para do czasu

xluki - 26-11-2014, 17:58

W GDI głowica jest w 2 częściach. Żeby wymienić tą nieszczęsną uszczelkę, której uszkodzenie skutkuje zalewaniem olejem świec, musiał zdjąć tą półówkę głowicy. :roll:
plecho1 - 26-11-2014, 18:02

Więc tak do końca źle nie postąpił wymieniając tę uszczelkę odpowiedzialną za olej w gniazdach świec, szkoda tylko, że o takim fakcie nie poinformował właściciela auta tylko sam się porządził. Tak jak już wcześniej pisałem, czy to wina uszczelki może wyjaśnić prosty test na zawartość CO2 w płynie chłodniczym.
hantom - 26-11-2014, 18:25

plecho1 napisał/a:
Więc tak do końca źle nie postąpił wymieniając tę uszczelkę odpowiedzialną za olej w gniazdach świec, szkoda tylko, że o takim fakcie nie poinformował właściciela auta tylko sam się porządził. Tak jak już wcześniej pisałem, czy to wina uszczelki może wyjaśnić prosty test na zawartość CO2 w płynie chłodniczym.

W sobotę pojadę do zoologicznego i kupię ten tester. Wtedy będzie coś wiadomo. Na razie mogę Ci tylko za rady podziękować.

plecho1 - 26-11-2014, 18:42

Nie ma za co, korek od wina trzeba dokładnie dopasować do otworu w chłodnicy aby korek siedział szczelnie aby ciśnienie uciekało jedynie przez rurkę od wina z płynem - testem. Jak będzie CO2, to płyn - test nalany do rurki powinien się odpowiednio zabarwić.