To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III GEN Techniczne - Personalizacja ustawień

Bartek - 05-12-2014, 10:55

Aż sprawdzę, czy znajdę najczęściej używane 3 słowa na świecie :D
Jaad - 19-12-2014, 19:39

Obiecałem i się wywiązuję. Byłem w ASO i podłączono mnie do urządzenia. Bardzo miły i fachowy pracownik przeskanował możliwości i wspólnie zastanawialiśmy się nad celowością zmian. Niestety, moja wersja Intense nie oferuje szerokiej gamy interesujących możliwości.
Praktycznie tylko aktywowaliśmy automatyczne odryglowanie wszystkich zamków po wyłączeniu silnika/wyjęciu kluczyka.
Niestety, ani automatycznego ryglowania, ani np. automatycznego domykania szyb po zamknięciu z pilota nie można ustawić w moim Outku. Zastanawiałem sie nad automatycznym włączeniem wycieraczki tylnej szyby przy wrzuceniu wstecznego, ale zrezygnowałem (przecież nie zawsze pada). Info o kończącym się płynie w spryskiwaczu jest out of question, bo nie ma czujnika przy pojemniku.

trooper - 19-12-2014, 20:19

Jaad napisał/a:
Info o kończącym się płynie w spryskiwaczu jest out of question, bo nie ma czujnika przy pojemniku.

Ale gdyby taki czujnik zamontować to opcja w kompie jest czy trzeba ją stworzyć od podstaw :?:

Jaad - 19-12-2014, 20:25

trooper napisał/a:
Jaad napisał/a:
Info o kończącym się płynie w spryskiwaczu jest out of question, bo nie ma czujnika przy pojemniku.

Ale gdyby taki czujnik zamontować to opcja w kompie jest czy trzeba ją stworzyć od podstaw :?:

Nie drążyłem tematu po informacji o braku czujnika. Na 99% nie było takiej opcji w menu.

[ Dodano: 20-12-2014, 12:39 ]
Jeszcze jedna ciekawostka trochę off topic -- jak zamknąć samochód kiedy pilot nie działa. Otóż klucz zamyka tylko drzwi kierowcy czyli nie działa na zasadzie centralnego zamka. Zamknięcie ręczne wszystkich drzwi od wewnątrz i zamknięcie drzwi kierowcy kluczem jest OK, ale ciągle pozostawia niezabezpieczony bagażnik. Aby zamknąć wszystko należy wcisnąć przycisk ryglowania całego samochodu (na drzwiach z lewej strony kierowcy), wysiąść np. drzwiami pasażera i zatrzasnąć je po uprzednim "zamknięciu od wewnątrz". Jedyny minus to taki, iż trzeba pamiętać o nie zostawieniu kluczyków w środku.

_tm_ - 20-12-2014, 20:50

Jaad napisał/a:
Obiecałem i się wywiązuję. Byłem w ASO i podłączono mnie do urządzenia. Bardzo miły i fachowy pracownik przeskanował możliwości i wspólnie zastanawialiśmy się nad celowością zmian. Niestety, moja wersja Intense nie oferuje szerokiej gamy interesujących możliwości.

Masz Intense, czy Intense+ ?

Jaad - 20-12-2014, 21:53

_tm_ napisał/a:
Jaad napisał/a:

Intense. Bez tego idiotycznego subwoofera. Celowo.

_tm_ - 20-12-2014, 22:04

Jaad napisał/a:
_tm_ napisał/a:
Jaad napisał/a:

Intense. Bez tego idiotycznego subwoofera. Celowo.

Intense+ to nie tylko subwoofer, ale jak celowo to ok :)

rezon - 21-12-2014, 11:02

także bez np. ksenonów, a to był dla mnie główny powód zakupu kiedyś +
mitsu00 - 27-12-2014, 15:29

Jaad napisał/a:
Niestety, ani automatycznego ryglowania, ani np. automatycznego domykania szyb po zamknięciu z pilota nie można ustawić w moim Outku.
Nie tylko w wersji ktora posiadasz, ale wogole Mitsubishi nie przewidzialo tych funkcji w autach na rynek europejski. Dotyczy to OII, OIII, Lancerow, ASX czy Pajero.
Karpie - 07-09-2015, 18:17

Ktoś wie może czy jest możliwe ustawienia automatycznego zapalania się świateł mijania przy włączonych wycieraczkach? W samochodach grupy VW da się coś takiego aktywować i moim zdaniem jest to bardzo wygodne.
Grimm - 07-09-2015, 19:03

To chyba czujnik zmierzchu? Manetka na "Auto" i wszystko
Karpie - 07-09-2015, 19:09

To już mam ;)
Ale według prawa trzeba jeździć na światłach mijania w przypadku opadów, a tego czujnik zmierzchu nie wykrywa.

tyku - 07-09-2015, 19:43

mitsu00 napisał/a:
Jaad napisał/a:
Niestety, ani automatycznego ryglowania, ani np. automatycznego domykania szyb po zamknięciu z pilota nie można ustawić w moim Outku.
Nie tylko w wersji ktora posiadasz, ale wogole Mitsubishi nie przewidzialo tych funkcji w autach na rynek europejski. Dotyczy to OII, OIII, Lancerow, ASX czy Pajero.

No jak nie ma, jak jest w moim lancerku. :wink:

tokyo - 15-09-2015, 00:10

Witam
W mozna to aktywowac testerem serwisowym MUT3
Pozdrawiam

Jaad - 15-09-2015, 15:32

No to albo mnie okłamał ten miły pan w serwisie, albo nie byłem podpięty pod właściwe urządzenie. Powtarzam, ani automatycznego ryglowania, ani automatycznego domykania szyb nie ustawiliśmy z braku opcji (Outlander III 2,2 DiD Intense).