Outlander III GEN Techniczne - Personalizacja ustawień
Bartek - 05-12-2014, 10:55
Aż sprawdzę, czy znajdę najczęściej używane 3 słowa na świecie
Jaad - 19-12-2014, 19:39
Obiecałem i się wywiązuję. Byłem w ASO i podłączono mnie do urządzenia. Bardzo miły i fachowy pracownik przeskanował możliwości i wspólnie zastanawialiśmy się nad celowością zmian. Niestety, moja wersja Intense nie oferuje szerokiej gamy interesujących możliwości.
Praktycznie tylko aktywowaliśmy automatyczne odryglowanie wszystkich zamków po wyłączeniu silnika/wyjęciu kluczyka.
Niestety, ani automatycznego ryglowania, ani np. automatycznego domykania szyb po zamknięciu z pilota nie można ustawić w moim Outku. Zastanawiałem sie nad automatycznym włączeniem wycieraczki tylnej szyby przy wrzuceniu wstecznego, ale zrezygnowałem (przecież nie zawsze pada). Info o kończącym się płynie w spryskiwaczu jest out of question, bo nie ma czujnika przy pojemniku.
trooper - 19-12-2014, 20:19
Jaad napisał/a: | Info o kończącym się płynie w spryskiwaczu jest out of question, bo nie ma czujnika przy pojemniku. |
Ale gdyby taki czujnik zamontować to opcja w kompie jest czy trzeba ją stworzyć od podstaw
Jaad - 19-12-2014, 20:25
trooper napisał/a: | Jaad napisał/a: | Info o kończącym się płynie w spryskiwaczu jest out of question, bo nie ma czujnika przy pojemniku. |
Ale gdyby taki czujnik zamontować to opcja w kompie jest czy trzeba ją stworzyć od podstaw |
Nie drążyłem tematu po informacji o braku czujnika. Na 99% nie było takiej opcji w menu.
[ Dodano: 20-12-2014, 12:39 ]
Jeszcze jedna ciekawostka trochę off topic -- jak zamknąć samochód kiedy pilot nie działa. Otóż klucz zamyka tylko drzwi kierowcy czyli nie działa na zasadzie centralnego zamka. Zamknięcie ręczne wszystkich drzwi od wewnątrz i zamknięcie drzwi kierowcy kluczem jest OK, ale ciągle pozostawia niezabezpieczony bagażnik. Aby zamknąć wszystko należy wcisnąć przycisk ryglowania całego samochodu (na drzwiach z lewej strony kierowcy), wysiąść np. drzwiami pasażera i zatrzasnąć je po uprzednim "zamknięciu od wewnątrz". Jedyny minus to taki, iż trzeba pamiętać o nie zostawieniu kluczyków w środku.
_tm_ - 20-12-2014, 20:50
Jaad napisał/a: | Obiecałem i się wywiązuję. Byłem w ASO i podłączono mnie do urządzenia. Bardzo miły i fachowy pracownik przeskanował możliwości i wspólnie zastanawialiśmy się nad celowością zmian. Niestety, moja wersja Intense nie oferuje szerokiej gamy interesujących możliwości. |
Masz Intense, czy Intense+ ?
Jaad - 20-12-2014, 21:53
_tm_ napisał/a: | Jaad napisał/a: | Obiecałem i się wywiązuję. Byłem w ASO i podłączono mnie do urządzenia. Bardzo miły i fachowy pracownik przeskanował możliwości i wspólnie zastanawialiśmy się nad celowością zmian. Niestety, moja wersja Intense nie oferuje szerokiej gamy interesujących możliwości. |
Masz Intense, czy Intense+ ? |
Intense. Bez tego idiotycznego subwoofera. Celowo.
_tm_ - 20-12-2014, 22:04
Jaad napisał/a: | _tm_ napisał/a: | Jaad napisał/a: | Obiecałem i się wywiązuję. Byłem w ASO i podłączono mnie do urządzenia. Bardzo miły i fachowy pracownik przeskanował możliwości i wspólnie zastanawialiśmy się nad celowością zmian. Niestety, moja wersja Intense nie oferuje szerokiej gamy interesujących możliwości. |
Masz Intense, czy Intense+ ? |
Intense. Bez tego idiotycznego subwoofera. Celowo. |
Intense+ to nie tylko subwoofer, ale jak celowo to ok
rezon - 21-12-2014, 11:02
także bez np. ksenonów, a to był dla mnie główny powód zakupu kiedyś +
mitsu00 - 27-12-2014, 15:29
Jaad napisał/a: | Niestety, ani automatycznego ryglowania, ani np. automatycznego domykania szyb po zamknięciu z pilota nie można ustawić w moim Outku. | Nie tylko w wersji ktora posiadasz, ale wogole Mitsubishi nie przewidzialo tych funkcji w autach na rynek europejski. Dotyczy to OII, OIII, Lancerow, ASX czy Pajero.
Karpie - 07-09-2015, 18:17
Ktoś wie może czy jest możliwe ustawienia automatycznego zapalania się świateł mijania przy włączonych wycieraczkach? W samochodach grupy VW da się coś takiego aktywować i moim zdaniem jest to bardzo wygodne.
Grimm - 07-09-2015, 19:03
To chyba czujnik zmierzchu? Manetka na "Auto" i wszystko
Karpie - 07-09-2015, 19:09
To już mam
Ale według prawa trzeba jeździć na światłach mijania w przypadku opadów, a tego czujnik zmierzchu nie wykrywa.
tyku - 07-09-2015, 19:43
mitsu00 napisał/a: | Jaad napisał/a:
Niestety, ani automatycznego ryglowania, ani np. automatycznego domykania szyb po zamknięciu z pilota nie można ustawić w moim Outku.
Nie tylko w wersji ktora posiadasz, ale wogole Mitsubishi nie przewidzialo tych funkcji w autach na rynek europejski. Dotyczy to OII, OIII, Lancerow, ASX czy Pajero. |
No jak nie ma, jak jest w moim lancerku.
tokyo - 15-09-2015, 00:10
Witam
W mozna to aktywowac testerem serwisowym MUT3
Pozdrawiam
Jaad - 15-09-2015, 15:32
No to albo mnie okłamał ten miły pan w serwisie, albo nie byłem podpięty pod właściwe urządzenie. Powtarzam, ani automatycznego ryglowania, ani automatycznego domykania szyb nie ustawiliśmy z braku opcji (Outlander III 2,2 DiD Intense).
|
|
|