To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - czy to akumulator?czy może coś innego?

rezon - 16-12-2014, 17:03

diament20 napisał/a:
YUASA Silver YBX 5335 95Ah/830A myślę że jest to dobra opcja
co do marki to nie wypowiem się, bo nie pamiętam jaki miałem w Outku, ale nie było z nim problemów. A co do 95Ah/830A - to nie jest dobra opcja, to BARDZO dobra opcja :) Niech Ci kręci w największe mrozy :)
mitsu00 - 16-12-2014, 17:40

Yuasa i Matsushita ida na ori montaz.
diament20 - 18-12-2014, 01:09

DZIĘKI !!! :occasion5:
plecho1 - 18-12-2014, 09:28

Tylko te na pierwszy montaż nie maja nic wspólnego z tymi sprzedawanymi w sklepach.
mitsu00 - 18-12-2014, 11:51

plecho1 napisał/a:
Tylko te na pierwszy montaż nie maja nic wspólnego z tymi sprzedawanymi w sklepach.
Jasne.... Maja logo Mitsubishi :mrgreen: Pozatym identyczne parametry.
plecho1 - 18-12-2014, 11:55

Podobnie jest z amortyzatorami, te na pierwszy montaż też są lepsze od niby takich samych sprzedawanych w sklepach.
rezon - 18-12-2014, 12:19

akurat przestawiają sobie linie produkcyjne, żeby produkować gorsze ;) Przyczyna ew. szybszego padania amorków jest prosta - współpracują z wypracowanymi wieloma innymi elementami a i montaż to nie to samo co na zautomatyzowanej i oprzyrządowanej linii produkcyjnej.
Bartek - 18-12-2014, 13:39

rezon napisał/a:
akurat przestawiają sobie linie produkcyjne, żeby produkować gorsze

Dokładnie tak jest opiszę Ci swój własny przypadek z Galanta E33 - tarcza sprzęgłowa AISIN na pierwszy montaż to zupełnie inna tarcza niż AISIN dedykowany do danego auta w sklepie - różni się wszystko, a przede wszystkim sposób tłumienia wibracji - oryginał 5 podwójnych sprężyn, dedykowany zamiennik - 4 pojedyncze..... trwałość oryginału >150 000 km, zamiennika (wymienionego z dociskiem i planowaniem zamachu) <15 000 km

mitsu00 - 18-12-2014, 13:48

Bartek napisał/a:
rezon napisał/a:
akurat przestawiają sobie linie produkcyjne, żeby produkować gorsze

Dokładnie tak jest opiszę Ci swój własny przypadek z Galanta E33 - tarcza sprzęgłowa AISIN na pierwszy montaż to zupełnie inna tarcza niż AISIN dedykowany do danego auta w sklepie - różni się wszystko, a przede wszystkim sposób tłumienia wibracji - oryginał 5 podwójnych sprężyn, dedykowany zamiennik - 4 pojedyncze..... trwałość oryginału >150 000 km, zamiennika (wymienionego z dociskiem i planowaniem zamachu) <15 000 km

Zaraz, zaraz....... Piszecie o czesciach OEM, czy OE? Bo jesli te 2gie to sie zgadzam, bo to dedykowany zamiennik, OEM to czesc oryginalna.

rezon - 18-12-2014, 17:34

Bartek napisał/a:
1. Miały zupełnie inną konstrukcję, więc trudno je porównać. Prawie na pewno nie miały tego samego numeru części tylko zupełnie inny. Nieraz stosowałem części identyczne z OEM tych samych producentów i jakoś nie widziałem różnicy w trwałości. Czasami była większa, czasami mniejsza niż zamontowanych w fabryce, ale na pewno nie było różnic 10x, a ceny po za ASO znacznie niższe, co w przypadku Mitsu ma szczególnie istotne znaczenie.
lexus - 01-02-2015, 14:06

J a właśnie zmieniłem aku ,na ten z intercas na 100ah stary wytrzymał 7,5 roku ale auto zawsze garażowane i rozruch przy 13 st c więc może wcześniej już by padł gdyby był na zewnątrz