Nasze Miśki - FTO kot........ :)
Heavy1155 - 16-01-2015, 12:48
warczy pieknie!!! a i fajna chmurke wypierdzial przy 2gim revie.
kiedy zobaczymy ja na drodze?
brccrx - 17-01-2015, 20:00
Bog jeden wie haha, tak czy siak powoli ale postepy jakies sa!
Zamontowany wskaznik cisnienia oleju i doladowania w fabryczne miejsce montazu wskaznika ladowania akumulatora i zegarka:
http://s1303.photobucket....rey71a.mp4.html
Heavy1155 - 17-01-2015, 20:47
klasa! bardzo fajnie. a kable wpiales w wiazke czy osobno pusciles?
piorunGSR - 17-01-2015, 22:35
Seb jakie powinny byc wskazania czujnika ciśnienia oleju na jałowym i pod obciążeniem?? W Psi please!?!
brccrx - 17-01-2015, 23:03
Heavy1155 napisał/a: | klasa! bardzo fajnie. a kable wpiales w wiazke czy osobno pusciles? |
Dzieki!
Wykorzystalem wiazke czesciowo, kabelek od czujnika oleju fabrycznego teraz podpiety jest do czujnika z wyswietlaniem wiec kontrolka oleju zniknela z zegarow. Jeden kabelek musialem dodac i jeszcze jeden bede musial.
Piotrek, o GSR-a pytasz?
piorunGSR - 17-01-2015, 23:05
Dawaj wartości mistrzu
brccrx - 17-01-2015, 23:23
Zielonego pojecia nie mam o jaki silnik pytasz......wklep w googla albo na Mivec NZ poszukaj do 4g93 jezeli o to pytasz lub optymalne wartosci do TD04 wolne obroty i wyzsze.
mkm - 18-01-2015, 18:36
Albo zakończy się nabijanie postów, albo tematy wylecą - dotyczy to wszystkich trzech kont.
brccrx - 18-01-2015, 20:16
Rozwijamy zagadnienie cisnienia oleju (jak nie zauwazyles zamontowalem miedzy innymi czujnik oleju z wyswietlaniem) wiec co sie czepiasz, jak zwiazku z tematem nie widzisz to przeczytaj posty jeszcze raz, sam posty nabijasz jakimis dziwnymi komentarzami w ktorych nie wiem czego sie czepiasz, leczysz jakies kompleksy moze bo widze ze nas 3 Ci jakos tak zawadza?!
Nikt z moderacji jeszcze problemu nie zglaszal........
Jak ktos sie o cos pyta to grzecznie odpowiadam!
Pozdrawiam.
Edit:
Wlasnie zauwazylem ze Ty tutaj jestes moderatorem w tym dziale. Wybacz ale ja sie winy swojej nie dopatrzylem.
brccrx - 19-01-2015, 00:15
Kilka zmian w wiazce sondy lambda poniewaz zdecydowalem sie urzyc sondy z FTO, musialem przerobic kostke bo jest inna.
Na zdjeciu sonda z 1.6 mivec, taka sama kostka jak z 1.3, kolory kabli inne, ale podlaczenie identyczne:
Kabelki sondy z FTO takie same kolory jak z 1.6
Udalo mi sie rowniez poprowadzic wiazke do Lambdy szerokopasmowej dzieki ktorej pomiar spalania mieszanki paliwa jest dokladniejszy w czasie rzeczywistym:
Na zdjeciu trzymam wyswietlacz w rece, musze znalezc gdzies miejsce zeby ja wcisnac.
brccrx - 23-01-2015, 14:05
Przyszedl czas na montaz podswietlenia zegarow ze zmiana kolorow z pilota
Kilka zdjec i filmik:
http://youtu.be/DGAe8qjPrYs
tresorex - 24-01-2015, 17:55
Biały najlepiej wygląda
brccrx - 30-01-2015, 11:57
Wszystko idzie zgodnie z planem,
http://youtu.be/MMmZNit6gsg
niedlugo jazda testowa
brccrx - 28-02-2015, 15:21
Kilka jazd testowych za nami, okazalo sie ze olej byl wymieszany z bezyna i na tyle zadki ze przedostawal sie przez pierscienie lub uszczelki w turbo i po dobrym rozgrzaniu samochod kopcil/smierdzial przepalanym olejem. Szkoda bo dopiero co byl nowy.
Po wymianie oleju problem znikl, jednak musze sie rozejzec za olejem 20w50 lub dac chlodnice oleju, jeszcze zobaczymy.
Mapa ulozona i dziala calkiem dobrze jednakze gdy tylko boost przekroczy 0.1 bar komputer odcina paliwo.
Komponenty zeby zmontowac regulowany "fuel cut deffender" (zielonego pojecia jak to sie nazywa po Polsku nie mam ) zamowione i powinny w przyszlym tygodniu przyjsc.
Jak zacznie sie wpychanie 0.4 bar to wtryski wymienie na wieksze i cala mape paliwa oblicze na nowo.
Pomimo ze jeszcze nie ma dobrego doladowania to roznice czuc, calkiem dobrze sie juz rozpedza jak na 4g13
brccrx - 03-03-2015, 01:05
Dzisiaj po raz pierwszy odwazylem sie przycisnac i silnik dostal 0.5 bar i jest lipa......
Jak turbo "laduje" doladowanie to idzie jak burza, jak tylko przekroczy 0.1-0.2 bar to jest jakby spadek mocy.
Ma ktos jakis pomysl? Waste gate ustawiony za "lekko"? Moze BOV za "miekko"?
Pare zdjec zeby post tak lyso nie wygladal
Odpicowany pojemnik na plyn wspomagania:
I koreczek
I wiatraczek
Dzis rano przyszly elementy do poskladania eliminatora pozytywnego cisnienia wykrywanego przez map sensor:
Poskladane i zapakowane wyglada tak;
|
|
|