To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - Lancer 2.0 rzęzi tylko przy 2-2.500 obrotów

cobretti - 20-05-2015, 23:27

Hornet napisał/a:
kucharzleon napisał/a:
ale mam jeszcze jeden problem pilot centralnego zamka otwiera i zamyka wszystkie drzwi oprócz kierowcy co może być

A przy odpalaniu samochodu zamykają Ci się wszystkie drzwi ?

Kolego bądź hojniejszy w szczegóły, można zrobić tak aby drzwi się zamykał po odpaleniu fury na fabrycznym cz?

Hornet - 21-05-2015, 13:44

cobretti napisał/a:
Kolego bądź hojniejszy w szczegóły, można zrobić tak aby drzwi się zamykał po odpaleniu fury na fabrycznym cz?

To jest dobre pytanie. Nie wiem czy mój centralny jest fabryczny, ale u mnie po przekręceniu kluczyka, jeszcze przed odpaleniem samochodu, automatycznie zamykają się wszystkie drzwi. Nie dzieje się tak w przypadku jak któreś z drzwi są otwarte.

krzychu - 21-05-2015, 17:56

To raczej funkcja alarmu..
Hornet - 21-05-2015, 18:44

krzychu napisał/a:
To raczej funkcja alarmu..

Możliwe. Takiego go kupiłem i nie wiem co za co odpowiada. Myślałem, że to standard.

plecho1 - 21-05-2015, 19:24

Da się to dorobić, koszt części to około 70 - 100zł. Można też poszukać sterownika centralnego zamka z taką funkcją i go dodatkowo podpiąć pod oryginalny centralny.
cobretti - 22-05-2015, 11:09

Kolego Hornet a jakiego masz pilota?
Hornet - 22-05-2015, 15:45

Coś w ten deseń, tylko guziki innego kształtu:
http://forum.autokacik.pl...23449-pilot.JPG

cobretti - 23-05-2015, 11:29

"nerka" podobny miałem w infrrno alarmie, tak więc dokładny masz alarm bądź sam serownik CZ.
picek - 11-07-2015, 03:22

Witam.
Mam problem podobny do kolegi, gdy chodzi o głośną pracę silnika.
Lancer 2.0 z 2005r., wymieniłem silnik. Wszystko działa ok. poza jednym "szczegółem"- w zakresie obrotów od 3500 - 4500 jest bardzo hałaśliwy, powyżej tych obrotów hałas zanika.
Co może być przyczyną? Czuć też bardzo słabe ale jednak drżenie przenoszone na kierownicę lub drążek zmiany biegów.
Pomóżcie.
Z góry dziękuję.

krzychu - 11-07-2015, 08:27

Wałek balansowy?
picek - 11-07-2015, 10:43

tzn.? Nie znam się na tym. Rozumiem że wałek balansowy jest elementem silnika. Co jest wtedy nie tak z tym wałkiem? Zastanawiam się czy nie jest to kwestia regulacji rozrządu?
krzychu - 11-07-2015, 12:24

Dlaczego wymieniałeś silnik? Czy jak wymieniałeś to był wymieniany rozrząd?

Co do samego wałka to było wałkowane dziesiątki razy. Mechanicy w większości nie potrafią ustawić ukrytego wałka balansowego. Co powoduje głośniejszą pracę i wibracje w niektórych zakresach obrotów. Należy taki wałek albo ustawić grawitacyjnie albo zablokować czymś wsadzonym z boku bloku po wykręceniu odpowiedniej śrubki (pod kolektorem wydechowym). Wszystko w menualu lub na forum tym lub w dziale warsztat. Poszukaj szybko znajdziesz.

Tutaj wersja grawitacyjna:
https://www.youtube.com/watch?v=1NUBy-Q3djg

W skrócie są 3 ustawienia ale tylko w jednym wałek sam dąży do ustawienia się na znaki.

picek - 11-07-2015, 15:33

Z wymianą silnika była długa historia. Najpierw spiekło mi pierścienia na tłokach (170 tys. km na gazie) a całość przebiegu 230 tys. Mechanik (do niczego) zrobił co trzeba ale źle złożył panewki, które po 6 tys. wysiadły, nie chciałem już reanimować tego silnika, więc wstawiłem inny używany (miał wydruk kompresji w granicach 14) i teraz hałasuje w granicach 3500-4500 obr., przy czym nie ma spadku mocy, czy nierównej pracy. Czy złe ustawienie tego wałka daje jeszcze jakieś inne objawy?
Rozumiem, że pozycję wałka balansowego ustawia się przy zdjętym rozrządzie?

robertdg - 11-07-2015, 15:41

Wygląda na błednie ustawiony rozrząd, trzeba zdemontowac osłony i sprawdzić markery względem położenia wałka balansowego
picek - 14-07-2015, 13:55

Właśnie do tego się przybieram, tylko jeszcze czy niewłaściwe ustawienie rozrządu nie objawiałoby się jakimś spadkiem mocy lub nierówną pracą?
Silnik teraz po wymianie lekko drży na wolnych obrotach, a tego nie było przy starym silniku.
Wkurzające to jest, bo może być to pierdoła, a może mi gdzieś na trasie po prostu stanąć...