Chcę kupić Lancera! - Sprowadzenie Mitsubishi Lancera z USA
brylekVFR - 12-01-2015, 14:59
Misiek napisał/a: | silnik 1,8 co jest o wiele gorsze od 2,0 |
a dlaczego jeśli mogę wiedzieć?
Misiek :) - 12-01-2015, 15:07
krzyjaw66 napisał/a: | Ale lakier wygląda solidnie |
fakt, wygląda...
krzyjaw66 napisał/a: | latem wogóle się nie brudzi |
W Polsce jest inaczej...
Może na USA są inne lakiery... w w EU są chyba z plasteliny...
fargo - 12-01-2015, 15:19
Ja nie zmieniałem przednich lamp i nie było do tej pory żadnego problemu na przeglądach
krzyjaw66 - 12-01-2015, 15:42
Choć pewnie bezpieczniej zmienić te lampy przednie. Ciekawe gdzie można znaleźć zamienniki i czy wszystkie pasują do Lancera ES? Szukać po nr VIN, czy wystarczy wersja auta?
Faktycznie, w czym silnik 2,0 jest lepszy od 1,8? I czy nie ma problemu go serwisować w PL?
To prawda, jeździ on dobrze, zwłaszcza przy automacie.
tyku - 12-01-2015, 15:58
krzyjaw66 napisał/a: | Z osłoną też jest wszystko OK. | Osłona chłodnicy(czarna, od góry, widoczna po otworzeniu maski) była ściągana i została źle założona. Koledzy z forum potwierdzą , jak nie to
krzyjaw66 napisał/a: | Ale lakier wygląda solidnie. | - Jak był ze trzy razy malowany każdy element.
krzyjaw66 napisał/a: | kolor długo się nie utrzyma | - Jak się dba o lakier to się utrzyma.
krzyjaw66 - 12-01-2015, 17:32
tyku, spostrzegawczy jesteś. Fakt, osłona została nie do końca dobrze założona ale juz jest OK, bo to stare fotki, zaraz po kupnie autka. Jeszcze na "temporary plates". Tu jak kupujesz auto od dealera to on drukuje tablice u siebie i od tego momentu masz 30 dni na rejestrację samochodu w tutejszym wydziale komunikacji. Musisz tylko przed wyjazdem od dealera ubezpieczyć auto ale to się robi szybko, telefonicznie. I gotowe, wyjeżdzasz i cieszysz się jazdą.
Wracając do osłony to była ostatnio też zdejmowana, bo była dwa m-ce temu akcja serwisowa w tym modelu - wymiany paska klinowego i ew. pompy wodnej, co też autoryzowany serwis Mitsubishi http://www.ourismanmitsubishi.com/index.htm. nieodpłatnie wymienił.
Czy w PL też wzywali do serwisu? BTW, serwis w USA wygląda bardzo podobnie do nas, poziom obsługi klienta wcale nie jest lepszy.
robertdg - 12-01-2015, 18:12
krzyjaw66 napisał/a: | gdzie można znaleźć te zamienniki? | Jakikolwiek sklep ze specjalizacja w częsciach blacharskich czy tez częsciach do aut japońskich, jezeli chodzi o internet to na allegro.pl
tyku - 12-01-2015, 18:23
krzyjaw66 napisał/a: | Czy w PL też wzywali do serwisu? BTW, serwis w USA wygląda bardzo podobnie do nas, poziom obsługi klienta wcale nie jest lepszy. |
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=36850
Tak na poważnie, to zacznij czytać dział Lancera:
http://forum.mitsumaniaki.pl/index.php?c=48
W kwestii sprowadzenia Lancera do Polski już się wypowiedziałem.
krzyjaw66 - 12-01-2015, 19:09
tyku, tak, zaczynam czytać, Dobre miejsce. Dzięki za podpowiedź.
Bartekkita - 12-01-2015, 21:36
krzyjaw66, żeby Ci się ktoś przyczepił do przednich lamp to naprawdę musi być służbista. Mamy w domu 3 "amerykańce"(odpowiedni 19, 11 i 2 lata) i nigdy nie było z tym problemów. Powiem więcej amerykańskie lampy oświetlają drogę o wiele lepiej i nie oślepiają innych pojazdów(nikt nam nigdy nie mruga długimi, chyba że policja stoi ). Także 3 razy bym się zastanowił zanim bym zmienił porządne lampy na zamienniki.
krzyjaw66 - 12-01-2015, 22:04
No tak. Ale jak przystawią urządzenie do pomiaru to od razu widać.
Bartekkita - 13-01-2015, 20:14
krzyjaw66, nie wiem jak tam macie w Stanach, ale w Polsce to niestety auta z dziurami w podłodze przechodzą przeglądy :/ Zrobisz jak zechcesz Twoje auto przecież
krzychu - 19-01-2015, 07:52
krzyjaw66 napisał/a: |
Faktycznie, w czym silnik 2,0 jest lepszy od 1,8? |
Moim zdaniem dużo lepszy. Dużo stabilniej trzyma moment już od chyba 1500 obrotów do samego odcięcia.
Bartekkita - 19-01-2015, 15:27
krzychu napisał/a: | Dużo stabilniej trzyma moment już od chyba 15000 obrotów do samego odcięcia. |
to jakiś silnik z formuły? krzychu, czeski błąd Ci się wkradł
krzychu - 20-01-2015, 06:55
Bartekkita - albo ścigacza
|
|
|