To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Na razie bez tytułu

polaff - 08-01-2015, 15:01

matraks, pass :twisted:
misza116 - 13-01-2015, 11:50

matraks napisał/a:
Nie wiem cos sie tak uczepił akurat USA. Ameryka zakłamana? A może przypomnij sobie o polskim zakłamaniu. Gdzie politycy z każdej strony robią w balona takich jak Ty, jedząc sobie ośmiorniczki za Twoją kasę, latając samolotami a rozliczając sie za podróż samochodem do Madrytu, rozdając sobie mega premie za nierobienie niczego. Do tego zdecydowana wiekszość obywateli klęczy przed pozłacanymi ołtarzami a ich pasterze wmawiają im, że musieli przelecieć kilkuletnie dziecko bo to dziecko potrzebowało miłości, której nie dali jej rodzice. Zarabiacie marne grosze, które ledwo starczą na jedzenie i opłaty. Macie paliwo w cenie złota a podatki i urząd skarbowy zachowuje sie jak grupa terrorystyczna.
A Tobie przeszkadza usmiechanie sie mających wszystko w dupie Amerykanów? Czy to w USA podczas najwiekszego święta jakim jest Dzień Niepodległości ludzie wyrywają chodnik i leją sie z policją?
A jeśli w TV jest papka to po co ją oglądasz? Sam nie oglądam tego gówna i mam gdzies czy ktos lokuje produkt czy nie.

Uśmiechy i wszystko w d..e? To może ja byłem w innej JuEsEj..Pamiętam raczej Polaków, którzy są przekonani, że złapali bozię za nogi, bo mają 11$/h w markecie, a na PLNy to całe 35 zł..
Ale mają za to dom z tektury, potęzny kredyt na studia dzieci, i dwa lub trzy wielkie auta pod "domem". Nie idealizuj tego kraju, uśmiechniętych Amerykanów coraz mniej, aroganckich i gardzących ludźmi przyjeżdżającymi "za chlebem" za to całkiem sporo.
Wiem jedno - chętnie tam wrócę - turystycznie, bo to piękny kraj, ale tylko ruskie czołgi mogą mnie przekonać, żebym tam wyjechał na dłużej;)

matraks - 14-01-2015, 06:37

misza116 napisał/a:
matraks napisał/a:
Nie wiem cos sie tak uczepił akurat USA. Ameryka zakłamana? A może przypomnij sobie o polskim zakłamaniu. Gdzie politycy z każdej strony robią w balona takich jak Ty, jedząc sobie ośmiorniczki za Twoją kasę, latając samolotami a rozliczając sie za podróż samochodem do Madrytu, rozdając sobie mega premie za nierobienie niczego. Do tego zdecydowana wiekszość obywateli klęczy przed pozłacanymi ołtarzami a ich pasterze wmawiają im, że musieli przelecieć kilkuletnie dziecko bo to dziecko potrzebowało miłości, której nie dali jej rodzice. Zarabiacie marne grosze, które ledwo starczą na jedzenie i opłaty. Macie paliwo w cenie złota a podatki i urząd skarbowy zachowuje sie jak grupa terrorystyczna.
A Tobie przeszkadza usmiechanie sie mających wszystko w dupie Amerykanów? Czy to w USA podczas najwiekszego święta jakim jest Dzień Niepodległości ludzie wyrywają chodnik i leją sie z policją?
A jeśli w TV jest papka to po co ją oglądasz? Sam nie oglądam tego gówna i mam gdzies czy ktos lokuje produkt czy nie.

Uśmiechy i wszystko w d..e? To może ja byłem w innej JuEsEj..Pamiętam raczej Polaków, którzy są przekonani, że złapali bozię za nogi, bo mają 11$/h w markecie, a na PLNy to całe 35 zł..
Ale mają za to dom z tektury, potęzny kredyt na studia dzieci, i dwa lub trzy wielkie auta pod "domem". Nie idealizuj tego kraju, uśmiechniętych Amerykanów coraz mniej, aroganckich i gardzących ludźmi przyjeżdżającymi "za chlebem" za to całkiem sporo.
Wiem jedno - chętnie tam wrócę - turystycznie, bo to piękny kraj, ale tylko ruskie czołgi mogą mnie przekonać, żebym tam wyjechał na dłużej;)

Przykro mi, że trafiłeś w takie miejsce a nie inne. Od Ciebie zależy z kim sie zadajesz i w jakiej okolicy przebywasz. Druga sprawa to te $11/h... Trzeba być ostro niedorozwiniętym umysłowo albo mieć dwie lewe ręce żeby zarabiać w USA taką stawkę.
Całkiem sporo też jest ludzi takich jak Ty, którym w JuEsEj sie nie udało a teraz biadolą jak to tam domy z tektury i strasznie źle jest. No ale teraz mieszkasz w Polsce i czerpiesz z życia całymi garściami. Wszyscy są uśmiechnięci, domy są z pustaków lub płyty betonowej, drogi zalane plasteliną a twoje dzieci po ukończeniu studiów mogą co najwyżej pomarzyć o jakimkolwiek kredycie hipotecznym.
Załatwiaj sobie wizę turystyczną i przyjeżdżaj. Chętnie pokażę Ci Amerykę z tej uśmiechniętej i zadowolonej strony :)
PS. Ameryki nie idealizuję. Znam jej minusy bardzo dobrze. Ale tutaj przynajmniej wszystko zależy od Ciebie. Masz zapał do pracy i energię do działania to możesz tutaj odnieść sukces. W Polsce ludzi ambitnych i z pomysłem na życie się tłamsi już w urzędach.

polaff - 14-01-2015, 06:46

matraks napisał/a:
Masz zapał do pracy i energię do działania to możesz tutaj odnieść sukces.
Mam i odniosłem go w PL

matraks napisał/a:
W Polsce ludzi ambitnych i z pomysłem na życie się tłamsi już w urzędach.
Mnie jakoś urzędy dobić nie mogą - radzę sobie z nimi mimo, że łatwo nie jest - ale brnę do przodu i życie nauczyło mnie, że Ci co narzekają na zawodową rzeczywistość mają pod górę, ale uwierz mi w PL, też można żyć godnie i dobrze pracując legalnie na swoim - podstawa to nie bać się urzędów.
Jednak jeśli Tobie odpowiada zakłamana US&A to łykaj ich styl życia i bądź tam szczęśliwy wśród "rodowitych - rdzennych" US&Aczyków :twisted:

matraks - 14-01-2015, 07:06

polaff napisał/a:
matraks napisał/a:
Masz zapał do pracy i energię do działania to możesz tutaj odnieść sukces.
Mam i odniosłem go w PL

Cieszę się z Twojego sukcesu razem z Tobą.

polaff napisał/a:
matraks napisał/a:
W Polsce ludzi ambitnych i z pomysłem na życie się tłamsi już w urzędach.
Mnie jakoś urzędy dobić nie mogą - radzę sobie z nimi mimo, że łatwo nie jest - ale brnę do przodu i życie nauczyło mnie, że Ci co narzekają na zawodową rzeczywistość mają pod górę, ale uwierz mi w PL, też można żyć godnie i dobrze pracując legalnie na swoim - podstawa to nie bać się urzędów.
Jednak jeśli Tobie odpowiada zakłamana US&A to łykaj ich styl życia i bądź tam szczęśliwy wśród "rodowitych - rdzennych" US&Aczyków :twisted:

Tak, jestem szczęśliwy w USA :D Spełniam swoje marzenia, nie muszę się użerać z urzędami i mam własną firmę.
Ale czy Ty aby na pewno mieszkasz w "polskiej" Polsce? Wszystkie firmy są z kapitałem zagranicznym, kupujesz w zagranicznych marketach mięso, owoce, sprzęt AGD. Trzymasz oszczędności w niemieckich i żydowski bankach. Gaz macie z Rosji, która w każdej chwili może was zamrozić na amen przykręcając kurek. Bruksela dyktuje wam co możecie jeść, jakimi samochodami jeździć i ile będziesz płacić za autostrady. Jesteś "u siebie" na zasadach chłopa pańszczyźnianego.

polaff - 14-01-2015, 08:10

matraks napisał/a:
"polskiej" Polsce
na tym mi nie zależy bo patriotą nie jestem. To, że bruksela jest zakłamana na poziomie US&A też wiem.
robertdg - 14-01-2015, 08:45

To nie nowość że wykańcza nas zagraniczny rynek, ale ameryka sama siebie wykańcza, ot choćby kwestia jedzenia po kwestie uproszczeń i wygód.
Fajnie dopóki ktos jeszcze przeczyta etykiete co zjesc, z reguły jednak wyprawa pidźama to MC z rana, większośc spraw załatwie nie wychodzac z auta bo nawet w banku jest mobilne okienko, a jak policja zatrzyma driver license to taki obywatel czuje sie jakby mu kończyny poobcinali, "wyhodoway" na junk food'zie oraz wygodach musi tachać swoje 300lb
Z jednej strony rządzacy uważają że poprzez polityke swobód można sobie podporządkować obywatela, inni rządzacy wyznają teorię "ograniczania"
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ;-)

Bizi78 - 14-01-2015, 11:42

Panowie, nie zaśmiecajcie koledze tematu :evil: .
Załóżcie sobie temat na FRK i tam się przepychajcie na gołe klaty :mrgreen: .

WreX - 14-01-2015, 15:11

robertdg, polaff, trochę się dziwie skąd taka niechęć do USA, oczywiście, że ma minusy i to ogromne z którymi niektórzy żyć nie mogą ale w Polsce jest lepiej? "zakłamane USA" a rząd u nas? Polaff cieszy mnie to że Ci się udało, ale nie lepiej byłoby Ci na sercu jakbyś nie miał świadomości że państwo Cie rypie w dupsko na ponad 60% dochodu który zarabiasz? albo żebyś mógł kupić normalnie i legalnie broń do obrony własnej czy też z powodów hobbystycznych? Nie chce tutaj uprawiać wycieczek personalnych ale uważam, że moglibyście bardziej obiektywnie i otwarcie spojrzeć na temat stanów, a nie tylko: grubasy/czarny rząd złodziei/wojny/ropa/kłamstwa/debile etc...

Wg mnie próbując w miarę obiektywnie ocenić jednak USA wypada pod naprawdę wieloma względami lepiej niż nasz kraj a udawanie, że to się nie liczy i taki typowy najazd bez większych powodów na USA no nie bardzo się ma do rzeczywistości.

mkm - 14-01-2015, 19:39

Panowie - temat wydzielony.
Trzymajmy poziom i ważmy słowa.

WreX napisał/a:
albo żebyś mógł kupić normalnie i legalnie broń do obrony własnej czy też z powodów hobbystycznych?

A teraz nie wolno? Mało mamy kół łowieckich, mało ludzi ma broń "hobbystycznie"?
Fakt trzeba skompletować papiery ale można.
No chyba, że chodzi Ci o to, żebyś mógł automat kupić na stoisku w centrum handlowym... :wink:

WreX - 14-01-2015, 20:23

mkm napisał/a:
A teraz nie wolno? Mało mamy kół łowieckich, mało ludzi ma broń "hobbystycznie"?
Fakt trzeba skompletować papiery ale można.

Oczywiście, że "da się" tylko nie wiem czy wiesz jak wygląda "droga po broń" jest dość zawiła a na pewno KOSZTOWNA i jeszcze mogą Ci w połowie czy pod koniec odmówić bez większego powodu, robią to z "łaską" jak musza i przede wszystkim i najważniejsze, nie można mieć broni jakiej się chce, eh szkoda że usunęli z youtube filmik Cejrowskiego z wycieczki do texasu tam wyczerpał temat na ten temat.

Bez urazy ale denerwuje mnie to, że żeby np mieć jakąkolwiek inną broń niż gazową/strzelbę łowiecką (nie rozdrabniam się) czy nawet jak jakimś cudem dostane jakiś pistolecik do obrony osobistej to muszę jechać do stanów. Nic do tego państwu co mnie interesuje i z czego chce strzelać i to się przekłada na bardzo wiele innych dziedzin życia, broń to taka ikona bym powiedział.

polaff - 14-01-2015, 20:25

WreX, nie wiem czy to fajne ze w przedmiotowym kraju łatwo o pozwolenie na broń. Ostatnio publikowane w mediach zdarzenie dowodzi co daje połączenie obywatela tego kraju z typowym dla miejsca zamieszkania ilorazem inteligencji z pozwoleniem na broń i dwu letnim dzieckiem...
misza116 - 14-01-2015, 20:35

matraks napisał/a:

Przykro mi, że trafiłeś w takie miejsce a nie inne. Od Ciebie zależy z kim sie zadajesz i w jakiej okolicy przebywasz. Druga sprawa to te $11/h... Trzeba być ostro niedorozwiniętym umysłowo albo mieć dwie lewe ręce żeby zarabiać w USA taką stawkę.
Całkiem sporo też jest ludzi takich jak Ty, którym w JuEsEj sie nie udało a teraz biadolą jak to tam domy z tektury i strasznie źle jest. No ale teraz mieszkasz w Polsce i czerpiesz z życia całymi garściami. Wszyscy są uśmiechnięci, domy są z pustaków lub płyty betonowej, drogi zalane plasteliną a twoje dzieci po ukończeniu studiów mogą co najwyżej pomarzyć o jakimkolwiek kredycie hipotecznym.
Załatwiaj sobie wizę turystyczną i przyjeżdżaj. Chętnie pokażę Ci Amerykę z tej uśmiechniętej i zadowolonej strony :)
PS. Ameryki nie idealizuję. Znam jej minusy bardzo dobrze. Ale tutaj przynajmniej wszystko zależy od Ciebie. Masz zapał do pracy i energię do działania to możesz tutaj odnieść sukces. W Polsce ludzi ambitnych i z pomysłem na życie się tłamsi już w urzędach.

Zanim zacząłem z Tobą tę dyskusję myślałem, że mamy tylko trochę odmienne zdanie. Teraz widzę, że zakrawasz na fanatyka. Albo zachwycam się Twoją Ameryką, albo jestem nieudacznikiem, gratuluję płaskiej wizji świata :) . Wyluzuj , i nie obrażaj mnie jeśli mnie nie znasz:). Stać mnie na studia dzieci, kredyt hipoteczny nie spędza mi snu z powiek, mam dobrze płatną pracę, więc nawet w tym szarym i brudnym kraju, w którym jak twierdzisz nie można sobie poradzić - radzę sobie całkiem nieźle. Jeśli uważasz, że trzeba się wynieść za ocean, żeby wszystko zależało od ciebie, to może nie należysz do wybitnie radzących sobie w życiu? Nic osobistego, nie znam Cię. Pozdrowienia z Łodzi, ponoć centrum patologii, marazmu, i bezrobocia, zapraszam, zrozumiesz, że zaradni poradzą sobie wszędzie.

polaff - 14-01-2015, 20:41

misza116, AMEN!!! Nic dodać nic ująć - odpowiedź na pytanie kto jest kim.
robertdg - 14-01-2015, 20:43

WreX napisał/a:
robertdg, polaff, trochę się dziwie skąd taka niechęć do USA
Uważam, że nadużyłeś interpretacji mojej wypowiedzi, wyznaczyłem głowny problem, a czy napisałem, że mi się ten kraj nei podoba :?: Mają sprytna polityke na obywatela którego nakarmią odpowiednią papka dziennikarska.