To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Małopolskie - Serwis samochodowy-nie Aso / Specjalizacja Mi¶ki /KRAKÓW /??

mariotd - 05-02-2015, 23:54

Miałem tak samo, zawsze lepiej, jak mechanik "zakłada" większe wydatki, w razie ew. dodatkowych czynno¶ci, które mog± wynikn±ć podczas postępów w naprawie.. sam też byłem trochę "smutny", gdyż w sumie z poczatku różnica w cenie niewiele różniła się od wyceny w ASO, ale koniec końców urwało się ok 40% ceny z ASO :) No i ta jako¶ć... ;)
SkOniAk - 16-02-2015, 20:34

Witam. Mam pytanie dotycz±ce regulacji luzów w Sportback'u 1.8 z LPG. Czy kto¶ to robił u wspomnianego powyżej Pana Leszka?

Czy podejmuje się takiego zadania jeżeli kto¶ robił to jakie koszty poniósł?

Zbliża mi się druga regulacja luzów, za pierwszym razem byłem w ASO szukam alternatywy.

Pozdrawiam

Tomek - 16-02-2015, 21:00

Cytat:
Witam. Mam pytanie dotycz±ce regulacji luzów w Sportback'u 1.8 z LPG. Czy kto¶ to robił u wspomnianego powyżej Pana Leszka?

nie w Lancerze, ale w Colcie robiłem regulację luzów (oczywiscie u Leszka)
w Lancerze też raczej nie jest to filozofia

co do ceny to nie bede pisac ile zaplacilem, zadzwon i zapytaj Leszka
ale byla to cena baaaardzo niska,

mkm - 17-02-2015, 14:00

Nie ma co porównywać do Colta, bo u nas zwykły szczelinomierz jest potrzebny :wink:

Przez telefon nie da się wyliczyć kosztów "do złotówki", bo zawsze co¶ może wyskoczyć nieprzewidzianego.

Ostatnio miałem porównanie serwisu - Leszek "znajomy z Forum" i inny mechanik "znajomy, dobry znajomy".
Ten sam model, obydwa Mi¶ki nie moje - praktycznie ten sam zakres prac i ceny bardzo zbliżone, więc ¶miało mogę napisać, że Leszek drogi nie jest.
Plus dla Leszka to znajomo¶ć zamienników do Mi¶ków i niezłe ich ceny.

SkOniAk - 17-02-2015, 14:05

Dzięki za info. Mieszkam w tej samej gminie więc gdy będzie potrzebna regulacja podjadę dowiedzieć się co i jak : ) Może obejdzie się bez ASO : )

Pozdrawiam.

Tomek - 17-02-2015, 14:35

mkm napisał/a:
Nie ma co porównywać do Colta, bo u nas zwykły szczelinomierz jest potrzebny :wink:

a jak się reguluje 1.8 w lancku?
co potrzeba i w czym filozofia?

Bartek - 17-02-2015, 15:28

Tomek napisał/a:
mkm napisał/a:

a jak się reguluje 1.8 w lancku?
co potrzeba i w czym filozofia?

Płytki szklankami zwane Panie.... ma być tanie i szybkie w produkcji a i warsztaty musz± z czego¶ żyć