Małopolskie - Serwis samochodowy-nie Aso / Specjalizacja Mi¶ki /KRAKÓW /??
mariotd - 05-02-2015, 23:54
Miałem tak samo, zawsze lepiej, jak mechanik "zakłada" większe wydatki, w razie ew. dodatkowych czynno¶ci, które mog± wynikn±ć podczas postępów w naprawie.. sam też byłem trochę "smutny", gdyż w sumie z poczatku różnica w cenie niewiele różniła się od wyceny w ASO, ale koniec końców urwało się ok 40% ceny z ASO No i ta jako¶ć...
SkOniAk - 16-02-2015, 20:34
Witam. Mam pytanie dotycz±ce regulacji luzów w Sportback'u 1.8 z LPG. Czy kto¶ to robił u wspomnianego powyżej Pana Leszka?
Czy podejmuje się takiego zadania jeżeli kto¶ robił to jakie koszty poniósł?
Zbliża mi się druga regulacja luzów, za pierwszym razem byłem w ASO szukam alternatywy.
Pozdrawiam
Tomek - 16-02-2015, 21:00
Cytat: | Witam. Mam pytanie dotycz±ce regulacji luzów w Sportback'u 1.8 z LPG. Czy kto¶ to robił u wspomnianego powyżej Pana Leszka? |
nie w Lancerze, ale w Colcie robiłem regulację luzów (oczywiscie u Leszka)
w Lancerze też raczej nie jest to filozofia
co do ceny to nie bede pisac ile zaplacilem, zadzwon i zapytaj Leszka
ale byla to cena baaaardzo niska,
mkm - 17-02-2015, 14:00
Nie ma co porównywać do Colta, bo u nas zwykły szczelinomierz jest potrzebny
Przez telefon nie da się wyliczyć kosztów "do złotówki", bo zawsze co¶ może wyskoczyć nieprzewidzianego.
Ostatnio miałem porównanie serwisu - Leszek "znajomy z Forum" i inny mechanik "znajomy, dobry znajomy".
Ten sam model, obydwa Mi¶ki nie moje - praktycznie ten sam zakres prac i ceny bardzo zbliżone, więc ¶miało mogę napisać, że Leszek drogi nie jest.
Plus dla Leszka to znajomo¶ć zamienników do Mi¶ków i niezłe ich ceny.
SkOniAk - 17-02-2015, 14:05
Dzięki za info. Mieszkam w tej samej gminie więc gdy będzie potrzebna regulacja podjadę dowiedzieć się co i jak : ) Może obejdzie się bez ASO : )
Pozdrawiam.
Tomek - 17-02-2015, 14:35
mkm napisał/a: | Nie ma co porównywać do Colta, bo u nas zwykły szczelinomierz jest potrzebny |
a jak się reguluje 1.8 w lancku?
co potrzeba i w czym filozofia?
Bartek - 17-02-2015, 15:28
Tomek napisał/a: | mkm napisał/a: | Nie ma co porównywać do Colta, bo u nas zwykły szczelinomierz jest potrzebny |
a jak się reguluje 1.8 w lancku?
co potrzeba i w czym filozofia? |
Płytki szklankami zwane Panie.... ma być tanie i szybkie w produkcji a i warsztaty musz± z czego¶ żyć
|
|
|