Nasze Miśki - TURBO Ajentowóz "Byczek" Cichociemny by staszq2
staszq2 - 29-01-2015, 15:14
lolo.lolo napisał/a: | podobno lepiej współpracuje z mocnym turbo |
Właśnie o to jedno słowo chodzi, pytałem jeszcze paru znajomych i stwierdzili, że na dzień dzisiejszy Stag lepiej się sprawuje niż BRC i można samemu sobie regulacje zrobić przez OBD także zostanę przy nim a poza tym sam miałem STAG'a w 3 poprzednich autach i nie narzekałem ale dzięki za zainteresowanie
ATW to zmarnowałem 2 dni temu 80 zł na świece BOSCH'a które powodowały błąd zapłonu i musiałem zakupić made in Japan a przy okazji Misiek dostał nowe piórka

W@sio - 29-01-2015, 16:35
Dałeś się zrobić na 80zł a nie mówiłem, że Bosch raczej będą lipne? Spróbuj zwrócić do sklepu, powinni uznać reklamację, jako powód podaj wypadanie zapłonu i wyrzucaniem CE
Co do tylnej wycieraczki to instrukcja serwisowa mówi jak wymienić samą gumę nie trzeba całej wycieraczki zmieniać
Hugo - 29-01-2015, 18:25
Z tej wycieraczki też nie będziesz długo zadowolony.
Matejko - 29-01-2015, 20:29
Hugo, to dedykowany tył wytrzymuje dłuuuugo, to samo idzie jako ori
staszq2 - 29-01-2015, 21:07
W@sio napisał/a: | Dałeś się zrobić na 80zł a nie mówiłem, że Bosch raczej będą lipne? |
No mam nauczkę ale coś jest nie tak nadal... otóż po skasowaniu check'a po 80 km znów się zapalił ?? Próbowałem podpiąc interfejs ELM 327 na oprogramowaniu PCMSCAN ale nie łączy się Szkoda mi kolejnych 30-50 zł jeśli to to samo...
Hugo - 29-01-2015, 21:08
Ori bosh, a ze sklepu to zupełnie co innego. Nie spotkałem się jeszcze z poprawnie działającymi wycieraczkami tej firmy (tzn. żeby nie przeskakiwały, nie piszczały albo dobrze zbierały).
staszq2 - 29-01-2015, 21:20
Hugo napisał/a: | Nie spotkałem się jeszcze z poprawnie działającymi wycieraczkami tej firmy (tzn. żeby nie przeskakiwały, nie piszczały albo dobrze zbierały). |
U mnie wszystko jest OK, a kosztowały 20 zł, z przodu mam innej marki ale nie pamiętam jakieś niby z górnej półki dałem 65 zł ale sprawują się idealnie i zero pisków nawet na suchej szybie
staszq2 - 30-01-2015, 00:29
Za pomocą interfejsu mam sprawcę check'a:
Czy mam rozumieć, że kat jest do wymiany, czytaj wywalenia... ?
W@sio - 30-01-2015, 05:53
Jeśli dobrze kod błędu odczytało i jego tłumaczenie, to masz do wycięcia katalizator i drugą lambdę do wymiany/emulowania
robertdg - 30-01-2015, 07:35
Mg manuala brzmi podobnie ale troszkę prościej - Usterka katalizatora
Mozna zrobić test parametrów rzeczywistych, udac się na stacje kontroli pojazdów i zrobić analize spalin, powinno dąc to jakiś pogląd na prawidłowośc działania sondy lambda i katalizatora.
staszq2 - 30-01-2015, 08:12
W@sio napisał/a: | to masz do wycięcia katalizator |
A to upodobnie Miśka do Twojego bo nie masz tegoż ustrojstwa jak zauważyłem
robertdg napisał/a: | udac się na stacje kontroli pojazdów i zrobić analize spalin |
Drogo może być ?
robertdg - 30-01-2015, 08:17
Koło 20zł
W@sio - 30-01-2015, 10:36
Jeśli wycinasz kata, to dobrze jest odsunąć drugą lambdę poza strumień spalin, dzięki temu nie będzie głupiała
Szkoda, że sprzedałem już cały układ wydechowy, miałem sprawny katalizator ale poszedł na skup
staszq2 - 30-01-2015, 10:49
robertdg napisał/a: | Koło 20zł |
To ujdzie
W@sio napisał/a: | Jeśli wycinasz kata, to dobrze jest odsunąć drugą lambdę poza strumień spalin, dzięki temu nie będzie głupiała |
Dobrze wiedzieć
Jeszcze mnie trapi problem niskich obrotów czasem trzyma poniżej 500 RPM a czasem normalnie 750 RPM - pewnie przydałby się przepustnicę przeczyścić tylko nie wiem czy mam się spodziewać jakiejś niespodzianki przy tym czy idzie to standardowo zrobić jak w Primerze...
W@sio - 30-01-2015, 11:25
Problemu raczej nie ma, trzeba uważać by nie uszkodzić modułu przepustnicy (tej całej elektroniki) poza tym odkręcasz i czyścisz benzyną ekstrakcyjną.
|
|
|