To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - TURBO Ajentowóz "Byczek" Cichociemny by staszq2

staszq2 - 29-01-2015, 15:14

lolo.lolo napisał/a:
podobno lepiej współpracuje z mocnym turbo

Właśnie o to jedno słowo chodzi, pytałem jeszcze paru znajomych i stwierdzili, że na dzień dzisiejszy Stag lepiej się sprawuje niż BRC i można samemu sobie regulacje zrobić przez OBD także zostanę przy nim a poza tym sam miałem STAG'a w 3 poprzednich autach i nie narzekałem ale dzięki za zainteresowanie :wink:

ATW to zmarnowałem 2 dni temu 80 zł na świece BOSCH'a które powodowały błąd zapłonu i musiałem zakupić made in Japan a przy okazji Misiek dostał nowe piórka :mrgreen:

W@sio - 29-01-2015, 16:35

Dałeś się zrobić na 80zł :) a nie mówiłem, że Bosch raczej będą lipne? :) Spróbuj zwrócić do sklepu, powinni uznać reklamację, jako powód podaj wypadanie zapłonu i wyrzucaniem CE ;)

Co do tylnej wycieraczki to instrukcja serwisowa mówi jak wymienić samą gumę ;) nie trzeba całej wycieraczki zmieniać ;)

Hugo - 29-01-2015, 18:25

Z tej wycieraczki też nie będziesz długo zadowolony.
Matejko - 29-01-2015, 20:29

Hugo, to dedykowany tył wytrzymuje dłuuuugo, to samo idzie jako ori
staszq2 - 29-01-2015, 21:07

W@sio napisał/a:
Dałeś się zrobić na 80zł :) a nie mówiłem, że Bosch raczej będą lipne? :)

No :roll: mam nauczkę ale coś jest nie tak nadal... otóż po skasowaniu check'a po 80 km znów się zapalił ?? :? Próbowałem podpiąc interfejs ELM 327 na oprogramowaniu PCMSCAN ale nie łączy się :| Szkoda mi kolejnych 30-50 zł jeśli to to samo...

Hugo - 29-01-2015, 21:08

Ori bosh, a ze sklepu to zupełnie co innego. Nie spotkałem się jeszcze z poprawnie działającymi wycieraczkami tej firmy (tzn. żeby nie przeskakiwały, nie piszczały albo dobrze zbierały).
staszq2 - 29-01-2015, 21:20

Hugo napisał/a:
Nie spotkałem się jeszcze z poprawnie działającymi wycieraczkami tej firmy (tzn. żeby nie przeskakiwały, nie piszczały albo dobrze zbierały).

U mnie wszystko jest OK, a kosztowały 20 zł, z przodu mam innej marki ale nie pamiętam jakieś niby z górnej półki dałem 65 zł ale sprawują się idealnie i zero pisków nawet na suchej szybie

staszq2 - 30-01-2015, 00:29

Za pomocą interfejsu mam sprawcę check'a:

Czy mam rozumieć, że kat jest do wymiany, czytaj wywalenia... ?

W@sio - 30-01-2015, 05:53

Jeśli dobrze kod błędu odczytało i jego tłumaczenie, to masz do wycięcia katalizator i drugą lambdę do wymiany/emulowania
robertdg - 30-01-2015, 07:35

Mg manuala brzmi podobnie ale troszkę prościej - Usterka katalizatora :mrgreen:
Mozna zrobić test parametrów rzeczywistych, udac się na stacje kontroli pojazdów i zrobić analize spalin, powinno dąc to jakiś pogląd na prawidłowośc działania sondy lambda i katalizatora.

staszq2 - 30-01-2015, 08:12

W@sio napisał/a:
to masz do wycięcia katalizator

A to upodobnie Miśka do Twojego bo nie masz tegoż ustrojstwa jak zauważyłem :mrgreen:

robertdg napisał/a:
udac się na stacje kontroli pojazdów i zrobić analize spalin

Drogo może być ?

robertdg - 30-01-2015, 08:17

Koło 20zł
W@sio - 30-01-2015, 10:36

Jeśli wycinasz kata, to dobrze jest odsunąć drugą lambdę poza strumień spalin, dzięki temu nie będzie głupiała :)

Szkoda, że sprzedałem już cały układ wydechowy, miałem sprawny katalizator :) ale poszedł na skup

staszq2 - 30-01-2015, 10:49

robertdg napisał/a:
Koło 20zł

To ujdzie :mrgreen:
W@sio napisał/a:
Jeśli wycinasz kata, to dobrze jest odsunąć drugą lambdę poza strumień spalin, dzięki temu nie będzie głupiała :)

Dobrze wiedzieć :mrgreen:

Jeszcze mnie trapi problem niskich obrotów czasem trzyma poniżej 500 RPM a czasem normalnie 750 RPM - pewnie przydałby się przepustnicę przeczyścić tylko nie wiem czy mam się spodziewać jakiejś niespodzianki przy tym czy idzie to standardowo zrobić jak w Primerze...

W@sio - 30-01-2015, 11:25

Problemu raczej nie ma, trzeba uważać by nie uszkodzić modułu przepustnicy (tej całej elektroniki) poza tym odkręcasz i czyścisz benzyną ekstrakcyjną.