Nasze Miśki - Mitsubishi Sondermodell
robertdg - 31-01-2015, 07:54
mkm napisał/a: | Punkty nośne (nie gięte, a spawane) zamykasz ciągłym, natomiast elemty styku poszycia punktowo i to właśnie tamtędy profil jest wentylowany.
W tym przypadku robienie dodatkowych otworów od dołu to zbędne osłabianie profilu. | Ja nie pisałem aby z podłużnicy zrobić ser szwajcarski w celu zakonserowowania i wentylacji (czy też odelżenia konstrukcyjnego ), dobrze wiesz jak się zachowuje ciepło i wilgoć, fajnie to nawet ująłeś jako przyczyne większej korozji podłuznicy w okolicy tłumika.
Powodzenia w dalszej odbudowie
Tomii - 31-01-2015, 11:28
Jak widzę te Twoie podłużnice z przed naprawy to stwierdzam że moje są jeszcze ok
Wszyc - 31-01-2015, 14:07
Zacny syf był i szybko sie uporałeś ehh chciałbym mieć troche czasu
Tomek - 31-01-2015, 15:49
https://www.youtube.com/w...=85114404#t=261
mkm przy robocie
sorry za ujawnienie wizerunku
efekt "próg jest troche niekształtny, ale bardzo nie widać, ale wygląda prawie jak nowo zmieniony"
Wszyc napisał/a: | Zacny syf był i szybko sie uporałeś ehh chciałbym mieć troche czasu |
mkm zajmuje się kosmetyką
grubą blacharkę robi blacharz
mkm - 31-01-2015, 16:44
Tomek, to co wkleiłeś potem w ogłoszeniach zawarte jest w sposób następujący:
"Samochód bez oznak korozji"
Tomii, jak zaczynalem wrzucać zdjęcia to się zatstanawiałem ile osób, które jeszcze nie oglądały podwozia położy sie pod swoim autem
Na Forum jesteśmy grupą specyficznych użytkowników naszych aut ( w znakomitej większości świadomych tego co mają), ale osoby, które traktują auto "zwyczajnie" bardzo często jeździ w błogiej nieświadomości lub "na opisie" sprzedającego.
Czasem życie w Matrixie jest wygodniejsze
Przy tanich autach lekko nie jest.
"Naprawa" tej beemki wklejonej przez Tomek, to niestety norma - w dodatku nie jest to jeszcze największy hardcore.
Niedawno dzwonił do mnie mechanik, że trafili na kilkuletnią Alfę, która luzy w zawieszeniu miała skasowane wkrętami... Okazuje się, że jak się wkręci po kilka wkrętów w tuleje to przez kilkadziesiąt kilometrów zawieszenie "nie stuka, nie puka"
Jeszcze niebezpieczniejsze jest zastępowanie spawów nitami lub śrubami - ulubiony zabieg przy wymianie pasów przednich lub odszczepionych podłużnic.
Porównując do swoich Misków cały czas pamiętajcie, że obydwa Colty w tym temacie zostały kupione okazyjnie poniżej "ceny giełdowej"
Po inwestycjach "startowych" wartość zrówna się z "zadbanym egzemplarzem od Niemca co to płakał jak sprzedawał"
mkm - 02-02-2015, 18:49
Strumień finansowy płynie, paczki z całej Polski już w drodze, hurtownie sprawdzają magazyny - Bistro od rana u doktora
Zdjęć nie ma, bo i mnie nie ma na miejscu... ale na razie (tfu, tfu ) nuda.
Sworzeń wahacza, klocki hamulcowe, olej, rozrząd (niestety chyba kompletny), jakies bzdety typu urwany kabelek od oświetlenia tablicy i miejmy nadzieję, że to wszystko.
W paczkach idą braki lub to co się zużyło - mój pierwszy raz na zakupach do CJotki i powiem Wam, że w porównaniu do zakupów do CA jest szybciej, duuuużo taniej i można się poczuc jak w hipermarkecie
Teraz zobaczymy co będzie w paczkach - a dokładnie w jakim stanie
Marcin-Krak - 02-02-2015, 19:43
mkm napisał/a: | W paczkach idą braki lub to co się zużyło - mój pierwszy raz na zakupach do CJotki i powiem Wam, że w porównaniu do zakupów do CA jest szybciej, duuuużo taniej i można się poczuc jak w hipermarkecie |
Dawno, dawno temu tak nie było.
mkm - 02-02-2015, 21:46
W Krakowie nadal nie ma i chyba już nie będzie.
Podzwoniłem po szrotach, to leżą tylko jakieś smutne resztki.
Ściana zachodnia, zachodnio - północna tam maja wszystko
Najpierw próbowałem przez Fora modelowe, ale jakby to najdelikatniej ując... mimo dość niskich cen były i tak dużo wyższe niż u handlarza... w dodatku fakturowego
"Rozbieralnie" rozebrały taką ilość tych CJot, że jest z czego wybierać, a z tego co chwilę pogadaliśmy z jednym i drugim to chętnych na te części dużo nie ma.
Tylu gratisów dawno nie wytargowałem
Niektóre sztuki świeżo przywleczone zza granicy są w takim stanie, że aż szkoda, że się je od razu tnie "żeby miejsca nie zawalały"
rosomak1983 - 03-02-2015, 00:03
mkm napisał/a: | rozrząd (niestety chyba kompletny) |
a w tym aucie jest sens robic niekompletny rozrzad ???
mkm - 03-02-2015, 00:27
rosomak1983, a Ty wiesz, że "nowy" silnik razem z przekładką jest tańszy niż rozrząd na lepszych częściach
Dlatego się zastanawiałem czy nie poratować go samym paskiem...
Zobaczy się jutro co za pompa w nim siedzi.
rosomak1983 - 03-02-2015, 01:51
mkm napisał/a: | rosomak1983, a Ty wiesz, że "nowy" silnik razem z przekładką jest tańszy niż rozrząd na lepszych częściach |
nie wiem ??? to ile kosztuje ?
Ja tu widze np taki
http://allegro.pl/rozrzad...5043311194.html
mkm - 03-02-2015, 02:01
Za 300zł ponoć nie można sprzedać - idą na kilogramy
Tomek - 03-02-2015, 06:25
rosomak1983 napisał/a: | rosomak1983, a Ty wiesz, że "nowy" silnik razem z przekładką jest tańszy niż rozrząd na lepszych częściach |
przeciez tam jest tylko pasek i rolka napinająca
no i ewentualnie pompa wody
a "nowy" silnik to chyba sam wiesz że loteria
w "nowym" silniku też trzeba zrobić rozrząd
a przerzucenie "nowego" silnika też kosztuje
eremita - 03-02-2015, 10:04
mkm napisał/a: | Zapylenie nie pozwoliło poszaleć z kosmetyką, ale końcówkę wydechu można było liznąć, bo nie wyglądała .
|
Zdradź czym można tak poprawić końcówkę
karolgt - 03-02-2015, 23:37
czyli mkm kupił sobie 2 nowe Colty...
|
|
|