[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A/W 2.0] Błąd P0170 a normalna praca silnika
Anonymous - 05-02-2015, 17:46
Zapomniałem dodać, że tamten błąd wyskoczył już po przejechaniu około 15 km. Świece, fajki i przewody są ok bo nie ma szarpania przy wrzuceniu np 5 biegu przy 60 km/h.
http://www78.zippyshare.com/v/4gQJsBnU/file.html
Wrzucam logi które dzisiaj zarejestrowałem na gazie i benzynie. W obu przypadkach silnik był zimny gdy ruszałem.
Instalacja LPG jest jeszcze na gwarancji a błąd wyskoczył podczas jazdy na gazie. Teraz tylko kwestia tego czy to instalacja spowodowała palący się check czy to było coś innego. Odkąd skasowałem błąd zrobiłem około 100km i póki co Check się nie zapalił.
robertdg - 05-02-2015, 19:23
Jakość paliwa też ma znaczenie, na próbe możesz wykonać testy na paliwie zatankowanym na innej stacji
Owczar - 06-02-2015, 14:03
Na LPG jest ubogo jak... tutaj kazdy moze sobie dodac co mu odpowiada. Korekty LTFT są cały czas na maks, stąd ten błąd. Korekty STFT też cały czas na plus. Po przełączeniu na PB zaczyna się wszystko stabilizować, więc to wina instalacji LPG.
Ale nie masz po co jechać do tych gazowników. Jeśli wypuścili Cię ze źle ustawioną instalką w CL, to aż strach pomyśleć w jakim tempie wypalasz zawory w open loop. Musisz jechać do gazownika, który ma pojęcie, Ci gazownicy go nie mają i wystroili jak umieli...
Anonymous - 06-02-2015, 17:05
Instalacja zakładana w AC STAG Białystok na 27 lipca. Wygląda na to że trzeba będzie złożyć im wizytę Instalacji nie mogę stroić nigdzie indziej bo jest jeszcze rok na gwarancji u nich. Więc jak pojadę do nich aby to poprawili to co mam powiedzieć? Nie bardzo ogarniam te logi
plecho1 - 06-02-2015, 20:34
Powiedz aby poprawnie ustawili instalację. Gazownik powinien być jednocześnie dobrym elektromechanikiem znającym zasady działania silnika spalinowego. Instalację powinni Ci ustawiać podczas jazdy lub na hamowni.
komarsnk - 07-02-2015, 07:39
plecho1 napisał/a: | Instalację powinni Ci ustawiać podczas jazdy lub na hamowni. |
To jest podstawa. Najlepiej by było z sondą szerokopasmową w wydechu.
Anonymous - 12-02-2015, 15:33
Dzisiaj byłem w stagu i ustawili mi mapę od nowa. Przyznali, że rzeczywiście było trochę ubogo. W linku log z przejazdu po ustawieniu nowej mapy. Czy teraz instalacja jest ustawiona poprawnie ?
http://www65.zippyshare.com/v/2QzsiVTs/file.html
mati_z - 12-02-2015, 19:35
Korekty długoterminowe trochę poszły w dół, ale nadal są wysokie. ECU nadal wzbogaca mieszankę, bo jest za uboga. Odepnij na chwilę akumulator, żeby skasować korekty, trochę pojeździj i wtedy zobacz
Z tego co gdzieś czytałem to właśnie najlepiej przy regulacji LPG nie sugerować się mapami tylko patrzeć na korekty (powinny być jak najbliżej zera). Oczywiście podstawą jest prawidłowa praca silnika na benzynie
W@sio - 16-02-2015, 07:52
Co ciekawe, niemal każdy O1T w którym grzebałem miał na benzynie obie korekty na poziomie +10-12%
|
|
|