To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Prośba o pomoc . Zawieszenie ?

i9i - 17-02-2015, 22:26

mkm napisał/a:
Sprawdż jeszcze górne śruby na amortyzatorach - jak się delikatnie poluzuje nakrętka to też "stuka"
Jak łożysko w poduszce zardzewieje to też wali. Tylko jak się ją kompletuje to starą trzeba mieć przy sobie (mona mieniać samo łożysko). Półosie też czasem tłuką. A jak tył pływa przy zmianie pasa a na prostej się stabilizuje to szukaj luzu na tylnych wahaczach.
Stach napisał/a:
Tylko gdyby w takiej sytuacji był ktoś w was.
To odwiedziłby chociaż szarpaki by wiedzieć na czym się stoi. Raz zbagatelizowałem stuki i w sobotnie popołudnie wymieniałem dolny sworzeń na trzypasmowej drodze bo go wyrwało na łuku pod obciążeniem.
Stach - 18-02-2015, 08:45

Odwiedze w sobotę. Auto stoi i czeka. Mam druga bestie zastępczą 1.8:-P chodziło mi o to że czasem poprostu człowiek musi się pośpieszyć. Ale już tego nie kontynuujmy. W sobotę albo jak mi się uda na tygodniu czas znaleźć to jadę na te szarpaki i sprawdze to co koledzy tu jeszcze podali. Dzięki :-)
robert78 - 22-02-2015, 19:49

panowie mam pytanko czy tylne sprezyny z przed lifta pasuja do polifta obydwa gdi chodzi o jamexy -40
Stach - 11-04-2015, 23:29

mkm napisał/a:

Sprawdż jeszcze górne śruby na amortyzatorach - jak się delikatnie poluzuje nakrętka to też "stuka", a dość ciężko to na szarpakach lub podnośniku wychwycić.

Chyba trafiony zatopiony;-)
Wszystko posprawdzane . Tu albo moje przewrażliwienie . Lubię mieć w cari wszystko cacy. Jedynie co to wychodzi to górne mocowanie. Za tydzień albo dwa tam zaglądne co tam się dzieje. No przy okazji wreszcie zawory ustawione. Przepustnica wyczyszczona . Nauka obrotów . I elegancko. Było troszkę tego syfu . Świeczki nowe mimo że kupiłem francuskie ngk bo oczywiście w sklepie nie mieli k20tt denso . Na nich jeżdżę i są super świeczki;-) teraz cóż sprawdzimy te. Tu przy okazji odnośnie tego górnego mocowania. Głównie łożysko może być w tym górnym mocowaniu . Coś tam też czytałem na forum na ten temat. Trzeba sprawdzić jeszcze tylko to widocznie. Cóż pozdrawiam i polecam każdemu cari ;-) :-P jak coś zbytnio nie zrozumiałe napisałem to sorki. Ale wykończony jestem . Połowę dnia spędziłem z moja cari. Teraz można dumnie sączyc piwko i jutro cieszyć się z jazdy bezawaryjnym 1.6:-P ;-) elo

MichciuGT - 12-04-2015, 09:54

tylko uważaj bo oprócz łożyska może być już blacha łożyska wybita, a poduszka po wykręceniu może mieć wyrobione otwory pod szpilki...