Outlander I GEN Techniczne - [I 2.0] Potrzebna ława/sanki do Outka
bmnazaruk - 11-09-2017, 23:32
Dzień dobry
Poszukuję belki przedniego zawieszenia do Outlandera I gen. Niedawno zakupiłem to auto, i przy wymianie wahaczy okazało się że belka jest skorodowana, ma małe pęknięcia przy mocowaniu śrub wahacza. Generalnie mechanik ze mnie jak z koziego zadka trąbka, stąd może moje chaotyczne pisanie, natomiast liczę na Waszą wyrozumiałość i pomoc.
pozdrawiam
Bartek
Skromny84 - 13-09-2017, 09:04
Cześć.
Jedyne, jak mogę Ci pomóc, to powtórzyć jednego z moich poprzednich postów:
"Udało mi się znaleźć sanki po ok. 2 miesiącach poszukiwań - sprawdzanie min. 2 razy dziennie na All....
Szukaj pod hasłami: outlander sanki /ława/ trawers/ kołyska/ wózek/ belka
Ofert jest bardzo, bardzo mało, a stan oferowanych sanek mocno średni.
Ustrzeliłem w miarę dobre za 950 zł. Do tego muszę je wyczyścić z nalotu rdzy i zakonserwować.
Chyba, że idziesz w nowe - najtańsza oferta w ASO ~ 3750 zł.
Powodzenia w poszukiwaniach"
Niestety jest to jeden z najsłabszych elementów w używanych Outkach i niestety również bardzo słabo dostępny.
Zerwikaptur - 07-12-2017, 10:23
Dzisiaj przy okazji wymiany opon potestowałem swój wózek śrubokrętem i jest jak ser szwajcarski.
Jakby ktoś miał namiary lub rzucił się gdzieś w oczy wózek przedni do Outlandera I 2.0 2WD to będę wdzięczny. Sprawdzam olx i allegro, ale nic nie ma.
Lukaszow23 - 07-12-2017, 10:48 Temat postu: [I 2.4 MIVEC] zawieszenie przednie Witam wszystkich serdecznie. Mam spory kłopot ze swoim miśkiem rocznik 2004 a mianowicie poszukuję informacji i pomocy !!! Pękła mi belka, wózek, sanki, kołyska( różne określenia ) przedniego zawieszenia a mianowicie mocowanie dolnego wahacza lewe przednie koło. Pytanie brzmi czy belka z outlandera II generacji będzie pasować, czy macie jakieś info na temat kto jest w posiadaniu takiej części? Przeglądając oferty na allegro widać że jest to towar deficytowy. Większość ofert jest do II i III generacji.
Bzyk_R1 - 07-12-2017, 13:33
Lukaszow23, wrzuciłem Twój post w odpowiedni temat. Przeczytaj może dowiesz się więcej o swoim problemie. Sanki z 2 generacji nie nadają się do pierwszej.
Czarny58 - 09-01-2018, 17:27 Temat postu: Szukam przednich sanek/ ławy/ Witam, na tyle ile potrafiłam, przeszukalem forum w poszukiwaniu danego tematu. Nie znalazłem. Proszę w razie W mnie poprawić. Otóż szukam przednich sanek do outlandera I 2003 2,0 136KM 4WD Jak stwierdził mechanik, moje zaczyna "brać" siedzę od tygodnia na ogłoszeniach i nic nie mogę znaleźć. Zdaje sobie sprawę, że jest to chyba towar deficytowy. Rok temu miałem podobny problem z tyłem. Kupiłem kota w worku, bo kurier nie zgodził się na otworzenie paczki przed wyłożeniem pieniędzy. Znalazłem jedno ogłoszenie na allegro, gość wola 1600 ale.. ale nie pozwoli otworzyć przed zapłata a nawet jeśli to pieniędzy nie zwraca. Widziałem tylko jedno zdjęcie. Czy może Wy coś wiecie na temat tej części? Gdzie mogę uderzyć?
Edit
Widzę że za bardzo nie chciało Ci się szukać gdyż temat znajduje się na pierwszej stronie, wystarczy 4 razy kółeczka użyć w myszce
temat przenoszę w odpowiednie miejsce i zapraszam do czytania
Widziałem ten temat, zdawało mi się, że przeterminowany. Nie zauważyłem 2 strony. Wybacz laikowi;)
Ambroży - 11-01-2018, 08:02
Kupiłem sanki w zeszłym tygodniu w Jabłonnie. 1500 zł wymagały cięcia i spawania bo nakrętki od mocowania wahaczy były do wymiany. Całość wypiaskowana i ocynkowana. Koszt całości w granicach 2000.
Czarny58 - 11-01-2018, 18:05
Ambroży napisał/a: | Kupiłem sanki w zeszłym tygodniu w Jabłonnie. 1500 zł wymagały cięcia i spawania bo nakrętki od mocowania wahaczy były do wymiany. Całość wypiaskowana i ocynkowana. Koszt całości w granicach 2000. |
Daj namiary!
leszekb - 17-01-2018, 23:30 Temat postu: Belka Witam zainteresowany jeszcze belką jesteś ?
Czarny58 - 18-01-2018, 17:39 Temat postu: Re: Belka
leszekb napisał/a: | Witam zainteresowany jeszcze belką jesteś ? |
Mój juz poszedł.. zapytaj Lukaszow23
Lukaszow23 - 19-02-2018, 13:00 Temat postu: ława sanki przód Witam, informacyjnie piszę że szybciej naprawiłem zawieszanie dając do spawania niż szukając zamiennika na allegro. Koszt samego wycinania i wspawywania nowej blachy 400 zł plus doszły jeszcze śruby bo standard po takim czasie to rdza nawet gwint zjadła(brak możliwości odkręcenia) no i plus wymiana stabilizatorów. Także taniej niż zamówić jakieś używki. Wiadomo że do tego doszło jeszcze ustawianie zbieżności i geometria kół. I teraz mam pewność że blacha jest nowa. Wybór należy zawsze do Ciebie co Ci się opłaca. Aha używane sanki znalazłem za 1700 zł i stan średni.
tympek - 09-06-2018, 08:21
Cześć Panowie,
Potrzebuję tylnych sanek do Outlandera I 2.0T 4WD 2006
Ktoś coś słyszał?
Dawajcie znać
Ambroży - 09-07-2018, 10:45
Oczywiście, że lepiej zregenerować stare o ile jest co regenerować. Moje były na śmietnik kupiłem używkę i regenerowałem używkę. Po pół roku sanki bez skazy.
luk2501 - 03-10-2018, 11:03
Jeżeli ktoś potrzebuje tylne sanki do wersji 4x4 to proszę pisać na pw.
LUCKIWNC - 07-11-2018, 14:26 Temat postu: SANKI PRZEDNIE MITSUBISHI OUTLANDER 1 2004R Witam potrzebuje pilnie sanek przednich do Mitsubishi Outlander 1 2004r?? Ma ktoś namiary na sanki używane albo na kogoś kto regeneruje??? Pilnie mój nr 697322181. Pozdrawiam
Edit
Zakładam że jak załatwisz sprawę to tyle Cię będziemy widzieć na forum i dlatego nie będę Cię zachęcał do czytania/przestrzegania regulaminu. Ale jak już jesteś to w skrócie: kontynuuj istniejący temat. Na pw podeśle Ci namiary na sanki.
|
|
|