To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Wycena naprawy auta robocizna

mkm - 24-02-2015, 16:15

endriu007 napisał/a:
auto robił mi gościu po godzinach w swoim garażu może przez to "tak tanio".

Jak na garaż to drogo.
Ja porównywałem do cen warsztatowych. :wink:

apg2312 - 24-02-2015, 16:36
Temat postu: Re: Wycena naprawy auta robocizna
endriu007 napisał/a:

-montaż strumienicy zamiast katalizatora - 40zł
-usuniecie drugiej sondy - 300zł

Do tego przynajmniej 50-80 zł rocznie na przeglądzie za przymknięcie oka na brak katalizatora. A jak będzie służbista, to czeka Cię i tak montaż katalizatora, inaczej nie dostaniesz pieczątki w dowodzie rejestracyjnym.
Szczerze ? Tu akurat IMHO popełniłeś błąd. Uniwersalny katalizator Bosala kupiłem 2 tygodnie temu za 190 zł, gdzie za porządną strumienicę chcieli 80 zł. Ciebie też to wyszłoby taniej, niż kupno strumienicy, jej montaż i usunięcie drugiej sondy.

endriu007 - 24-02-2015, 16:48

mkm no gościu robi po godzinach, a najlepsze to, że kolejki do niego po 3 tygodnie.
apg2312 z tego co piszesz to faktycznie trzeba było iść tą drogą. Co do przeglądu to u mnie jakoś nigdy nie sprawdzają spalin.

apg2312 - 24-02-2015, 17:10

Taaaa... po pierwsze - dla wprawnego oka odróżnienie strumienicy od katalizatora to żaden problem.
Po drugie - zawsze może się przez przypadek znaleźć ktoś, kto akurat zna Carismy, i wie, że od 2000 roku były montowane dwie sondy Lambda. Mało prawdopodobne, lecz możliwe.
O samo badanie składu spalin to bym się za bardzo nie martwił, jeśli silnik jest w dobrym stanie (np. nie spala oleju, nie są rozregulowane wtryski czy coś innego) to spaliny i bez katalizatora powinny mieścić się w normie. No ale...

Hubeeert - 24-02-2015, 17:10

mkm napisał/a:
Jak na garaż to drogo.
zwłaszcza, że bez rachunku...
endriu007 - 24-02-2015, 17:40

Trudno grunt, że auto chodzi :) .