Carisma - Techniczne - Cari 1.8 GDI check 56, 66 ?
plecho1 - 09-03-2015, 20:28
Jeśli w kablu zwarłeś piny 1 z 4 i podczas instalacji kabla zainstalowałeś sterowniki które są w folderach z Evoscanem, to powinno chodzić. Podobno sterowniki pod Vaga które są na płycie razem z kablem nie działają z Evoscanem. Ja w sumie nigdy w Win 7 nie instalowałem tych od Evoscana tylko kabel sam się zainstalował i wszystko śmiga OK. A ustawienia portu jakie masz, ja zawsze ustawiam numer portu w granicach od 1 do 4.
robertdg - 09-03-2015, 20:45
No response from ECU znaczy, że albo masz źle skonfigurowany program albo kabel poprostu się nie łaczy (uszkodzony albo błednie zmostkowany)
MichciuGT - 09-03-2015, 20:54
możesz jeszcze spróbować wyczyścić regulator od wysokiego ciśnienia...
no i dobrze byłoby zrobić pomiar ciśnienia na wejściu pompy i jakie jest ciśnienie na listwie
moim zdaniem jeżeli napięcie bardzo by Ci nie spadało podczas obciążenia ( przedłużasz przewody do kabiny i sprawdzasz napięcie jakie jest podczas przyspieszania, jeżeli jest niskie to moim zdaniem wina może być regulatora wysokiego ciśnienia, albo zużytej pompy...
a co do evoscana to powiem że ostatnie sterowniki interfejsu potrafią spalić chiński układ FTDI....
|
|
|