To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Troszkę Ameryki w barwie trzech diamentów

MmzTattoo - 05-04-2015, 16:54

Z daleka zacnie ale ranty trzeba będzie ogarnąć bo poobdrapywany chrom. Jakieś propozycje kolorystyczne na sam rant? Myślałem o czerwonym :roll:
piorunGSR - 05-04-2015, 17:44

Czerwony rant iście Hondowski mod. Cieżko u ciebie do tego koloru nadwozia cos by bylo wybrać a i buda ładna ale nie typowa, mało felg do niej pasuje.
MmzTattoo - 05-04-2015, 18:09

Niby hondowski ale czerwień do tego lakieru pasuje będzie trzeba popróbować i dołożyć pare akcentów w jednej barwie.
Kylu - 05-04-2015, 20:00

MmzTattoo napisał/a:
Jakieś propozycje kolorystyczne na sam rant? Myślałem o czerwonym :roll:

Nieeee...!

MmzTattoo - 05-04-2015, 21:24

Kylu, to jaki kolor proponujesz? Bo jakoś nie mam na chwilę obecną żadnej innej wizji
Kylu - 06-04-2015, 19:49

Niedawno trafiłem na tą fotę:
http://motokiller.pl/240977/CLK-w-innym-wydaniu
i mi się całkiem pomysł spodobał, myślę, czy by u siebie tak nie zrobić.
Tylko ten odcień jest jakiś taki cytrynowy, a ja bym prysnął w taką zieleń jak np. tu:
https://www.wheelplususa....K_GRN_ACCNT.jpg
Myślę, czy by środka felg nie pomalować i zacisków na taki sam kolor, można i sam rant, oczywiście każdy ma inny gust i to tylko luźny pomysł, ale myślę, że taki zielony będzie dobrze się komponował z kolorem Twojego nadwozia. ;)

MmzTattoo - 06-04-2015, 19:55

Taka żarówka z kolei kojarzy mi się ze starym bmw albo hondą civic w agro stylizacji
Kylu - 06-04-2015, 22:23

Z beemeckami to się średnio kojarzy, już szybciej z hondami właśnie.
Jak mówię, z gustami jest jak z dupą - podzielone i każdy ma swoją. :P
Możesz w sumie odświeżyć i zostawić je całe w chromie, będzie ładnie po amerykańsku. ;)

MmzTattoo - 06-04-2015, 23:54

Gdybym miał trochę grosza na to pewnie by tak było ale niestety toczenie rantów, piaskowanie i nowy chrom na czterech 18 calowych felgach wyjdzie bardzo drogo.
Więc trzeba będzie pomalować ranty bo jak się podejdzie to bardzo rzuca się w oczy tam gdzie chrom jest zdarty widać miedziano brązowy podkład

ziggi - 08-04-2015, 18:04

Bardzo ładnie się prezentuje. Dawno już nie widziałem 3G, chyba teraz nawet bardziej mi się podoba niż kiedyś. Mam nadzieję że niebawem wszystko już w nim naprostujesz, skończą się niespodzianki nowego-używanego samochodu i będziesz mógł już tylko cieszyć się z jazdy.
Pozdrawiam!

MmzTattoo - 08-04-2015, 19:19

Też mam taką nadzieję. Właśnie do takiego stanu doprowadziłem carismę którą jeździ teraz znajomy i narazie zmienił olej i klocki z rzeczy nadprogramowych. Pare rzeczy tam było do działania ale powiedziałem uczciwie co i jak
TreworBG - 09-04-2015, 22:30

Bardzo fajnie wygląda, sporo roboty przy nim miałeś ale masz u mnie +5 do wytrwałości i zaangażowania :-) byłbyś niezłą postacią w Warhammerze :-)
MmzTattoo - 10-04-2015, 00:23

Heheh wytrwałości możesz mi dopiero życzyć :lol: . Jeszcze jest w nim sporo do zrobienia ale powoli bez zbędnego pośpiechu. Zająłem się narazie stroną czysto techniczną żeby nie zrobić lawiny ze to się zepsuje i pociągnie inne usterki.
Z najbliższych prac będzie:
-wymiana obejmy węża od chłodnicy bo reanimacja korka nie pomogła i dalej podcieka chłodziwo przy termostacie.
-uszczelnienie obudowy czujnika położenia walka rozrządu bo się poci
-podświetlenie wnętrza tj. Na tył lecą lampki z Galanta VIII te z nad tylnych drzwi, pod fotele na tył listwy led (białe), nad nogi z przodu również.
-muszę jeszcze się wpiąć kabelkiem pod evoscan i zdjąć limiter prędkości i podnieść max rpm bo fabryka odcina przy 6300 rom już gotowy tylko trzeba dodać immo i przeflashować.
To tyle na jutro-sobotę jak zdążę poza obowiązkami domowymi. :D
A w dalszej przyszłości blacharkę trzeba będzie zrobić pewnie poleci caly w lakier. Ale to raczej nie na ten rok. Chyba ze trafiłem dzisiaj 6 w totka to dostanie jeszcze przeszczep evo głowicy i dmuchawki

Hubeeert - 10-04-2015, 11:07

MmzTattoo napisał/a:
Fotka po zakupie już z aktualnymi blachami i dołożonym logiem MM w miejscu znaczka kórego brakowało.

Nasze rejony ;) kilka takich się już przez warsztat przewinęło :)
Sporo częsci zamienne jest z Chryslerem Sebringiem a i Galanta też tam można znaleźć :)

MmzTattoo - 10-04-2015, 23:50

Ba nawet z carismy się coś dobierze. No rejony jak najbardziej bliskie na spota brak czasu na chwile obecną. Z resztą muszę przyznać że Japaneze wymiata jeśli chodzi o dobieranie części do niego teraz jak czegoś potrzebuje odrazu do niego piszę bo szukać samemu to idzie osiwieć. :lol: