Nasze Miśki - Mitsu, czarny Galant Torino - historia auta w dwóch wątkach
telewizoor - 18-04-2016, 17:31
Czym to wszystko czyściłeś?
madluke - 19-04-2016, 16:54
Oddałem do Pablo Garage pod Warszawą. Oni to kąpią w jakiejś specjalnej chemii, która rozpuszcza cały ten nagar (a przynajmniej znaczną jego część).
madluke - 27-04-2016, 22:52
Mitsu z powrotem u mnie. Było trochę zabawy - trzeba było ciąć przegub. Szczegóły w pierwszym wątku.
madluke - 29-04-2016, 22:29
Dorzucam fotkę z Mitsu na 17" i tu najważniejsze: 5x114,3 aka 5x4.5.
madluke - 14-08-2018, 16:40
Zaniedbałem trochę ten wątek, głównie z racji różnych wydarzeń w 2017. Co się dzieje z Mitsu?
Jeszcze pod koniec 2016 spotkał się z warsztatem TECNOGARAGE.PL, gdzie otrzymał wydech 2,5". Zdjęcia już są w pierwszym wątku.
Zaraz potem spotkałem się z Maćkiem z STROJENIA.PL. Mimo że w tym aucie dużo się zrobić nie da, Maciek zrobił bardzo dużo, aby silnik i nowy wydech dogadywały się jak najlepiej. Nie mam jeszcze danych z hamowni, ale to się pojawi niebawem. Z ciekawostek - aktualnie Mitsu może jeździć tylko na E98.
Następny krok - blacharka i lakierowanie. Jak widzicie na zdjęciach z wymiany wydechu - korozja się szerzyłą. Poza podwoziem, pojawiła się wewnątrz na tylnych błotników, na prawym błotniku przednim (tu udało mi się nabyć sztukę wolną całkowicie od rdzy), na kielichach i koło wlewu baku. Ogólnie dużo jej wylazło. Koniec lipca i większą część sierpnia auto spędziło w warsztacie, gdzie wszystko zostało wyczyszczone, wymalowane, pozabezpieczane.
Aaaaa! I w kwietniu dokupiłem felgi Borbet CW 1. Moim zdaniem wyglądają super. Auto odbieram za kilka dni, więc pojawi się też fotorelacja z prac i auta z felgami, więc zostańcie z nami
madluke - 07-10-2018, 00:11
Auto odebrane, blachy połatane (a przynajmniej tak myślę). Nie miałem czasu zrobić dobrego zdjęcia, a już zdążył się pobrudzić. Zajawka w pierwszym poście.
mkm - 07-10-2018, 00:16
madluke, jak edytujesz pierwszy post to w ostatnim zamieszczaj to co wklejasz do pierwszego.
Jak ktoś pierwszy raz wchodzi w Twój temat to startuje ze strony pierwszej, ale jak go czyta na bieżąco to zaczyna tam gdzie skończył, a wtedy cofanie się i szukanie updatów jest irytujące.
A jak jeszcze coś chcesz skomentować co przeczytałeś/zobaczyłeś... zobacz ile bezsensownych kliknięć
madluke - 07-10-2018, 07:54
Przyznam, że wybrałem taką formę celowo - wszystko w pierwszym poście i jedna odpowiedź, żeby wątek się odświeżył. Robię tak, gdyż podobają mi się Wasze samochody, ale jak post ma 50 stron, a nie śledziłem go na bieżąco, to bardzo ciężko znaleźć to, co zostało zmienione.
Bzyk_R1 - 07-10-2018, 10:53
madluke, dlatego ja na przykład zrobiłem w pierwszym poście spis treści i można poczytać w skrócie co na każdej stronie było robione
A tak z innej beczki. Mógłbyś zrobić od spodu zdjęcie jak wygląda po 2 latach ten Magnaflow?
robertdg - 07-10-2018, 11:33
Nie widać ostatnio dodanych zdjec
madluke - 24-11-2018, 16:05
Zdjęcie poprawiłem i liczę, że niebawem wrzucę nowe. W międzyczasie, czyli niecałe 2 miesiące po odebraniu auta od lakiernika, gość zarysował mi mocno zderzak, jak parkował. Auto w zeszłym tygodniu trafiło do lakiernika (innego) i teraz tylko odbiór, detailing, halogeny i mam nadzieję, że więcej przygód nie będzie.
Auto wcześniej robiłem u Janusza Morawskiego w jego Auto Body Shop. O tamtych pracach też napiszę, a jak ktoś by chciał w międzyczasie zapytać o opinię, to zapraszam na priv.
madluke - 11-03-2019, 15:13
Zmieniłem wygląd wątku. Teraz wystarczy czytać tylko 1 stronę, a tu streszczenie, co się dzieje:
Oleje:
Millers Nanodrive+ NT+ CFS 5W40,
Millermatic ATF SP-III WS.
Filtry:
Oleju - Mann Filter, paliwa - UFI.
Paski / Rolki / Inne:
4PK945 i 6PK1030 Contitech,
Rolka napinająca pasek 4PK Febest 0487-DE3A,
Rolka napinająca pasek 6PK Koyo PU351128RR1HY2
Koło pasowe wału ASHIKA 122-05-515,
Sprzęgło klimatyzacji CEL637.
Regeneracje:
Alternator,
Pompa wspomagania,
Maglownica,
Fotorelacja: Strona 1 wątku od samej góry [/list]
Bzyk_R1 - 11-03-2019, 15:50
No i nie doczekam się zdjęcia magnaflow po dłuższym czasie. Może to i dobrze, lepiej tam nie zaglądać bo człowiek może się przerazić.
madluke - 11-03-2019, 16:37
Dobrze, że przypominasz. Nie miałem gdzie zrobić, ale jak teraz pojadę zawieść płyny do mechanika, to pstryknę. Sorry.
madluke - 13-04-2019, 00:01
Do auta wpadły nowe półośki GSP. Dodatkowo korzystając z usług Livree odświeżyłem tylną belkę i drążek stabilizatora
|
|
|