To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA0] - Zacisk "plywa"

karolgt - 24-02-2007, 11:02

troche sie nie rozumiemy chyba

tak, zmierzyl mi bicie na osiach (czy jak to sie tam nazywa) i ono wystepowalo i to duze, a gdy zalozylismy tarcze i zmierzylismy bicie na gorze tarczy to prawie ze skali brakowalo, wiec nie wiem co tu ma do tego tarcza. Jesli bicie wystepuje "ponizej" to jest przenoszone na tarcze, chocby nie wiem jak prosta ta tarcza i gruba byla, to i tak bedzie bic. Pozatym tarcze juz toczylem i nie dalo to zadnego efektu, ale jak piszesz, dla pewnosci sprawdze grubosc tarczy jaka mam i jaka powinna byc.

Serek - 24-02-2007, 17:40

To jest Colt a nie Eclipse piotru¶
karolgt - 24-02-2007, 17:52

kurde nie wiem juz kompletnie co robic ;/

komukolwiek mowie ze musze zmienic piaste + lozysko, to sie dziwi 'po co piaste" kazdy twierdzi ze piaste to tylko jesli jest urwana/pęknięta itd. Kazdy, poza moim mechanikiem, ktory napewno sie zna na rzeczy i wie co mowi, no ale troche mnie to jednak zastanawia;/

dzwonilem do JC, filipowicza i do japaneze

JC:

piasta - brak
łożysko oryginal - 150
łożysko zamiennik - 97

Filipowicz:

piasta - 470 zl
łożysko oryginal - 260

Japaneze:

piasta - 430
łożysko oryginal - 112
łożysko zamiennik - ~70

tak czy inaczej koszt piasty jest duzy i raczej nie mam zamiaru tyle wydawac, bo na same czesci bede musial wydac okolo 600 zl + robocizna.

Zastanawiam sie nad kupnem uzywanej piasty, ktora moge dostac z lozyskiem za okolo 30-40 zl, oczywiscie do takiej kupic nowe oryginalne lozysko co bylo by 150-200 zl, wiec duzo taniej.

Nie wiem czy jest sens wymieniac ta piaste, doradzcie cos prosze :?

Hugo - 24-02-2007, 18:40

karolgt napisał/a:
Zastanawiam sie nad kupnem uzywanej piasty, ktora moge dostac z lozyskiem za okolo 30-40 zl, oczywiscie do takiej kupic nowe oryginalne lozysko co bylo by 150-200 zl, wiec duzo taniej.
Ja bym tak zrobił.
piotru¶ - 25-02-2007, 18:27

Też bym dla ¶wietwgo spokoju kupił drug± piastę już z łożyskiem -byc może będzie idealna i nie będzie biła . :wink:

[ Dodano: 27-02-2007, 13:56 ]
Wiem ,wiem ..........ale nikt nic nie napisał więc tak dowiedziałem się w firmie która przetacza - że minimalna grubo¶ć tarczy hamulcowej to 22,4 mm .tak więc je¶li masz poniżej tej grubo¶ci swoje tarcze to powinne¶ je zmienić .........pozdrawiam Piotr. :wink: