Nasze Miśki - Mitsubishi Mirage 1.5 z 1990r. USA "Misiek"
apg2312 - 11-06-2015, 22:17
Hmmm...dziwne...
Na moje cztery oczy jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest wizyta na Policji. Oni szybko sprawdzą, czy przypadkiem nie był robiony "przeszczep", i o co z tymi różnymi numerami VIN chodzi.
Minusem jest to, że jeśli coś znajdą, to auto może być zabezpieczone jako dowód w postępowaniu, czy jak się to tam nazywa. Ale teraz i tak nie możesz jeździć.
robertdg - 11-06-2015, 22:44
Pominiete sprawdzenie VINu przy zakupie auta - dzwoń do poprzedniego właściciela, że jest problem, 2 miesiące minęly od zakupu auta, w jaki sposób zatem eks właściciel wykonał przegląd techniczny, a może zna jakiegoś prokuratora
TreworBG - 12-06-2015, 07:45
mkm napisał/a: | ale jak to "się nie zgadza"?
Zupełnie inne numery? Sprawdzałeś VIN-y w jakimś dekoderze?
Z którego roku masz dowód rejestracyjny? |
dowód jest nowy, z kwietnia tego roku, wrzucę dzisiaj zdjęcia to zobaczycie co się nie zgadza
EDIT: poniżej zdjęcia psozczególnych elementów
1. Tabliczka zza drzwi kierowcy - masy nie zgadzają się z dowodem, VIN ok
2. Tabliczka na grodzi komory silnika
3. Tabliczka na podszybiu - VIN zgodny z dowodem
4. Numer wyryty na stałe na karoserii (grodź silnika) tylko znaki LU013958 zgadzają sie z dowodem
5. Dowód rejestracyjny
Wiem, że muszę się udać do urzędu miasta i zgłosić nieprawidłowości w masach pojazdu, uprzednio zdobywając negatywną opinię ze stacji diagnostycznej...
Co jednak zrobić z tym nieprawidłowym numerem na karoserii??
mkm - 14-06-2015, 16:46
TreworBG, masami się nie przejmuj, bo to pikuś.
Podjedź sobie do ASO Mitsu i poproś o zdekodowanie numerów VIN - wszystkich.
W ruskim katalogu numery z "1" i "5" wskazują na amerykańskiego Mirage-a 4 drzwiowego - czyli ok.
Reszty katalog nie rozpoznaje.
Albo masz typowe błędy przy rejestracji (dawniej takie wpadki były na porządku dziennym) - dlatego pytałem z którego roku dowód (pierwszy z "błędem"), albo masz coś pokombinowane.
Napisz też do Hubeeert - on ma Mirage-a - niech Ci powie jak u niego wyglądają numery.
Może się okazać, że w latach 80-tych na stany były dwa numery - czego Ci życzę.
Jak auto niekombinowane- czyli numery nie są z roweru - to odkręci Ci to dobra stacja diagnostyczna.
TreworBG - 19-06-2015, 17:20
mkm dzięki za pomoc, sprawdzę wszystko i zobaczymy co z tego wyjdzie
PS to normalne że on pali 12 w mieście ?
|
|
|