Nasze Miśki - Mitsubishi Galant 2,5 V6 '01 by Gaijin
sveno - 23-05-2015, 13:26
Miki88 napisał/a: | zbiornik Stako 47l | oj będzie denerwowało w długich trasach.
inq - 23-05-2015, 13:46
Może musiał mieć światło pod nogami bo mylił pedały
Gaijin - 24-05-2015, 10:22
Cytat: | oj będzie denerwowało w długich trasach. |
Niestety Największa jaka weszła bez usuwania fabrycznej podłogi. Realnie wchodzi około 38-40l.
mkm - 24-05-2015, 16:26
sveno napisał/a: | Miki88 napisał/a: | zbiornik Stako 47l | oj będzie denerwowało w długich trasach. |
Zwłaszcza tych, którzy jadą na benzynie z zasięgiem 600+
Miki88, no to chyba jest pretekst do jakiegos spotkania spotowego
Tomek - 24-05-2015, 20:12
mkm napisał/a: | Zwłaszcza tych, którzy jadą na benzynie z zasięgiem 600+ |
albo tych, co na Dieslu mają zasięg 1000+
Miki88 napisał/a: | Cytat: | oj będzie denerwowało w długich trasach. |
Niestety Największa jaka weszła bez usuwania fabrycznej podłogi. Realnie wchodzi około 38-40l. |
a używasz tej półki pod podłogą?
wycinając otwór w tej półce ładujesz butlę 72 litry,
Gaijin - 24-05-2015, 23:38
mkm napisał/a: | jest pretekst do jakiegos spotkania spotowego |
Spotkania nie odmówię
Tomek napisał/a: | a używasz tej półki pod podłogą? |
Przy wybieraniu butli postawiłem sobie za cel, żeby schowki zostały. Brakowało mi czegoś takiego w Maździe. Jeśli będzie mnie to bardzo irytować to wpadnie większa butla. Puki co większość przebiegu robię po mieście, a stacje mam 2km od domu, po drodze do pracy. Nawet do rodzinnej miejscowości mam 190km, czyli jak by nie patrzeć dojadę bez problemu
Po wczorajszych deszczach odezwały się gumy w zawieszeniu. Przy spokojnym manewrowaniu słychać trzeszczenie gum. Wnerwia to jak ...uj i przywodzi na myśl najgorsze scenariusze. Będę na pierwszym przeglądzie gazowym po 1000km jutro lub pojutrze to przy okazji obadam co się dzieje. Oby to tylko te gumy które są już ustalone do wymiany, a nie coś poważniejszego.
Hugo - 25-05-2015, 06:43
Skrzypi z przodu czy z tyłu? Jak z przodu to bałbym się jeździć...
sveno - 25-05-2015, 08:50
Tomek napisał/a: | a używasz tej półki pod podłogą?
wycinając otwór w tej półce ładujesz butlę 72 litry, | czytam i się zastanawiam: jakiej półki? W sedanie? Powrót na pierwszą stronę tematu i wszystko jasne. Miki88, popraw sobie dane w profilu, Twój Galant to EA5W, A jest dla sedana
Gaijin - 25-05-2015, 09:16
Poprawione, dobrze wiedzieć
Gaijin - 28-05-2015, 00:50
Przegląd gazu zaliczony, zawieszenie obejrzane. Diody wyleciały z auta. Spodziewałem się że będą zamontowane "na sztukę", a tu niespodzianka. Ktoś zrobił to porządnie... aż żal było demontować. Z drzwi usunięte całe wiązki, z pod foteli ile się udało. Przy rozbieraniu deski i tunelu usunę pozostałe kable.
Może już niedługo
inq - 28-05-2015, 11:07
Na Taxi startujesz?
Gaijin - 01-06-2015, 10:51
Jak tylko zdam topografie to tak. Weekendowo pojeżdżę z kogutem na dachu.
Planuje w tym tygodniu usunąć folie z przednich szyb, tył wygląda na fabrycznie przyciemniony.
inq - 01-06-2015, 12:31
No to powodzenia Ja 5 lat na taxi latałem z czego Galantem 1,5 roku. Sprawdź montaż wykładziny przy progach bo mi i znajomemu kilka razy wyciągnęli przy wysiadaniu.
Gaijin - 02-06-2015, 09:58
inq napisał/a: | No to powodzenia Ja 5 lat na taxi latałem z czego Galantem 1,5 roku. |
Pewnie dlatego przed zakupem pomęczyłem Cię trochę na PW
Wykładzinke sprawdzę przy najbliższej okazji.
Gaijin - 11-06-2015, 20:13
W zasadzie miałem zamiar dodać małe podsumowanie 8 czerwca, w miesiąc po zakupie. Bezawaryjnie udało się przejechać 3171km. Niestety to byłoby na tyle km bez usterek
Auto od kilku dni spalało spore ilości PB pomimo założonej instalacji lpg. Zanim zdążyłem dojechać na warsztat i poszukać co jest nie tak samo się wyjaśniło...
Podniesienie maski, szybka diagnoza, pękł któryś z przewodów w okolicy wtrysków pod kolektorem. Zapluta pucha od filtra i dużo paliwa spływającego od góry silnika, na poduchach po prawej też ładnie się zebrało. Jako, że jak zwykle byłem nie czasowy auto odstawione do mechanika. Dzisiaj w końcu zdjęty kolektor i... puszcza na gumkach przy wtryskach. Jutro wymiana i odbiór. A że edit trzeba to auto zastępcze z pod znaku 3 diamencików ze... straszną skrzynią biegów Półautomat teoretycznie, ale kultura pracy to przepaść w porównaniu do Miśka.
Edit: Wulgaryzm wykropkowany, nadal jest wulgaryzmem.
|
|
|