Outlander II GEN Techniczne - Zdalne uruchomienie silnika
rezon - 15-05-2015, 11:39
za to webasto jest wydajniejsze, oszczędniejsze i nie ma problemu z ew. odjazdem samochodu. Nie wspominając już o dość ryzykownej konieczności zostawiania samochodu z zaciągniętym ręcznym zimą. Kiedyś miałem nawyk zaciągania ręcznego - wyleczyłem się po tym jak zamarzła mi raz linka ręcznego - lód można ruszyć zaciągając, ale nie zwalniając linkę. BTW po za ASO można kupić webasto raczej poniżej 5kzł.
krzychu - 15-05-2015, 13:10
rezon - ale czy ja mówię, że to na nasze warunki jest ok? W USA nikt się odjazdem samochodu nie przejmuje, oszczędnością czego paliwa? Hheheh. A ręczny? Pamiętaj skrzynia automatyczna... a tam ręczny jakby niepotrzebny. Tam chyba jest taki ordynarny bolec co blokuje układ napędowy na P.
Jak masz ogródek, a nie blok to są jeszcze grzałki w misce olejowej (tylko trzeba auto podpinać kablem).
Do tego webasto latem nie wychłodzi samochodu
rezon - 15-05-2015, 15:06
krzychu napisał/a: | Pamiętaj skrzynia automatyczna... a tam ręczny jakby niepotrzebny. Tam chyba jest taki ordynarny bolec co blokuje układ napędowy na P. | no tak - to jest istotne odróżnienie od moich doświadczeń. Ja 1,5Mkm na manualu i tylko na testach czasami automat.
howardo2 - 08-11-2017, 17:07
To może i w moim Lancerze CVT też coś takiego jest - da się to jakoś sprawdzić ?
Cena trochę wysoka:
https://www.ebay.com/itm/...dlZ80WA&vxp=mtr
https://www.youtube.com/watch?v=FA9_PTq3r20
Może jakiś zamiennik nie dałby rady ?
Wcześniej miałem kilka aut (fordów) z podgrzewaną przednią szybą - więc przydałoby się rano odpalić Miśka przez okno.
tokyo napisał/a: | System jest sprzedawany jako dodatkowy pilot i 2 moduly.
Zalozenie jest bardzi proste i wszystkie automaty maja uruchomina ta funkcje do odpalanie. System odpala auto schladza je (po to jest to tam sprzedawane usa/canada) i po przyjsciu do auta i otwarciu drzwi autko sie wylancza.
Sprawa troche sie komplikuje przy manualach, ale jest to tez do ogarniecia
Jedyny problem to zabezpieczenie aby nie odpalic auta na biegu |
|
|
|