Nasze Miśki - Zielony Galant GDI --------> Skierniewice
--Galancik96-- - 06-08-2015, 21:04
abdul napisał/a: | ile dales za aluski tak z ciekawosci? Pytam bo pomalu zaczynam rozgladac sie za felgami z Avanca bo 16 jakies takie male zaczely sie wydawac |
Wież badz nie ale za felgi dałem 420zł, a są w stanie dobrym, dwie maja lekko rant przytarty a pozatym są ok, dały się wyważyć.
A takie mam jeszcze pytanie, jak to jest z tym obniżeniem o 3m, 5cm od jakiego to stanu się liczy? Bo obecnie od środka dekielka do błotnika mam 41cm, czyli od opony do blotnika mam 10 cm, to nie ma opcji ze to się obniży. A sport ma eibacha -3cm i leży na ziemi aż miło. Jak mam policzyć / od czego to zależy chce żeby było jak naj niżej. Jakie amory polecacie olejowe czy gazowe?
polaff - 06-08-2015, 23:04
--Galancik96-- napisał/a: | 16 jakies takie male zaczely sie wydawac | jak chcesz to możemy się zamienić bo ja wolę '16
--Galancik96-- - 02-09-2015, 19:32
Trochę cisza w temacie więc go odświeże
Wiec na początek zmieniłem podświetlanie zegarów na czerwono:
ale nie za bardzo mi się podobało, i wtedy miałem wizje więc allegro i zamawiamy razem z radiem żeby pasowało pod kolor. I tak mam podświetlanie pomarańczowe( zegary i radio):
I ostatnie zakupy to:
1. Reparaturki z tego co wyczytałem to dobrej firmy i najważniejsze w ocynku - 117zł/szt
2. Lotka na tylną klapę na zdjęciach jest tylko dołożona bo bedzię zamocowana dopiero jak misiek wróci od lakiernika i zostanie cały spolerowany. Na początku chciałem ja pomalować w kolor nadwozia ale chyba zostanie czarna. A wy jak myślicie, malować czy nie?
Oraz co oznacza ta naklejka na masce, może ktoś zna chiński/japoński, myśle o naklejeniu sobie takiej tylko chce wiedzieć co znaczy
Piona [/list]
eremita - 03-09-2015, 09:11
--Galancik96-- napisał/a: | 2. Lotka na tylną klapę na zdjęciach jest tylko dołożona bo bedzię zamocowana dopiero jak misiek wróci od lakiernika i zostanie cały spolerowany. Na początku chciałem ja pomalować w kolor nadwozia ale chyba zostanie czarna. A wy jak myślicie, malować czy nie? |
Ja bym dał w kolor.
--Galancik96-- napisał/a: | Oraz co oznacza ta naklejka na masce, może ktoś zna chiński/japoński, myśle o naklejeniu sobie takiej tylko chce wiedzieć co znaczy |
może chińska zupka
Podobno w drzewkach możesz zrobić jedną kreskę krzywo i wyjdzie całkiem inne znaczenie
Napisz co chcesz wejdź w translator i patrz jak wygląda co napisałeś np. https://translate.google.pl/?hl=pl#pl/zh-TW/galant
Ziemba. - 03-09-2015, 11:04
--Galancik96-- napisał/a: | Na początku chciałem ja pomalować w kolor nadwozia ale chyba zostanie czarna. A wy jak myślicie, malować czy nie? |
Moim zdaniem, lepiej będzie wyglądać w kolorze nadwozia
marcink - 03-09-2015, 16:29
--Galancik96-- napisał/a: | Oraz co oznacza ta naklejka na masce, może ktoś zna chiński/japoński, myśle o naklejeniu sobie takiej tylko chce wiedzieć co znaczy |
三菱 oznacza "trzy diamenty", czyli Mitsubishi.
https://translate.google.pl/#ja/pl/%E4%B8%89%E8%8F%B1
--Galancik96-- - 03-09-2015, 17:06
marcink napisał/a: | --Galancik96-- napisał/a: | Oraz co oznacza ta naklejka na masce, może ktoś zna chiński/japoński, myśle o naklejeniu sobie takiej tylko chce wiedzieć co znaczy |
三菱 oznacza "trzy diamenty", czyli Mitsubishi.
https://translate.google.pl/#ja/pl/%E4%B8%89%E8%8F%B1 |
Dzięki, już wiem
A co do lotki to cały czas rozważam :/
--Galancik96-- - 07-09-2015, 09:40
Z aktualności, Misiek poszedł do blacharza, koło soboty powinien być juz wyspawany i zostanie lakierowanie
Sunderland86 - 07-09-2015, 12:44
--Galancik96-- napisał/a: | A co do lotki to cały czas rozważam :/ |
Nie rozważaj tylko maluj
--Galancik96-- - 07-09-2015, 16:48
Lotka zostanie narazie wyplakowana i założona.
I mam takie pytanko, czym usunąć oznaczenia GDI, GLS z karoserii? Chodzi mi żeby nie porysować auta, w ogóle to jest przyklejane?
Hugo - 07-09-2015, 22:17
Odciąć nożykiem do tapet, stary klej usunąć rozpuszczalnikiem Nitro.
John24 - 08-09-2015, 12:20
GDI zostaw to oznaczenie dodaje fejmu
--Galancik96-- - 08-09-2015, 13:35
John24 napisał/a: | GDI zostaw to oznaczenie dodaje fejmu |
Haha, chetnie ale nie
--Galancik96-- - 15-09-2015, 12:51
Siema
Galancik już wyspawany i stoi u lakiernika, w piątek mam go odebrać ( już nie mogę się doczekać ). Ogólnie prace poszły gładko poza tym, że blacharz narzekał na reparaturki, które nie chciały pasować w szczególności prawa strona. Z lewej poszło gładko chodź wiedziałem że kiedyś miał jakąś przygodę tą stroną, ale w miarę to ktoś naprawił i nie nakład za dużo szpachli Do tego mam wyspawany cały kielich lewy bo były już prawie dziury. Od piątku stoi u lakiernika który ma pomalować:
- lewy błotnik
- prawy błotnik
- kielich lewy
- zderzak przedni
- małą ale głęboką rysę na masce ma też ogarnąć.
kilka fotek ze spawania, bo z malowana nie mam żadnych
--Galancik96-- - 02-10-2015, 10:55
Trochę nowości
W poniedziałek (28.09.2015) po trzech tygodniach oczekiwana w końcu powrócił mój Misiek. Galant wrócił z zabiegów kosmetycznych, i teraz rozumiem poco już kobiety chodzą do kosmetyczki Galant został wyspawany, poklejony zderzak oraz pomalowany nowy lakier, gdzie lakiernik spisał się na medal bo naprawdę dobrze dobrał lakier.
Trochę fotek( nie są super bo robione telefonem, ale na razie musza takie być )

|
|
|