[02-06]Lancer CS0 - Hamulec blokuje jedno koło
Iwonka - 18-06-2015, 12:00
krzychu napisał/a: | Które gumki? Te co są na prowadniczce czy te przeciw kurzowe (harmonijki)? |
moim zdaniem jedynie te ktore sa na prowadnicy mozna usunac. Po wywaleniu przeciwkurzowych prowadnica stanie na amen blyskawicznie.
pozdr
Alex
smk - 18-06-2015, 13:51
Te co są na końcu prowadniczki.
p_k - 18-06-2015, 18:27
Oczywiście że na prowadnicy. Harmonijki przeciw kurzowe/brudowe pomimo starannego montażu i tak nie chronią śrub/prowadnic, które po pół roku nie dają się wyciągnąć bo się rdzą zespawują z zaciskiem.
adnot - 28-06-2015, 22:35
Pół roku temu miałem podobny przypadek z prawym tylnym kołem.
Miesiąc czasu - 3 wizyty u mechanik na czyszczenie i smarowanie.
Temat zakończyłem raz na zawsze w 4 wizytę - wymieniłem jarzmo ( oryginał ) , bo jak się okazało poprzednie dostało luzów.
P.S.To były moje jedyne przygody z hamulcami.
Hornet - 30-06-2015, 18:49
Dzisiaj wymieniłem jarzmo i prowadnice, bo pukało i pukało, ale ostatnio jakby coraz mniej, wiec trzeba było przyspieszyć działania, żeby nie doszło do blokady koła.
Na razie cisza. Przy okazji zapytałem mechanika o tą gumkę na prowadnicy i usłyszałem, że owszem, lubi puchnąć, ale wtedy kiedy użyje się niewłaściwego smaru. Na moich starych prowadnicach owa gumka była w całkiem dobrym stanie po około roku życia. Więc to może w smarze pies jest pogrzebany?
|
|
|