To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant Elegance w Sporcie 00'

Juiceman - 25-06-2015, 06:02

Tomi89 napisał/a:
Ktos kupowal termostat do galutka i moze polecic gdzie jakos tanio mozna dostać? Moze w nim tkwi caly problem skoro nie czujnik, jakies rady?

Ja wymieniałem termostat głównie profilaktycznie myślałem że coś lepiej będzie grzać :) no ale różnicy nie zauważyłem także mogę ci podesłać ten co miałem ;-) chociaż jak patrze na ceny to nie wiem czy jest sens brać używkę :P

Hugo - 25-06-2015, 08:14

Termostat polecam oryginalny japoński firmy HKT. Śmigam na takim od 1,5 roku i wszystko jest OK. Koszt ok. 70 zł.
robertdg - 25-06-2015, 08:22

Chyba coś masz z kablem nie tak albo elektryką w aucie, po podpięciu interfejsu nie powinno nabijac kilometrów na liczniku
P0125 to odpowiedź czujnika tlenu (sondy lambda)
Termostat bierz Wahlera albo oryginał, sa w podobnej cenie, jezeli temperature trzyma stabilną na dobrym poziomie to raczej nie tutaj jest problem

Tomi89 - 25-06-2015, 19:21

robertdg napisał/a:
Chyba coś masz z kablem nie tak albo elektryką w aucie, po podpięciu interfejsu nie powinno nabijac kilometrów na liczniku
P0125 to odpowiedź czujnika tlenu (sondy lambda)
Termostat bierz Wahlera albo oryginał, sa w podobnej cenie, jezeli temperature trzyma stabilną na dobrym poziomie to raczej nie tutaj jest problem

Z temp jest wszystko w porzadku trzyma sie caly czas takze wstrzymam sie z wymiana termostatu.
Mowisz o kablu z sondy ktora wymienialem czy gdzies z czujnika temp?
Jesli chodzi o elektryke to wszystko inne jest sprawne i nie zauwazylem zeby cos sie dzialo wiec moze jednak kabel.
Jesli chodzi o abs to blad sam znika po zgaszeniu auta i ponownym uruchmieniu, na komputerze nie mozna bylo nic odczytac, tu sie nic nie zmienilo.

robertdg - 25-06-2015, 19:30

O kablu pisałem w kontekście interfejsu diagnostycznego
Kod błedu związany jest z odpowiedzią sondy lambda

Tomi89 - 25-06-2015, 20:11

No nic to trzeba jeszcze raz wszystko posprawdzac ale to juz po weekendzie. cdn
Tomi89 - 20-07-2015, 18:45

Misiek u mechanika.
Wracajac z Warszawy zawiodlo sprzeglo a najprawdopodobniej jak powiedzial mechanik po wstepnym zdiagnozowaniu hydraulika sprzegla.

Do tego dojdzie pakiecik :) :
- Swiece denso IK22
- Przewody NGK
- Jako ze strzelilo 10kkm olej silnikowy Valvoline 10w40
- Olej do skrzyni Redline MT90
Na ta chwile tyle :)

Pod koniec tygodnia powienien znowu smigac po ulicach :)

Tomi89 - 21-07-2015, 10:00

Panowie wystarczy do skrzyni 2x0,94l bez dodatkowej dolewki? Jesli musialbym kupowac 3l to zmienie na texaco bo redline mam od reki ale cena 90+zl za buteleczke.
radek79 - 21-07-2015, 10:15

Tomi89 napisał/a:
Panowie wystarczy do skrzyni 2x0,94l bez dodatkowej dolewki? Jesli musialbym kupowac 3l to zmienie na texaco bo redline mam od reki ale cena 90+zl za buteleczke.

wystarczy

Tomi89 - 21-07-2015, 10:18

radek79 napisał/a:
Tomi89 napisał/a:

wystarczy

Bardzo mnie to cieszy :)

Tomi89 - 21-07-2015, 11:51

Olej zakupiony mozna dzialac dalej :)
Mam taki plus ze 15km ode mnie jest dystrybucja ze sklepu www.topendpower.pl rozmawialem z facetem i przy wiekszych zamowieniach mogliby zrobic upust ale jak duzy to zalezy od wielkosci zamowienia takze gdyby byli chetni moznaby zrobic liste i wtedy bym zapytal jaka dadza znizke.

Tomi89 - 23-07-2015, 12:04

Jednak dwie butelki 0.94l bylo malo, zlal specjalnie stary olej do banki i wyszlo 2,5l :roll: musialem podjechac kupic trzecia na dolewke ehhh..
Tomi89 - 24-07-2015, 16:44

Po tygodniu postoju autko znowu w domu :)
Sprzeglo dziala teraz jeszcze lepiej niz wczesniej, poprawienie hydrauliki, nowy plyn i odpowietrzenie pomogly dodatkowo.
Wymiana przewodow i swiec pomogly, teraz z niskich obrotow na 2 i 3 biegu nie ma szarpania rozpedza sie plynnie.
Po wymianie oleju w skrzyni biegi wchodza jak w maslo, duza zmiana na plus. P.S. zostalo mi jakies 600-700ml oleju Redline MT90 takze jakby ktos reflektowal to moge odsprzedac ;)

Teraz czerpie jeszcze wieksza przyjemnosc z jazdy moim Miskiem :) 8)

W@sio - 26-07-2015, 23:16

LU BIETO! ;-)
Tomi89 - 03-08-2015, 17:09

Wykrecajac sonde lambda jakie jest prawdopodobienstwo ze mozna ja uszkodzic czy nie ma z tym zbytnio problemu?
Probuje sie uporac dalej z bledem P0125 po wymianie sondy przod-dol na zamiennik, chce wlozyc uzywke ori i moze to pomoze. Mial ktos w galu podobny problem?